Area Sales Manager Food Solutions Benelux

Doorsturen
 
 • Aanbod Excellente primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Sales
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10021386
 • Locatie Bakel
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Engineering, Agriculture, Food, Feed, Pharma

Over deze vacature

Ben jij een echte commerciële doorzetter - “Als het niet naar je toe komt, dan ga je het halen…”? Heb je ervaring/ affiniteit met kapitaalgoederenverkoop in de voedingsmiddelenindustrie? En wil je graag werken bij een gerenommeerde, beursgenoteerde onderneming die een bijdrage levert aan een betere wereld? Dan is deze functie bij GEA Food & Healthcare Technologies echt iets voor jou.  

Functie

In deze functie vervul je een cruciale rol binnen het Food & Healthcare Technologies salesteam. Je bent verantwoordelijk voor het verkopen van voedselverwerkingsapparatuur op de Nederlandse- Belgische markt. Je verkoopt kapitaalgoederen op basis van toegevoegde waarde. De technologie en applicaties (machines & complete lijnen) worden gebruikt door producenten van tal van voedingsproducten – van vlees-, via gevogelte- tot groenteproducten. Je doel is om een autoriteit te zijn/ worden in de markt voor voedingsmiddelen. Je krijgt een gedegen inwerktraject, waarbij je veel samenwerkt met je collega's van Sales en Productmanagement om het productportfolio en de markt te leren kennen. Daarnaast benader je in je eerste jaar potentiële- en bestaande klanten, om zo een relevant netwerk op te bouwen. Daarbij focus je op toekomstige investeringsplannen. 

Bekijk de volgende video's voor meer achtergrondinformatie:

Bedrijf

GEA Food & Healthcare Technologies is onderdeel van de internationale technologiegroep GEA Group. De groep is gespecialiseerd in de productie van machines, installaties, procestechnologie en componenten voor geavanceerde productieprocessen. De voedselverwerkende industrie is de grootste afnemer. De groep is actief in 50 landen en telt wereldwijd 17.000 medewerkers (1.600 in NL). De jaarlijkse omzet is ongeveer wereldwijd rond 4,6 miljard. 

GEA Food & Healthcare Technologies in Bakel (nabij Helmond) produceert machines en complete productielijnen voor het bereiden, marineren, verwerken, snijden en verpakken van vlees (vervangers), gevogelte, zeevruchten, vegetarische & veganistische producten, aardappelen en groente. Vanwege de kennis en knowhow heeft het bedrijf een global scope. Daarom is er ook een opleidings- en innovatiecentrum aanwezig. Bij GEA staat duurzaamheid voorop. Binnen de eigen groep, en bij de opdrachtgevers. 

De bedrijfscultuur kenmerkt zich enerzijds door korte en directe communicatielijnen. Anderzijds is de ‘backbone’ van een grote internationale groep duidelijk aanwezig.

Aanbod

Je gaat werken in een dynamische en inspirerende werkomgeving binnen een ambitieuze organisatie. Dit vertaalt zich o.a. naar internationale samenwerkingen met de verschillende vestigingen en expertisecentrums, een breed opleidingsaanbod vanuit de groep en mogelijkheden om door te groeien in de ruimere groep. Een organisatie die bovendien groeit en volop in ontwikkeling is. Jij kunt daaraan bijdragen, en ook voor jouzelf zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Daarnaast zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden excellent.

25 vakantiedagen+ 13 ADV, pensioen (PMT pensioenfonds), auto van de zaak (conform GEA lease regeling), variabele werktijden, thuiswerkbeleid, ruime scholingsmogelijkheden

Profiel

Je hebt een sterke en gepassioneerde persoonlijkheid en bent gretig om diepgaande kennis en expertise op te bouwen. Je verkoopstijl is consultatief en je bent klantgericht zonder de commerciële aspecten uit het oog te verliezen. Daarnaast ben je een teamspeler en onderhoud je goede banden met je klanten én met de industrie. Ook ben je cultuursensitief – je werkt immers binnen de Belgische en de Nederlandse cultuur. Verder:

 • heb je een Bachelor-/academisch niveau;
 • heb je ervaring in B2B-kapitaalgoederenverkoop (in de voedingsindustrie is een pre);
 • ben je de Nederlandse en Engels taal machtig. Kennis van het Frans is een pre; 
 • heb je een netwerk in de Benelux, of ben je bereid hieraan te bouwen;
 • ben je bekend met voedselproductieprocessen en de bijbehorende kpi’s of maak je jezelf die snel eigen.
Doorsturen