Commerciële Relatiemanager

Doorsturen
 
 • Aanbod Salarisindicatie: € 55.000 – € 66.000 + leaseauto (telefoon, laptop en resultaatafhankelijke bonus)
 • Vakgebied Sales
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10025278
 • Locatie Wormer
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Public & Civil, Education

Over deze vacature

Om de commerciële slagkracht verder te vergroten zoekt JWB een gedreven, proactieve en commerciële Relatiemanager. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van de klantrelaties in verschillende marktsegmenten. Essentieel hierbij is een klantgerichte, commerciële houding en interesse in mens en markt. 

Functie

Als Commerciële Relatiemanager ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van de klantrelaties. Je bezoekt de relaties, netwerkgelegenheden en vakbeurzen, om het relatienetwerk te verstevigen en verder uit te breiden. Daarnaast ben je in staat om de vragen van de klant te vertalen naar duurzame en/of innovatieve oplossingen. Je doel is om een autoriteit te zijn/worden binnen de verschillende doelgroepen en de trends en kansen te herkennen in de markt. Je krijgt een gedegen inwerktraject, waarbij je veel samenwerkt met je collega's om het productportfolio en de markt te leren kennen. Jij bent verantwoordelijk om te zorgen voor een optimale samenwerking in het verkooptraject met de klant én de commerciële binnendienst. Je stelt een verkoopplan op en blijft op de hoogte van de marktsituatie en ontwikkelingen.

Bedrijf

Jansen-Wijsmuller & Beuns B.V. is dé (inter)nationale groothandel in producten en materialen voor archiveren, conserveren, restaureren, (boek)binden en meer. De klanten zijn bekende musea en archieven zoals het Rijksmuseum Amsterdam, de Koninklijke Bibliotheek Nederland en België. Maar ook boekbinderijen, drukkerijen, de licht- en reclame-industrie zijn belangrijke afnemers. Het familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot de meest bekende en complete groothandel in de Benelux. JWB heeft internationale bekendheid verworven met de ‘Amsterdamse Doos’. Deze doos is inmiddels uitgegroeid tot een standaard archiefoplossing waar wereldwijd gebruik van wordt gemaakt. Sinds 2020 is JWB overgegaan op dichter en is het nog altijd te vinden op de Veerdijk te Wormer, aan de oever van de Zaan. 

Aanbod

JWB verwelkomt, gezien de samenstelling van het team, graag een fulltime collega (39,25 uur per week). De functie biedt veel uitdaging, zelfstandigheid en een internationale klantenkring. Je krijgt alle ruimte om de producten goed te leren kennen en je vaardigheden verder te ontwikkelen. Je werkt vanuit het kantoor aan de Zaan te Wormer en reist incidenteel binnen Nederland, België en soms Duitsland.

Het team heeft veel kennis om over te dragen, maar hierin ligt ook zeker voor jou een rol om je deze kennis goed eigen te maken. Kantoortijden zijn van 8.15-16.45 uur en op vrijdag een eindtijd van 16.00 uur. Natuurlijk zullen jouw uren hierin mogelijk afwijken door je (inter)nationale bezoeken aan klanten in de Benelux. Deze afspraken zijn echter goed te plannen en zelden onverwacht.

Afhankelijk van je ervaring en opleidingsachtergrond biedt JWB jou een marktconform salaris, aangevuld met een goede pensioenvoorziening, een auto van de zaak en een jaarlijkse bonus wanneer de organisatie-resultaten dat toestaan. Daarnaast bieden zij relevante opleidingsmogelijkheden, een gezellig team en groeimogelijkheden in een gedreven, internationale handelsomgeving.

Salarisindicatie: € 55.000 – € 66.000 + leaseauto (telefoon, laptop en resultaatafhankelijke bonus)

Profiel

Je bent een sterke, gepassioneerde, commerciële relatiemanager en je herkent kansen om producten onder de aandacht te brengen en behoefte te identificeren. Je verkoopstijl is consultatief en klantgericht zonder de commerciële aspecten uit het oog te verliezen. Daarnaast ben je een teamspeler en onderhoud je goede banden met je klanten én met de stakeholders in de branche.

Verder:

 • Minimaal een afgeronde commercieel/ bedrijfskundig georiënteerde opleiding voltooid (MBO+/HBO).
 • Essentieel is dat je de Nederlandse en Engelse taal goed vaardig bent om onze internationale klanten te woord te staan, telefonisch en per mail. Kennis van de Duitse en/of Franse taal is een pre.
 • Je bent energiek, gedreven en enthousiast. Je stelt vragen, bent commercieel, maar luistert ook goed naar relaties om te kijken waar kansen liggen.
 • Daarnaast ben je proactief, resultaatgericht en betrouwbaar. Jij komt je afspraken na en werkt je bezoeken snel en compleet uit, zodat klanten en de interne organisatie goed geïnformeerd zijn.
 • Tenslotte ben je bekend met MS Office. Intern wordt gewerkt met Exact, maar dat kun je leren.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en bereid om periodiek binnen de Benelux te reizen.
 • Bij voorkeur ben je fulltime (39,25 uur p/wk) beschikbaar. 
Doorsturen