Senior Consultant

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10021727
 • Locatie Utrecht
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Consultancy, Energy, Gas, Water

Over deze vacature

Wil je graag werken aan complexe vraagstukken rondom data en analyse, processen en organisatie en daar de lead in nemen? Ben je een pragmaticus die blij wordt van het bedenken, uitwerken en uitvoeren van duurzame oplossingen? Weet je te opereren in een complex stakeholderveld? Wil je daarnaast graag bijdragen aan de groeiambitie van een dynamisch, jong bedrijf en een mentorrol vervullen voor je collega’s? Dan is deze functie bij Zicht Consultants zeker een uitdagende vervolgstap in jouw carrière. 

Functie

Als senior consultant bij Zicht Consultants vervul je een leidende rol binnen uitdagende projecten en programma’s die bijdragen aan de strategische doelstellingen van toonaangevende opdrachtgevers in de energie- en infrasector.

Van de vraag om operationele processen te verbeteren en nieuwe processen te ontwerpen en te implementeren tot het inrichten van portfoliomanagement. Of de ontwikkeling en borging van operationeel sturen in diverse afdelingen en teams. Het zijn allemaal uitdagende projecten waar je niet alleen een stevige sparringpartner voor de opdrachtgevers bent, maar ook een mentorrol voor je junior collega’s vervult.

Alle projecten starten met het transparant maken van de huidige situatie door middel van data-analyse, interviews met medewerkers en leidinggevenden en meelopen in de organisatie. Met jouw analytische vaardigheden creëer je inzicht in processen en prestaties en help je om die te verbeteren, te implementeren en te borgen. Je werkt nauw samen met alle lagen van de organisatie en zorgt zo voor draagvlak binnen een complex stakeholderveld.

Naast jouw adviserende en ondersteunende rol bij de opdrachtgevers bouw je ook mee aan de verdere ontwikkeling en groei van Zicht Consultants. 

Bedrijf

Zicht Consultants realiseert concrete en duurzame oplossingen voor complexe operationele vraagstukken binnen de energie- en infrasector. Toekomstbestendig, met pragmatische realisatiekracht en sectorspecifieke kennis. Met expertise op het gebied van datamanagement, (grootschalige) implementaties en programma- en projectmanagement in operationele procesverbeteringen. En bovenal met focus op een open en constructieve samenwerking met de klant. Het bedrijf telt nu 30 consultants en heeft als ambitie verder door te groeien naar dé partner binnen de energie- en infrasector. Er heerst een hechte en informele bedrijfscultuur met korte lijnen en een grote betrokkenheid – bij elkaar én bij de opdrachtgevers. 

Aanbod

Bij Zicht Consultants kom je terecht in een gedreven team. Er is alle ruimte om je verder te ontplooien of intern door te groeien. Daarnaast is er een bonusregeling, krijg je een leaseauto en 25 vakantiedagen. Bij Zicht Consultants zijn de arbeidsvoorwaarden uitstekend. 

Profiel

 • Je hebt een wo-opleiding afgerond met een sterk analytisch component, bijvoorbeeld techniek of (technische) bedrijfskunde
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als consultant, interne projectmanager of business analist.
 • Daarnaast heb je affiniteit met data & technologie, processen en organisatie
 • Je bent analytisch sterk, initiatiefrijk, ondernemend en benaderbaar
 • Je hebt ervaring met stakeholdermanagement
 • Je weet je nieuwe materie snel eigen te maken en bent in staat abstracte en complexe problemen op te lossen, projecten te overzien en prioriteiten te stellen
 • Verder denk je in kansen, krijg je mensen mee en weet je een moeilijke boodschap over te brengen
Doorsturen