Legal Counsel

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Legal
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10024671
 • Locatie Amsterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Finance

Over deze vacature

Word Legal Counsel bij ABN AMRO en werk samen met je collega’s aan een sterke Legal afdeling.

Ben jij een jurist met affiniteit voor financieringstransacties? Wil jij onderdeel uitmaken van de commerciële afwegingen die daarbij horen? Zoek jij verbreding in je werk op het gebied van actuele en voor de bank relevante thema’s? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie

Je werkt nauw samen met de business die binnen de Corporate Bank verantwoordelijk is voor het verstrekken van (groot)zakelijke kredieten. Als partner van de business breng je juridische risico’s in kaart en ben je betrokken bij de beoordeling en onderhandeling van financieringsdocumentatie. Denk daarbij aan term sheets, LMA- financieringsovereenkomsten en zekerheidsdocumentatie. Je bespreekt met de Corporate Banking business de transactiedocumentatie en je houdt hen op de hoogte van relevante wetgeving en ontwikkelingen voor de zakelijke financieringspraktijk. Als liaison en trusted advisor van de business ben je ook betrokken bij projecten, zoals de uitvoering van de strategie, interpretatie van wet- of regelgeving, beantwoording vragen van een toezichthouder. Je krijgt de nodige begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als Legal Counsel.

Bedrijf

Een jong en hecht team met een informele werksfeer. Ondanks dat ze allemaal verschillende mensen zijn, hebben ze wel allemaal een achtergrond in de advocatuur. Het is niet noodzakelijk dat jij dat ook hebt. Dit team maakt onderdeel uit van de afdeling Legal van ABN AMRO. Deze afdeling kent in totaal  160  juristen in Amsterdam. Het onderling contact met de andere teams binnen Legal ABN AMRO is zeer goed en ze werken veel samen.

De afdeling Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van ABN AMRO bij hun activiteiten. Legal adviseert bijvoorbeeld over bankproducten, financieringsdocumentatie, herstructureringen, betalingsverkeer en adviseert over jurisprudentie, relevante rechtsontwikkelingen en nieuwe wet- en regelgeving. Ook stellen ze (standaard) documentatie op, beoordelen ze producten en diensten van de bank en begeleiden ze gerechtelijke procedures.

Aanbod

Een uitdagende juridische functie in een interessante en dynamische werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op van de bank. Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé belangrijk is. ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket aan employee benefits.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten, zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Profiel

Een enthousiaste, pragmatische en gedreven jurist met kennis en ervaring op het gebied van financieringen en zekerheden (waaronder kennis van LMA financieringsdocumentatie). Je bent collegiaal, je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en uitstekende communicatievaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels. Je bent gewend om zelfstandig te werken en overtuigt anderen van je standpunten.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 •  Een afgeronde Wo studie Nederlands recht;
 •  1- 3 jaar voor de financieringspraktijk relevante werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist;
 •  Je bent creatief in je oplossingen en bent in staat om moeilijke onderwerpen in heldere taal uit te leggen;
 •  Je kijkt vooruit en kan concrete acties formulieren en je helpt deze uit te voeren; en
 •  Uitstekende schrijf- en adviesvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
Doorsturen