Area Sales Manager Heating & Refrigeration Technologies

Doorsturen
 
 • Aanbod Excellente primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Sales
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10024722
 • Locatie Zwolle
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Engineering

Over deze vacature

Ben jij een echte commerciële doorzetter. Heb je ervaring/ affiniteit met de verkoop van kapitaalgoederen, bij voorkeur in de industriële koeltechniek en of warmtepompen? Wil je graag werken bij een gerenommeerde, beursgenoteerde onderneming die een bijdrage levert aan een betere wereld? Dan is deze functie bij GEA Heating & Refrigeration Technologies echt iets voor jou.

Functie

In deze functie vervul je een cruciale rol binnen het Heating & Refrigeration Technologies sales team. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van de klantrelaties in Noord-Nederland (zijnde Noord-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe). Je verkoopt kapitaalgoederen op basis van toegevoegde waarde. Je krijgt te maken met strategische, tactische en technische vraagstukken en bent in staat om deze te vertalen naar duurzame klantoplossingen. De technologie en applicaties (machines & complete lijnen) worden gebruikt door tal van voedings-, chemie-, farmacieproducenten. Je doel is om een autoriteit te zijn/worden in de markt. Je krijgt een gedegen inwerktraject, waarbij je veel samenwerkt met je collega's om het productportfolio en de markt te leren kennen. Je onderhoudt contacten binnen GEA op Divisie en op Global niveau. Jij bent verantwoordelijk om te zorgen voor een optimale samenwerking in het verkooptraject. Je stelt een verkoopplan op en blijft op de hoogte van de marktsituatie en ontwikkelingen.

Bekijk de volgende video's voor meer achtergrondinformatie:

Bedrijf

GEA is een van 's werelds grootste systeemleveranciers voor de voedingsmiddelen-, dranken- en farmaceutische sector. De internationale industriële technologiegroep is gespecialiseerd in machines en installaties, evenals geavanceerde procestechnologie, componenten en uitgebreide service. De groep is actief in 50 landen en telt wereldwijd 17.000 medewerkers. 

Een belangrijke focus ligt op het voortdurend verbeteren van de duurzaamheid en efficiëntie van de productieprocessen van klanten. GEA-fabrieken, -processen en -componenten helpen wereldwijd bij het realiseren van aanzienlijke reducties in koolstofemissies, plastic gebruik en voedselafval. Op deze manier levert GEA een beslissende bijdrage aan een duurzame toekomst, volledig in lijn met de bedrijfsfilosofie van "engineering for a better world". 

De bedrijfscultuur kenmerkt zich enerzijds door korte en directe communicatielijnen. Anderzijds is de ‘backbone’ van een grote internationale groep duidelijk aanwezig.

GEA is markt- en technologieleider in de meeste sectoren waarin het bedrijf actief is, waaronder de markt voor koude- en warmtepomptechniek. Dat succes dankt GEA Heating & Refrigeration Technologies (HRT) aan onderscheidende inzet van vakmensen. GEA is actief vanaf advies en engineering tot montage en onderhoud van industriële koel-, vries- en warmtepompinstallaties.

Aanbod

Je gaat werken in een dynamische en inspirerende werkomgeving binnen een ambitieuze organisatie. Dit vertaalt zich o.a. naar internationale samenwerkingen met de verschillende vestigingen en expertisecentrums, een breed opleidingsaanbod vanuit de groep en mogelijkheden om door te groeien in de ruimere groep. Een organisatie die bovendien groeit en volop in ontwikkeling is. Jij kunt daaraan bijdragen en ook voor jouzelf zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Daarnaast zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden excellent. Je kunt vanuit huis werken (1-2 dagen/week) en tevens heeft GEA kantoren in De Rijp, Tynaarlo en Deventer. Een van deze kantoren kan ook als ‘’base’’ gekozen worden. Er wordt ook landelijk gewerkt, om bv zg Key Accounts te volgen. Daarnaast zou het goed zijn geregeld (max. 1 dag /week) op het hoofdkantoor in Den Bosch te zijn.

25 vakantiedagen + 13 ADV, pensioen (PME pensioenfonds), auto van de zaak (conform GEA lease regeling), variabele werktijden, thuiswerkbeleid, ruime scholingsmogelijkheden.

Profiel

Je hebt een sterke en gepassioneerde persoonlijkheid en bent gretig om diepgaande kennis en expertise op te bouwen. Je verkoopstijl is consultatief en je bent klantgericht zonder de commerciële aspecten uit het oog te verliezen. Daarnaast ben je een teamspeler en onderhoud je goede banden met je klanten én met de industrie. Verder:

 • Heb je een hbo werk- en denkniveau met een opleiding Werktuigbouwkunde, Energietechniek of gelijkwaardig
 • Heb je ervaring in de verkoop van B2B-kapitaalgoederen (in de voedingsindustrie is een pre);
 • Heb je ervaring in koude-of warmtetechniek of HVAC is een pre.
 • Ben je de Nederlandse en Engels taal machtig.
 • Bezit je een netwerk in Noord-Nederland, of ben je bereid hieraan te bouwen.
 • Ben je bekend met voedselproductieprocessen en de bijbehorende kpi’s of maakt die jezelf snel eigen.
Doorsturen