Financial Controller

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekend salaris - tot €72.500,- o.b.v. 36 uur
 • Vakgebied Finance
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10022438
 • Locatie Hilversum
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Real Estate

Over deze vacature

Ben je een controller die affiniteit heeft met projectmanagement en automatisering? Wil je daarnaast graag werken bij een maatschappelijke organisatie die een substantiële bijdrage levert aan de financiering van sociale woningbouw? Ben je zelfstandig, initiatiefrijk en flexibel? Dan is deze functie bij WSW, Waarborgfonds Sociale Woningbouw, echt iets voor jou. Je wordt er trekker van een aantal interessante automatiseringsprojecten en er is alle ruimte om persoonlijk en professioneel te groeien. 

Functie

WSW gaat de administratieve verwerkingen verder automatiseren. Jij verzorgt hiervoor het projectmanagement van de projecten digitalisering facturatie, bankafschriften, contractenregister, archief en kwartaalrapportages. Je werkt op de afdeling Bedrijfsvoering & Control in een team met 4 collega’s (een Business/financial controller, Business analyst en een administrateur). Het team wordt aangestuurd door een teamleider Bedrijfsvoering & Control, tevens MT lid. Naast projectmanagement ben je verantwoordelijk voor administratieve taken en verslaglegging. Verder stel je financiële projectrapportages op en lever je input voor audits. Ook voer je de tweedelijnscontrole uit van het primaire proces en verzorg je de aangiften BTW en loonbelasting.

Bedrijf

Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) staat borg voor de aflossings- en renteverplichtingen van woningcorporaties. Daardoor hebben corporaties voor de financiering van hun sociale woningbouw toegang tot de kapitaalmarkt tegen de laagst mogelijke kosten. Het door WSW geborgde vermogen bedraagt circa €83 miljard. De door WSW geboden zekerheidsstructuur geniet het vertrouwen van gemeenten, rijksoverheid en financiers en heeft een triple-A rating. Bij WSW werken ongeveer 70 medewerkers. WSW is een platte organisatie met een tweehoofdig bestuur die samen met de teamleiders het managementteam (MT) vormen. Onafhankelijkheid, deskundigheid, betrokkenheid, respect en integriteit staan er hoog in het vaandel. 

Aanbod

WSW biedt alle ruimte om te groeien in een leuke, enthousiaste en laagdrempelige organisatie. De organisatie hecht veel waarde aan persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Jijzelf hebt de regie over je eigen loopbaan. WSW faciliteert en ondersteunt hierin maximaal. Verder kun je er hybride werken. Naast vrijheid, verantwoordelijkheid, ruimte en groei biedt WSW goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ruim persoonlijk opleidingsbudget, flexibele werktijden en een solide pensioenregeling. 

Profiel

Je hebt een financieel-economische opleiding op hbo-niveau afgerond of vergelijkbare kennis en enkele jaren werkervaring in een soortgelijke financiële functie. Nu wil je meer afwisseling. Misschien ben je nog niet ervaren in alle gevraagde taken, maar je bent nieuwsgierig en leert graag. Je weet van aanpakken, en maakt je nieuwe taken snel eigen. Je kunt goed schakelen tussen verschillende werk- en communicatieniveaus en bent een prima teamspeler. Verdere kenmerken:

 • Je bent flexibel en kan goed omgaan met veranderingen in je planning
 • Je hebt ervaring met opstellen van rapportages uit financiële systemen
 • Je hebt kennis van MS-Excel, bijvoorbeeld Exact online en rapportagesoftware zoals Qlik Sense, Power BI en Tableau
 • Je hebt ervaring met automatiseringstrajecten
 • Ervaring en affiniteit met projectmanagement zijn een pre
Doorsturen