Enterprise Architect

Doorsturen
 
 • Aanbod Top werkgever!
 • Vakgebied IT
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10025656
 • Locatie Utrecht
 • Type overeenkomst Detavast
 • Branche IT & Telecom

Over deze vacature

Als Enterprise/Solution Architect sta je in de frontlinie van een hele mooie uitdaging: de komende jaren vernieuwen we bijna alle softwareoplossingen die we in eigen beheer en samen met onze partners ontwikkelen. Oplossingen waar onze eigen (medische) professionals hun werk beter mee kunnen doen. En waarmee onze opdrachtgever ruim 65.000 werkgevers en 1,5 miljoen werkenden ondersteunen om gezond, gemotiveerd en competent te werken. Een fikse puzzel waarin jij met jouw ervaring flink wat in kunt betekenen.

Functie

De opdrachtgever ontwikkelt in eigen beheer softwareoplossingen voor de (medische) professionals en voor ruim 65.000 werkgevers en 1,5 miljoen werkenden die we onder contract hebben. Een wereld die doorlopend verandert en steeds om nieuwe oplossingen vraagt. Denk bijvoorbeeld aan de plotselinge komst van covid-19, die om allerlei zorg-en-werk-op-afstand-oplossingen vraagt, maar ook aan kostenbesparingen die gerealiseerd moeten worden. Als Enterprise Architect vertaal jij deze en andere grote verandervragen van de business naar logische architectuurproducten en een strak ingericht IT-landschap.

Bij alles wat je doet houd je het grotere geheel scherp voor ogen. Jij zorgt dat de wensen uit de diverse business units verwerkt worden op een manier dat ze elkaar niet bijten maar versterken. Je ontwikkelt een heldere roadmap en helpt deze van papier te komen. Zo geef je de solution architecten inhoudelijk richting en ondersteun je het productmanagent team Daarnaast ontwikkel en realiseer je een lange termijnvisie op de inrichting van onze primaire bedrijfsprocessen en informatievoorziening. Zodat we nu en in de toekomst #meerbetekenen voor werkend Nederland met onze software en bedrijfsprocessen. 

Je maakt deel uit van het Portfolio/Productmanagent Team, bestaande uit een Enterprise Architect, Solution Architecten, Business Architecten en Product Management. Een leuk, multidisciplinair team vol slimme koppen, dat volgens het SAFe-model samenwerkt. Onderling bepalen jullie voor een deel zelf de taakverdeling in de ontwikkeling en oplevering van nieuwe software. Net als dat jullie voor een groot deel zelf bepalen waar je aan een oplossing werkt: thuis, in Utrecht, Son of Enschede.

Bedrijf

1800 collega’s hebben één gezamenlijk doel voor ogen: een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland. 

Aanbod

 • Een waardiging die past bij je ervaringsniveau, goede pensioenregeling en 25 vakantiedagen (plus de mogelijkheid om bij te kopen).
 • Een laptop, mobiele telefoon en auto van de zaak/reiskostenvergoeding.
 • Een leven lang leren en volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, onder andere door training en opleiding.
 • Aandacht voor preventie en vitaliteit in je werk richting klanten, maar vooral ook vanuit onze organisatie richting jou. We zijn trots op ons my-way vitaliteits- en ontwikkelprogramma waar alle 1800collega’s gebruik van maken.
 • Goede thuiswerkmogelijkheden

Profiel

Wat neem je mee?

Het talent om structuur aan te brengen in alles wat je ziet en hoort. En goede communicatieve vaardigheden. Jij bent namelijk degene die alle wensen uit de business inventariseert – van de werkvloer tot en met de hoogste baas. Degene die verschillende belangen afweegt en op een rij zet. Die conceptueel kan denken, maar het grotere plaatje ook vertaalt naar tastbare roadmaps en hapklare brokken werk voor verschillende teams. En je bent degene die terugkoppelt naar de business wat er gaat gebeuren, wanneer en hoe. Gelukkig weet jij alles zo op papier te zetten, dat dit begrijpelijk is voor veel verschillende partijen.

Ook vragen we:

 • Wo-werk-en-denkniveau.
 • Het liefst een wo-opleiding in de richting van Bedrijfskundige informatica, informatica, bedrijfskunde. Dit is echter geen must, we hebben ook een collega die Geschiedenis heeft gestudeerd.
 • Minimaal drie jaar werkervaring binnen het architectuurdomein en aantoonbare ervaring met het opleveren van architectuurproducten.
 • Bij voorkeur heb je ervaring met het werken binnen het SAFe-model
 • De bereidheid om met enige regelmaat op locatie te werken in Utrecht, Son en Enschede.
Doorsturen