Manager Procesbeheersing

Doorsturen
 
 • Aanbod Zeer goede arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10026387
 • Locatie Roden
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Engineering

Over deze vacature

Voor onze opdrachtgever in de provincie Groningen zijn wij op zoek naar een Manager Procesbeheersing. Ben jij de ervaren Projectleider die de een gestandaardiseerde en efficiënte werkwijze voor projecten kan opzetten, implementeren en beheersen. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Deze technische dienstverlener voert grote projecten uit in heel Noord Nederland. Of het nou gaat om de nieuwbouw van een groot ziekenhuis of de renovatie van een fabriek, bij hen ben je aan het goede adres. De projecten variëren in grootte en inhoud en hebben elk hun eigen uitdagingen.

Functie

Je bent verantwoordelijk voor de integrale project- en procesbeheersing van de diverse projecten. De werkvelden die binnen jouw verantwoordelijkheid liggen zijn risicomanagement, planningsmanagement, omgevingsmanagement, kwaliteitsmanagement, capaciteitsbeheer, scope- en configuratiemanagement, verificatie & validatie, documentmanagement en administratieve ondersteuning.

Voor de uitvoering van deze processen stuur je het projectbeheersingsteam aan. Door je raakvlakken met de andere PMT-rollen (projectmanagement, technisch management, inkoop management, contract management, Cost Control) speel je, samen met de projectmanager, een coördinerende rol in de samenwerking. Je stuurt de PMT-rolhouders aan inzake projectbeheersing en motiveert hen om hun processen en bijbehorende beheers-aspecten op hun werkterrein adequaat te verzorgen, toetst dit en spreekt aan en zoekt continu naar efficiency. Je zorgt ervoor dat continu de juiste stuurinformatie beschikbaar is en dat er volgens de afgesproken en vastgelegde systemen en methodieken wordt gewerkt.

Je kunt de werelden van uitvoering, management en bedrijfsvoering verbinden. Je voelt uitstekend aan wat er in de (project)organisatie omgaat, je beschikt over een sterk analytisch vermogen, je bent in staat een netwerk op te bouwen en te onderhouden en je bent een kei in plannen en organiseren. Je weet door effectief te communiceren anderen te overtuigen. Wanneer nodig weet je op pragmatische wijze oplossingen te vinden, toont flexibiliteit en handelt daarbij innovatief. Je kunt goed delegeren. Indien nodig kun je stevig ingrijpen en aanspreken zonder de relatie te beschadigen. Indien de situatie daar om vraagt durf je te escaleren naar je direct leidinggevenden zowel in het projectteam als in de lijnorganisatie. Je rapporteert aan de Business Unit Manager Projecten.

Je werkzaamheden bestaan verder onder andere uit:

 • (Laten) opstellen van financiële rapportages i.s.m. Cost Control;
 • Risicomanagement
 • (Laten) opstellen van planningen en signaleren van afwijkingen
 • Zorg dragen voor vastlegging, actualisatie en bijhouden projectdata o.a. SAP, ARAS, Relatics, Primavera, Sharepoint etc.
 • Bewaken kwaliteit van (deel)projectdossiers
 • Aansturen van het projectbeheersteam, waaronder bijv. planner, risicomanager, QA-medewerkers, technisch administratief medewerkers, cost controller, cost estimaters, document controller
 • Signalering en melden van proces- en productverbeteringen vanuit het project naar het KMS d.m.v. het indienen van constateringen

Bedrijf

Wereldwijde marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen zij opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Zij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen ze de klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan ze hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

Als marktleider van Nederland zetten zij met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten. In de diensten en producten verenigen ze betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van de klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

Aanbod

Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van een wereldwijd concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

Na een jaarcontract via YER krijg je bij wederzijdse tevredenheid de mogelijkheid voor een rechtstreeks dienstverband bij de opdrachtgever. Daar in dienst kan je gebruik maken van een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. 

Profiel

 • Minimaal afgeronde hbo-opleiding bijv. (technische) bedrijfskunde
 • Aantoonbare ervaring met projectbeheersing in een complexe projectomgeving
 • Ervaring met het inventariseren, kwantificeren en vastleggen van risico’s binnen een project
 • Ervaring met verschillende soorten plannings- en analysetechnieken zoals Primavera (en MS-projects)
 • In het bezit van een gezonde dosis organisatiesensitiviteit, onafhankelijkheid, flexibiliteit en klantgerichtheid
 • Kennis en ervaring met het opzetten van (financiële) projectbeheersing (work breakdown structures e.d.) & tooling
 • Gecertificeerde opleiding projectmanagement (bijv. IPMA of Prince2)
Doorsturen