Traineeship IT Data

Doorsturen
 
 • Aanbod Traineeship IT DATA
 • Vakgebied IT
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10026278
 • Locatie Enschede
 • Type overeenkomst Detachering via YER, Detavast
 • Branche IT & Telecom

Over deze vacature

Heb jij een passie voor IT, werk jij graag met data én ben je klaar voor een vliegende carrièrestart als Data Engineer? Meld je dan aan voor het traineeship  Talent Development Programme Data Engineer. Werk als goedbetaalde data-engineer bij een organisatie uit ons netwerk en volg gelijktijdig cursussen en trainingen die je versneld 100% professional maken. Na dit twee jaar durend traineeship treedt 9 van de 10 deelnemers in vaste dienst bij het bedrijf waar ze werkervaring opdoen.

In dit traineeship leer je technical, soft én business skills aan. Technical skills zijn specifieke vakgerichte datavaardigheden. Soft en business skills maken je een allround ontwikkelde professional. Een gecertificeerde coach staat met raad en daad voor je klaar gedurende het hele traineeship.

Functie

Talloze bedrijven in Nederland staan voor grootse uitdagingen op het gebied van IT en data. Hiervoor hebben zij zo snel mogelijk specialistisch opgeleide professionals nodig. Aan dit soort professionals is echter een groot internationaal tekort.

Daarom ontwikkelde YER het Talent Development Programme Data Engineer: dé manier om je als recent afgestudeerde hbo/wo’er versneld te ontwikkelen als dataspecialist in de IT-branche, bij opdrachtgevers die actief zijn in verschillende branches. Door de combinatie van werkervaring, professionele vaardigheidstrainingen en persoonlijke begeleiding, werk jij jezelf in 2 jaar tijd omhoog tot 100% volleerd Data Engineer.

Je werkt aan complexe dataprojecten bij een bedrijf uit ons uitgebreide netwerk. Aan het begin als junior Data Engineer, maar gedurende jouw groei in het traineeship ook in meer senior datarollen.

Als Data Engineer bouw je nieuwe softwareproducten en infrastructuren om slim(mer) gebruik te maken van bestaande én nieuwe data. In de teams waar je aan de slag gaat wordt scrum/agile gewerkt, waardoor jij multifunctionele werkzaamheden hebt: softwareontwikkeling, datapreparatie, pre-processing, data ingestion, data-pipelines bouwen en het inrichten/onderhouden/verbeteren van de ontwikkelstraat (CI/CD) kunnen hier allemaal bij horen.

De bedrijven en projecten waarbinnen je aan de slag kunt gaan zijn erg divers, zodat we aan allerlei soorten aspirerende dataprofessionals passende traineeships kunnen bieden. Dus ook aan jou. We bespreken graag persoonlijk welk bedrijf uit ons netwerk het best aansluit op jouw karakter en ambities.

Bedrijf

YER is sinds 1987 actief als arbeidsbemiddelaar. Sindsdien groeiden we uit tot een internationale speler met uitgebreide netwerken in diverse werkvelden, waaronder de overheids-IT-sector.

YER denkt actief mee met organisaties en creëert op maat gemaakte oplossingen voor actuele issues in de arbeidsmarkt. Talent Development Programmes zijn een voorbeeld van zo’n oplossing, waarmee we zowel bedrijven als hoogopgeleide young professionals bedienen met maatwerk.

Aanbod

Als we jou selecteren voor dit Talent Development Programme, krijg je vanaf dag één een contract en salaris van YER. Na afloop van het tweejarig Traineeship Data Engineer, treedt 9 van de 10 deelnemers in vaste dienst bij het bedrijf waar ze werkervaring opdoen.

Je start als hbo’er met een salaris van € 2.650 per maand, na 1 jaar verdien je € 3.000. Als wo’er is je startsalaris € 2.800 en verdien je na 1 jaar € 3.122. Wanneer je traineeship na 2 jaar afloopt en jij vervolgens in dienst treedt bij het bedrijf waar je werkervaring opdeed, verdien je tussen de € 3.500 en € 3.700 per maand.

Een overzicht van de overige voorwaarden:

 • Minimaal 25 vakantiedagen
 • 8,33% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding
 • Persoonsgebonden opleiding, coaching en begeleiding
 • Uitdagende, inspirerende en belangrijke dataprojecten die goed zijn voor je cv
 • Doorgroeimogelijkheden naar senior-datafuncties binnen gerenommeerde bedrijven

Profiel

Jouw professionele hart gaat sneller kloppen van complexe IT- & datavraagstukken. Je bent een gedreven, leergierig en ambitieus persoon. Ook ben je 100% klaar voor een tweejarige commitment, waarin je hard werkt en veel bijleert over jezelf, je vak en je branche. Je bent kortom eager om nieuwe dingen te leren, durft vragen te stellen en nieuwe dingen uit te proberen. Verder:

 • Beschik je minimaal over een technische bachelor in de richting van Computer Science, Informatica, (technische) Wiskunde, Econometrie of aanverwant
 • Ben je geïnteresseerd in opensourcesoftware
 • Heb je een sterk ‘absorberend vermogen’ voor informatie over tools & technieken
 • Heb je aantoonbare interesse in softwareontwikkeling, data en techniek
 • Ben je communicatief vaardig en kun je goed samenwerken
Doorsturen