Procurement Manager

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden (max 82K per jaar)
 • Vakgebied Procurement
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10023262
 • Locatie Soest
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche (Petro)Chemical, Industrial, Manufacturing

Over deze vacature

Heb jij jezelf bewezen als procurementprofessional, weet je ook het nodige van contractmanagement en heb je leidinggevende kwaliteiten? Werk je graag mee aan verdere professionalisering van een inkoopafdeling? Kun je op strategisch niveau meewerken aan de ambitieuze groeidoelstellingen? Dan is deze functie bij Kemetyl, Europa’s grootste producent en distributeur van reinigings- en onderhoudsproducten voor de (auto)industrie, echt iets voor jou. 

Functie

Kemetyl heeft gezonde en ambitieuze groeidoelstellingen. Jij bent samen met de directie verantwoordelijk voor het formuleren en realiseren van het strategisch procurementbeleid en contractmanagement. Je draagt bij aan de ontwikkeling en verdere professionalisering van de inkoopafdeling met een inkoopspend van ± € 21 mln. Het doel is optimalisering van processen binnen de logistieke keten. De focus ligt daarbij op het waarborgen van de continuïteit van het productieproces tegen zo laag mogelijke kosten. Je geeft leiding aan twee inkopers en bent projectmanager van verschillende professionaliseringsprojecten, waarvan een deel organisatiebreed impact heeft. Daarbij werk je nauw samen met de afdelingen Sales, Supply Chain en Productie. Naast je leidinggevende rol ben je zelf verantwoordelijk voor de inkoop en contractmanagement van een aantal categorieën. 

Bedrijf

Kemetyl is Europa’s grootste producent en distributeur van reinigings- en onderhoudsproducten voor de (auto)industrie. Het bedrijf telt 190 werknemers in 9 landen en heeft vestigingen op elk continent. Na een aantal overnames is de organisatie uitgegroeid tot een pan-Europese partner binnen de industrie. Het bedrijfsmotto is: “Wij spreken uw taal”, en dat wordt niet alleen gerealiseerd door de hoge mate van service, maar ook letterlijk door de 24 verschillende talen die binnen het bedrijf gesproken worden. Het productportfolio is breed: van vloeistoffen en hardware tot hygiëne- en vrijetijdsproducten. Als de grootste leverancier van industriële ethanol in Europa, met vulplatforms in heel Europa, kan Kemetyl schaalvoordelen combineren met lokale productie.

Aanbod

Je krijgt een verantwoordelijke, dynamische rol waarbij je leiding geeft aan gedreven en enthousiaste collega’s en alle ruimte hebt om verbeteringen door te voeren. Door de platte organisatiestructuur heb je direct invloed op resultaten, en je acteert op managementniveau. Je werkt vanuit een sfeervol, pas gerenoveerd kantoor in Soest. Verder word je beloond met een uitstekend salaris van € 4.410 - € 6.300 bruto per maand. Daarnaast zijn er aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 28 vakantiedagen, een goede pensioenregeling en verschillende verzekeringen.

Profiel

Je bent een motiverende en enthousiasmerende people manager die communicatief sterk is. Daarnaast ben je analytisch en resultaatgericht. Je opereert graag op strategisch niveau, maar bent tegelijkertijd pragmatisch. Uiteraard beschik je over uitstekende onderhandelingsvaardigheden. Verder: 

 • heb je hbo-/wo -werk- en -denkniveau (Engineering, Procurement, Business Administration, TQM);
 • heb je ± 10 jaar relevante werkervaring (strategic sourcing, productie, purchasing);
 • bezit je kennis van en ervaring binnen het strategisch inkoopproces, projectmanagement, contract- en leveranciersmanagement;
 • heb je ervaring in een industriële productieomgeving. Ervaring binnen de chemische/ verpakkingsindustrie is een pre;
 • beheers je de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • is leidinggevende ervaring een pre.
Doorsturen