Letselschadebehandelaar complexe letselschades

Doorsturen
 
  • Aanbod uitdagende functie
  • Vakgebied Insurance
  • Dienstverband Fulltime, Parttime
  • Vacaturenummer VAC-10024217
  • Locatie Amsterdam
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Banking & Insurance

Over deze vacature

VGA zoekt een enthousiaste, communicatief sterke, klantgerichte, betrokken, stressbestendige collega letselschade die toe is aan een nieuwe uitdaging. Ben je proactief, collegiaal, kun je zelfstandig werken maar zie je ook wanneer overleg met collega’s wenselijk of noodzakelijk is dan zoekt VGA jou!

Functie

Je gaat aan de slag bij VGA Verzekeringen. VGA Verzekeringen zorgt ervoor dat de gemeente Amsterdam goed verzekerd is. We verzorgen de verzekeringen, het risicomanagement en de afhandeling van schade voor bijvoorbeeld bestuurscommisssies, clusters, directies en aan de gemeente gelieerde bedrijven en instellingen zoals GVB, Haven en Waternet. Op de zakelijke markt is VGA risicodrager wat betreft verzekeringen op het gebied van aansprakelijkheid, wagenpark en brand.

Als letselschadebehandelaar behandel je middelzware tot zware letselschades op verschillende aansprakelijkheidsgebieden. Daarnaast fungeer je samen met een acceptant als klantteam voor één of meer zakelijke klanten en onderhoudt de contacten met hen. Je werkt samen met de acceptant in een klantteam. Samen zijn jullie het aanspreekpunt voor de klanten van VGA.


Werkzaamheden

·         Behandelen van middelzware en zware schades op het gebied van letsel juridische kwesties;

·         Afstemmen met klanten, experts, de eigen advocaten en herverzekeraars;

·         Aansprakelijkheid erkennen, aanvaarden of afwijzen met inachtneming van het verleende mandaat;

·         Binnen het verleende mandaat de gemeente vertegenwoordigen in juridische procedures en bij juridische kwesties, civielrechtelijke procedures voeren bij de Rechtbank,

sector Kanton. Je voert hiertoe zelfstandig onderhandelingen met wederpartijen (schaderegelingsbureaus en advocaten);

·         Behoeften, kansen en bedreigingen in de markt signaleren en ondersteuning bieden bij het opstellen van accountplannen;

·         Het geven van voorlichting en advies over alle ontwikkelingen op het gebied van schade en risicobeheer en het houden van presentaties ; Bedrijf

VGA Verzekeringen zorgt ervoor dat de gemeente Amsterdam goed verzekerd is. VGA verzekert de bestuurscommissies, clusters, afdelingen, bedrijven en de daaraan gelieerde instellingen (de zakelijke markt) van de gemeente Amsterdam tegen betaling van een reële premie. Doel daarbij is de centrale inkooprol te vervullen waardoor concernbreed besparingen optreden, het verzekerbaar houden van anders lastig te verzekeren risico’s, inkoop tegen scherpe premies en het beheersen van de schadelast. Ook bemiddelt VGA voor andere gemeenten in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en voor alle ambtenaren (de particuliere markt) die werkzaam zijn bij de gemeente Amsterdam bij het tot stand komen van verzekeringen tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden. Kortom: VGA Verzekeringen bedient zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Aanbod

Wij bieden

·         Flexibele werktijden binnen een unieke organisatie gevestigd in de binnenstad van Amsterdam;

·         Afhankelijk van je opleiding en werkervaring bedraagt het salaris minimaal € 3.091,- en maximaal € 4.671- bruto per maand (salarisschaal 10) op basis van 36 uren per week.

·         De gemeente Amsterdam kent prima opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden plus een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan o.a. uit opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en het Individueel Keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget. Je kunt bijvoorbeeld zelf beslissen wanneer je het budget wil laten uitbetalen en hoeveel extra verlof je nodig hebt. 
Profiel

Jij bent een gedreven en betrokken collega. Je beschikt over een sterke schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid en bent in staat gewogen adviezen te geven.

Daarnaast heb je :

·         Specialistische juridische kennis op minimaal hbo-niveau;

·         Diploma Wft Adviseur Schade Zakelijk;

·         Personenschade middelzwaar letsel en/of een andere branche diploma;

·         Ruime ervaring met het behandelen van letselschades (Werkervaring als Letselschadebehandelaar complexe letselschades, ervaring met langlopende zaken);

·         Enige kennis van of in ieder geval affiniteit met accountmanagement. Doorsturen