Jobcoach Social Firm

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijk aanbod
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10022595
 • Locatie Volendam
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Sociaal domein

Over deze vacature

Met meer dan 36.000 inwoners en een oppervlakte van ruim 8.000 hectare bestaat Edam-Volendam uit tien kernen en buurtschappen met een eigen verhaal, eigen tradities en een rijke cultuur. Vissers, boeren en stedelingen. Klederdracht, kaas, paling, veenweiden, polder, water, talloze monumenten, sport, toerisme en muziek. Nuchter, eigenwijs, sociaal, onafhankelijk, coöperatief, betrouwbaar, ambitieus, slagvaardig en werklustig. Een palet van verscheidenheid dat kleur geeft aan onze gemeente en het tevens aantrekkelijk maakt voor mensen van ver buiten de gemeentegrenzen om ons te bezoeken. Edam-Volendam is een wereldmerk.

Ondernemend en Betrokken

Samen met inwoners, bedrijven en instellingen bouwt het bestuur en de gemeentelijke organisatie aan een gemeenschap die bijdraagt aan het welzijn. De inwoners zijn makkelijk in contact, benaderbaar en hechten waarde aan gelijkwaardigheid. Mensen zijn zichzelf, voelen een onderlinge verbondenheid en houden van hard werken. Betrokkenheid en ondernemerschap zijn de belangrijkste ingrediënten voor onze ambities. Ze staan aan de basis van ons succes. Door onze saamhorigheid en onderlinge verbondenheid weten we wat er leeft en waar we elkaar kunnen helpen. Met onze ondernemende geest krijgen we dingen voor elkaar. We zetten onszelf in als mensen met ieder onze eigen kwaliteiten en bundelen zo onze krachten voor een betrokken en ondernemende gemeente. Onze missie luidt dan ook: ‘Ondernemend en Betrokken’.

De gemeente Edam-Volendam is een aantrekkelijke gemeente om in te leven, te wonen en te werken. Als gemeente kijken we van buiten naar binnen (samen met de inwoner), werken we volgens het principe Van Ik-naar-Wij, bouwen we op vertrouwen, zijn we resultaatgericht binnen een goede werksfeer en is er voor de medewerker ruimte voor ontwikkeling, opleiding en doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.

Functie

Je gaat werken als Jobcoach Social Firm voor de gemeente Edam-Volendam, afdeling Samenleving, sectie Breed Sociaal Loket. Het team bestaat uit een mix van zowel jonge als oudere collega’s. Het is een enthousiast, ervaren en sociaal team met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de uitvoering van de WMO, P-wet, Jeugdwet en aanverwante waarbij goede dienstverlening hoog in het vaandel staat en de burger centraal. Voor de realisatie van de werkgelegenheidsdoelstelling van de gemeente Edam-Volendam gericht op de matching van (kwetsbare) inwoners in Edam-Volendam naar werk, zoeken wij een jobcoach met het liefst ook trainerskwaliteiten.

Als jobcoach ben je vooral bezig met de matching van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt voor (kwetsbare) inwoners in de gemeente Edam-Volendam met een uitkering vanuit de Participatiewet of andere regelingen. Daarnaast verwachten we dat je als jobcoach de geselecteerde deelnemers groepsgewijs een stap verder brengt in hun zelfvertrouwen en de benodigde werknemersvaardigheden. Verder zorg je voor een effectieve samenwerking met de Social Firm, externe partijen en gemeentelijke partners.

Wat maakt deze functie interessant en boeiend? Je bent de spin in het web, je initieert werkgelegenheidsprojecten en je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en het succes van een, door een projectmanager juist opgezet, instroom- doorstroom- en uitstroomproject in samenwerking met een Social Firm in Edam-Volendam. Je bent een energieke en verbindende persoonlijkheid, je denkt in kansen en mogelijkheden, je bent een aanpakker, je bent resultaatgericht en je kan mensen in beweging zetten, zowel groepsgewijs als ook individueel. Als je je kwaliteiten graag verder wil ontwikkelen, is dit jouw kans!

Bedrijf

YER Nederland B.V. bemiddelt HBO’ers en academici naar een volgende stap in hun carrière. Sinds onze oprichting in 1987 hebben we ons ontwikkeld tot een toonaangevende en vernieuwende organisatie met een herkenbare positionering en een professionele aanpak. Dat heeft ertoe geleid dat we in Nederland zelfs marktleider in werving & selectie zijn. Sinds enkele jaren is YER ook zeer actief in detachering, waardoor ons speelveld verder is verbreed. We zijn in meerdere landen en disciplines actief - en in Nederland werken we vanuit negen vestigingen. Daarmee zijn onze doelen echter nog niet bereikt!

Je komt te werken binnen het team YER Public. In een korte periode hebben vele opdrachtgevers de kracht van dit team ontdekt. YER Public is sinds 2013 actief in het sociaal domein en door onze gestructureerde en persoonlijke aanpak zijn we uitgegroeid tot partner van meer dan 150 gemeentes in heel Nederland.

Aanbod

 • 24 vakantiedagen en 8,3% vakantietoeslag
 • Salaris volgens gemeenten schalen CAO schaal 9
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer
 • Mooie opdracht voor een langere tijd
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding
 • Meerdere trainingen en opleidingen per jaar via het YER Kenniscentrum die jij zelf kan kiezen
 • Actualiteitencolleges met de nieuwste jurisprudentie en ontwikkelingen

Profiel

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als jobcoach of casemanager werk in het sociale domein binnen een gemeente
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als coach / begeleider
 • Afgeronde opleiding/training op het gebied van jobcoaching
Doorsturen