Brand Specialist

Doorsturen
 
  • Aanbod € 70.000 - € 85.000
  • Vakgebied Marketing & Communication
  • Dienstverband Fulltime, Parttime
  • Vacaturenummer VAC-10022660
  • Locatie Rotterdam
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Finance

Over deze vacature

Heb jij affiniteit met duurzaamheid en ken je de kracht van merken? Zet je net zo makkelijk een reclamecampagne op als dat je zoekmachine-optimalisatie (SEO/SEA) toepast? Denk je in concepten en ben je een aanpakker? Dan is deze baan bij Robeco, een wereldwijd opererende Nederlandse assetmanager, echt iets voor jou.  

Functie

Jij brengt als allrounder het merk Robeco op de meest uiteenlopende manieren goed en consistent in beeld. Je verzorgt wereldwijde digitale campagnes – al dan niet op social media -, je houdt je bezig met SEO/ SEA en maakt videoproducties om (online) evenementen te ondersteunen. Een belangrijk thema is duurzaam beleggen. Je werkt aan creatieve concepten voor wereldwijde marktontwikkeling. In samenwerking met een media-inkoopbureau vind je de juiste kanalen om te adverteren voor de relevante doelgroep. Robeco’s doelgroep is de B2B markt, zoals pensioenfondsen, maar ook adviseurs bij banken, die moeten weten wat Robeco te bieden heeft. Je werkt in een team (8fte) met 3 disciplines: eventmarketing, studio design en brandspecialisten en je rapporteert aan de Head Global Branding. 

Bedrijf

Robeco is een Nederlandse vermogensbeheerder die wereldwijd opereert vanuit Rotterdam. Het bedrijf heeft sterke banden met universiteiten, die zorgen voor een stevig fundament onder de duurzame investeringsstrategieën. De medewerkers denken realistisch mee met klanten over de stappen die nodig zijn voor een meer duurzame bedrijfsvoering. Medewerkers van Robeco met verschillende achtergronden zijn vakinhoudelijk sterk, ondernemend en zelfstandig. Dit past goed bij hun pionierswerk in opkomende markten. Robeco’s internationale marketing team focust zich op internationale groei op een creatieve en innovatieve manier.


Aanbod

Je werkt in informele sfeer bij een bedrijf dat weliswaar wereldwijde actief is, maar tegelijk gewoon lekker Rotterdams is gebleven. Je komt terecht in een hecht team van 8. Je hebt de mogelijkheid om tot 40% van uit huis te werken. Er is budget voor het inrichten van een goede werkplek in huis. Er is sprake van een 13e maand en een bonus. Je krijgt 34 vrije dagen bij een fulltime dienstverband en er is een goede pensioenregeling. Het vaste salaris ligt, afhankelijk van ervaring, op € 70.000 - € 85.000. 

Profiel

Je bent opgeleid op minimaal hbo-niveau in Marketing en/of Communicatie. Verder heb je enkele jaren ervaring in een allround MarCom-positie. De digitale wereld heeft geen geheimen voor jou. Hierin ben je creatief, conceptueel en hands-on. Voor het maken van videoproducties draai jij je hand niet om, maar kunt ook externe creatieve bureaus aansturen. Je weet niet alleen hoe je een merk moet neerzetten, maar ook hoe je daarbinnen differentieert. Je combineert analytische vaardigheden met een aanpakkersmentaliteit. Verder spreek en schrijf je vloeiend Engels, want dat is de voertaal binnen het bedrijf. 

Doorsturen