Business Unit Manager Energie & Duurzaamheid

Doorsturen
 
 • Aanbod Een modern arbeidsvoorwaardenpakket
 • Vakgebied Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10023843
 • Locatie De Bilt
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Engineering, Consultancy, Energy, Gas, Water

Over deze vacature

Nederland staat voor de uitdaging om de komende 30 jaar het volledige energiesysteem om te vormen tot een CO2-arm systeem. Ben jij een enthousiaste, betrokken en benaderbare leider die klanten en medewerkers voorop stelt? Durf jij koers te bepalen en wil je samen met klanten bouwen aan deze toekomst?

Functie

De Business Unit Energie & Duurzaamheid richt zich op de Energietransitie. Sweco werkt aan uitdagende en toonaangevende energietransitie projecten in heel Nederland. Bijvoorbeeld gebiedsgerichte, gebouw gebonden, waterstof en duurzame energie opwek projecten. Zij maken strategische energietransitie plannen voor gemeenten, richten zich op het aanpassen en uitbreiden van de elektriciteitsinfrastructuur en warmtenetten, verduurzamen gebouwportfolio’s en maken financieringsmodellen. De Business Unit is in de afgelopen 2 jaren sterkt gegroeid en bestaat inmiddels uit circa 80 professionals.

Als Business Unit Manager ben je onderdeel van het managementteam van de divisie Water & Energie (450 m/v). Sweco zoekt een ambitieuze en veelzijdige collega die zowel mensgericht is als ondernemend, creatief, zakelijk en gestructureerd. Kortom: een schaap met vijf poten. Jij bent verbindend en sterk in het bouwen van goede relaties op basis van respect, vertrouwen en expertise. Als inspirerende en motiverende leidinggevende weet jij het beste in mensen naar boven te halen. Je hebt een heldere visie op ontwikkelingen in de markt, je hebt een breed relevant netwerk en bent in staat je netwerk uit te bouwen en in te zetten. De groeiambities van Sweco passen naadloos op jouw ambitie. Je hebt drive om met verbetervoorstellen en creatieve oplossingen te komen. De dynamiek van een snel veranderende werkveld trekt je aan. 

Bedrijf

Bij Sweco geloven ze in de combinatie van menselijke nieuwsgierigheid en de kunst van ontwerp en techniek. Ze houden zich dagelijks bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van onze toekomstige samenleving. Dit doen ze op een unieke manier. Met een nieuwsgierige vooruitstrevende instelling en expertise maken zij het verschil voor de samenlevingen en steden van de toekomst dat is wat de medewerkers drijft en waar ze graag hun energie in steken. Met meer dan 18.500 experts in Europa helpen zij hun klanten de uitdagingen van morgen succesvol op te lossen. Zo maken ze samen de samenlevingen en steden voor de generaties na ons veiliger, schoner en prettiger leefbaar.

Aanbod

Bij Sweco zit je goed. En dit mag je van een koploper verwachten. Je verdient een marktconform salaris, 32 vakantiedagen, vakantietoeslag en een uitstekende pensioenregeling. Daarnaast krijg je bij Sweco veel regie. Bijvoorbeeld over waar je werkt en wanneer. En hoe je je tijd indeelt. Verder heb je binnen Sweco een modern arbeidsvoorwaardenpakket zelf de keuze om duurzaam je reisbewegingen in te richten, een persoonlijk keuze budget en zeer ruime ontwikkelmogelijkheden binnen de Sweco Academy.

Profiel

 • Hbo/wo-geschoold, bijvoorbeeld technisch, bedrijfskundig of commercieel
 • Minimaal 10 jaar leidinggevende ervaring
 • Aantoonbare affiniteit met de energiebranche
 • Communicatief, analytisch en commercieel sterk
 • Coachend leiderschap met een duidelijke visie
Doorsturen