HR Expert Gezondheid en Welzijn

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitdagend, flexibel, thuiswerken, goede arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied HR
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10022725
 • Locatie Rotterdam
 • Type overeenkomst Detachering via YER, Detavast
 • Branche Energy, Gas, Water

Over deze vacature

Stedin zoekt een HR Expert Gezondheid en Welzijn. Terwijl onze elektriciteit- en gasnetwerken Nederlands meest complexe economische regio 24/7 draaiend houden, staan we voor een van de grootste uitdagingen ooit: de energietransitie. Hier komt heel wat bij kijken. Zo hebben we ruim 5000 medewerkers die de energietransitie mogelijk maken. Dit vraagt om strakke HR-processen en een klantgerichte dienstverlening. En een continue aandacht voor gezondheid en welzijn. En daar kom jij om de hoek kijken.

Functie

Jij bent echt het gezicht voor gezondheid en welzijn. Je adviseert je collega’s en de business over complexe vraagstukken met betrekking tot verzuim en behandelt zelf complexe en langdurige verzuim casuïstiek. Je werkt samen met in- en externe partners (bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, UWV, etc.) over de belastbaarheid en inzetbaarheid van medewerkers op lange termijn en je onderhoudt de contracten met de bijbehorende leveranciers. Je bewaakt het overzicht op de verzuim portefeuille en handelt geëscaleerde verzuimdossiers af en zorgt voor het plannen en tijdig inzetten van de juiste interventies. Je doet actief kennis op van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied van preventie, verzuim, re-integratie en sociale zekerheid en vertaalt dit naar het gezondheids- en welzijnsbeleid binnen Stedin. Je adviseert de business MT’s op basis van analyses en onderzoek en doet verbetervoorstellen over de gezondheids- en welzijnsaanpak. Je deelt je kennis en je ontwikkelt en geeft workshops en trainingen aan medewerkers en leidinggevenden en zorgt ervoor dat je HR-collega’s in hun rol goed uitgerust zijn om vragen van medewerkers en leidinggevenden te beantwoorden.

Extra uitdaging nodig?

Hebben we voor je: Je werkt binnen de afdeling aan verschillende multidisciplinaire projecten en leidt projecten binnen je eigen vakgebied, bijvoorbeeld gericht op het ontwikkelen van nieuwe interventies. Samen met je collega’s sta je aan de basis van een optimale HR Experience. Jij helpt niet alleen mee om ons nieuwe dienstverleningsmodel tot een succes te maken, vanuit je senioriteit pak je hier ook echt een voortrekkersrol in. Jij zet mede de toon en helpt de lat van onze dienstverlening omhoog te krikken. Genoeg te doen en genoeg te bouwen. Doe jij mee?

Bedrijf

Stedin is netbeheerder in het grootste deel van Zuid-Holland en de provincies Utrecht en Zeeland: een overwegend stedelijke en industriële regio. Zij zorgen ervoor dat ruim 2,3 miljoen huishoudens en zakelijke klanten over energie beschikken om te wonen, werken en ondernemen. Zo verstevigen zij dit jaar haar elektriciteitsnet met meer dan 900 kilometer kabels. Stedin sluit bijna 10.000 laadpalen aan en ruim twee miljoen nieuwe zonnepanelen leveren de opgewekte energie terug aan het net. Zo krijg je nieuwe energie!

Aanbod

 • Salarisindicatie: min. € 4.113,88 - max. € 5.806,29

Profiel

Goed werk leveren begint met kennis en vaardigheden. Diepgaande kennis en ervaring met gezondheid, welzijn en verzuim is onontbeerlijk. Jij bent een zeer ervaren HR Expert die dit vak verstaat. Je krijgt energie van aanpakken en bent niet bang om de handen uit de mouwen te steken; wij zoeken nieuwe collega’s die dit nieuwe dienstverleningsmodel samen met ons tot een succes maken. Je bent alert op HR ontwikkelingen, werkt nauw samen met je HR collega’s en vindt het leuk bij te dragen aan hun ontwikkeling. Servicegerichtheid, senioriteit en doortastend handelen is wat jou typeert. Je bent iemand die vertrouwt op alles wat goed gaat, maar ook kijkt waar het beter kan. Zie je mogelijkheden, dan kom jij met een goed onderbouwd voorstel. Je vraagt door, ontrafelt ook de meer complexe vraagstukken en komt met heldere en begrijpelijke antwoorden. Je denkt in oplossingen, niet in problemen. Wat jou verder onze nieuwe HR Expert Gezondheid en Welzijn maken?

 • Je hebt hbo-/wo-werk- en -denkniveau
 • Je hebt 5+ jaar relevante werkervaring, een bewezen trackrecord als gezondheid en welzijn specialist
 • Je hebt verander- of projectmanagementervaring binnen grotere organisaties met een complex stakeholderveld
 • Een Crov diploma (Casemanager Regie op Verzuim), bij voorkeur aangevuld met RCCM (Register Case en Care Management) of opleiding tot arbeidsdeskundige is een pre
Doorsturen