Manager Business Intelligence en Datamanagement

Doorsturen
 
 • Aanbod 90K-120K
 • Vakgebied IT
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10022442
 • Locatie Valkenswaard
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Industrial, Logistics & Transportation

Over deze vacature

Gaat je hart sneller kloppen van alles wat met data te maken heeft en vind je het leuk om gebruik van data nog beter te integreren in een organisatie? Heb jij een duidelijke visie over datamanagement en ervaring met verandermanagement? Overtuig je graag je collega’s om op basis van data op het hoogste niveau te acteren en bij te sturen? Dan is deze functie iets voor jou!

Functie

Als innoverend bedrijf in de maakindustrie ziet MCB datagericht werken en digitalisering als belangrijke strategische pijlers voor de toekomst. Daarom zijn we voor de nieuw vormgegeven afdeling Business Intelligence en Datamanagement van MCB op zoek naar een ervaren Manager Business Intelligence en Datamanagement.

MCB heeft de afgelopen jaren al grote stappen gezet op het gebied van data gedreven werken en digitalisering. In deze nieuwe rol bedenk je samen met je team de datastrategie en voert deze uit. Tegelijkertijd heb je een belangrijke rol in het verder ontwikkelen en professionaliseren van data gedreven werken in de organisatie.

Momenteel is MCB volop bezig met het ontwikkelen van een nieuwe IT- en data-architectuur. Als manager business intelligence en data management werk je samen met het digitale roadmapteam dat verantwoordelijk is voor de realisatie van deze geheel nieuwe architectuur. Hierbij is het (geleidelijk) opbouwen van een Data Fabric een belangrijk onderdeel van jouw rol. Ook ontwikkel je samen met alle stakeholders in de organisatie de roadmap voor BI.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de datakwaliteit, het beschikbaar stellen van betrouwbare managementinformatie en het onderhoud van alle data van de bedrijven binnen de MCB Group. Daarnaast houd je je bezig met het inrichten en bewaken van de data governance en de data-architectuur. Je zorgt ervoor dat deze data-architectuur volledig in lijn is met de IT-architectuur en de procesarchitectuur en werkt nauw samen met onze IT-organisatie en de business process manager. Tenslotte ligt er een nadrukkelijke behoefte om het proces rondom master data verder te professionaliseren en te digitaliseren: je zorgt voor een duidelijke omnichannel datastrategie, betrouwbare data en bevordert data gedreven werken.

Als manager van de afdeling Business Intelligence en Data Management stuur je twee business consultants en circa tien master data medewerkers aan. Je rapporteert in deze rol aan de CFO.

Bedrijf

MCB levert al meer dan 80 jaar metaal. De MCB Group bestaat uit in Europa gevestigde werkmaatschappijen en er zijn ongeveer 900 medewerkers werkzaam. De organisatie zet zich in voor het versterken van de duurzame concurrentiekracht van de maakindustrie. MCB is de metaalgroothandel die klanten begrijpt. De mensgerichte benadering staat garant voor loyaliteit en vertrouwen in de samenwerking. MCB wordt gekenmerkt door een breed en diep assortiment in staal, RVS, aluminium en non-ferro, maar bovenal helpt het bedrijf partners met vooruitgang, verbetering, innovatie, ambitie en groei. Met een open en scherpe blik, dringt MCB door tot de kern van de business van de partners. Dat begrip zorgt voor verbinding. En zo speelt MCB een steeds belangrijkere rol in het succes van de klanten.

Aanbod

MCB biedt jou een mooie uitdaging om vanuit Valkenswaard de afdeling Business Intelligence en Datamanagement verder te ontwikkelen. Je krijgt een grote mate van vrijheid om samen met jouw team de beste weg te vinden om tot het beste resultaat te komen. Al met al: een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid waarin je wordt gestimuleerd in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Deze rol vervul je in een fijne werkomgeving bij een groeiend, ambitieus bedrijf dat marktleider is in de Benelux. Naast doorgroeimogelijkheden, word jij beloond met een uitstekend salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (bonus, 34,5 vakantiedagen).

Profiel

We zoeken een enthousiaste kandidaat die toe is aan een nieuwe uitdaging binnen een dynamische organisatie. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kan deze inzetten op alle niveaus van de organisatie. Je weet collega’s binnen de gehele organisatie te overtuigen van het belang van data en helpt ze om (nog) meer data gedreven te werken. Bovendien zie je het als een uitdaging om, samen met je collega’s, te werken aan het succes van deze nieuwe afdeling.

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring
 • Je hebt bij voorkeur een wo-opleiding in bedrijfseconomie, IT of informatiemanagement afgerond
 • Je hebt de nodige leidinggevende ervaring en aantoonbare ervaring met verandermanagement
 • Je hebt ruime ervaring met BI, datamanagement of informatiemanagement
 • Je hebt kennis van datawarehousing, datamining, ETL, BI-tools, datamodellen, ERP-systemen en PIM-systemen
Doorsturen