Verandermanager

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10022122
 • Locatie Roerdalen
 • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
 • Branche Ruimtelijke ordening, Non-Profit, Public & Civil

Over deze vacature

Gemeente Roerdalen wil graag bijdragen aan het geluk van inwoners, bezoekers én medewerkers. We werken daarbij niet alleen vóór, maar ook steeds vaker mét onze inwoners. Samen doen! Dit vraagt om een nieuwe manier van werken, een andere overheid. Een overheid die werkt vanuit respect, gelijkwaardigheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Functie

 1. De omvorming van het sociaal domein: Roerdalen investeert al een tijdje aan positieve gezondheid, een sociaal team dichtbij inwoners, voorzieningen in de buurt en ervaringsdeskundigen die echt laagdrempelig werken. Er kwamen extra orthopedagogen op de basisscholen en programma’s om minder kansrijke jeugdigen extra ondersteuning te geven. We zijn nauw gaan samenwerken met alle huisartsen en we financieren extra praktijkondersteuning waaronder GGZ-jeugd, welzijn op recept en complexe gezinsondersteuning via de doorbraakmethode. Deze verschuiving van de institutionele zorg aan de achterkant naar het investeren aan de voorkant door versterking van de laagdrempelige basiszorg moet leiden tot minder escalatie van problematiek en daardoor minder verwijzingen. In de volgende fase betekent dit nog meer een eigen koers ook qua inkoop en aanbesteding. Als deze omvorming met tijdelijk extra middelen slaagt, kunnen we onze aanpak uiteindelijk voortzetten binnen de beschikbare budgetten en zonder extra middelen. We zoeken een verandermanager die deze koers met passie voortzet en uitdraagt samen met het team. Hij of zij kent de gemeentelijke opgave in het sociaal domein en is bestuurlijk aanspreekbaar op de voortgang en resultaten van de omvorming: inhoudelijk en financieel. Voor het sociaal domein vervul je ook de rol van ambtelijk opdrachtgever.
 2. Leiding geven en teamontwikkeling: Hiërarchisch ben je verantwoordelijk voor de teams Maatschappelijke Ontwikkeling (8 fte) en Bestuurszaken (9 fte). In de wijze van sturing is er veel ruimte voor de professionals in het team. De verandermanager coacht en ondersteunt de medewerkers zowel in hun eigen ontwikkeling als bij het resultaatgericht bereiken van de doelen. De teams werken via ‘teaming’ aan het versterken van het team en de invulling van teamrollen. In zijn algemeenheid ontwikkelen we naar het samenwerken aan opgaven en minder het werken vanuit specialismen. Deze ontwikkeling begeleid je. Als teamleider ben je eindverantwoordelijk voor het team en overleg je (o.a.) met de bestuurlijke portefeuillehouders.
 3. Managementsturing en organisatieontwikkeling: Je maakt deel uit van het MT en participeert in de directie. Daarbij draag je samen met anderen verantwoordelijkheid voor het slimmer organiseren van de realisatie van integrale en team-overstijgende opgaven en resultaten. In het komende jaar werken we aan een nieuwe invulling van de managementstructuur waarbij we de teams opnieuw gaan verdelen over het management, het opgave-gericht werken willen verankeren en de ondersteuning van de teams beter willen organiseren. Van jou wordt een actieve en constructieve bijdrage verwacht aan deze organisatieontwikkeling.

Bedrijf

YER Public biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers.

Aanbod

Je werkt samen met een team enthousiaste collega’s binnen het ruimtelijk domein en mag daarbij rekenen op een goede balans tussen werk en privé. We belonen jouw inzet en prestaties bovendien met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding of leaseauto
 • Goede pensioenregeling
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd
 • Doorlopend uitdagende opdrachten in het ruimtelijk domein
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding
 • Kans op deelname aan een persoonlijk coachingstraject
 • Inspirerende masterclasses

Profiel

Je voelt je thuis in een organisatie met korte lijnen en een collegiale sfeer. Ook herken je je in onze kernwaarden respect, gelijkwaardigheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je hebt ruime ervaring in het sociale domein en als leidinggevende. Je bent mensgericht en beschikt tevens over zakelijke en resultaatgerichte kwaliteiten. Je hebt meters gemaakt in vergelijkbare werkomgevingen en beschikt over een heldere communicatiestijl zowel mondeling als schriftelijk. Je denkt in kansen, mogelijkheden en oplossingen. Het is voor ons belangrijk dat je met enthousiasme werkt aan de grote ambities en het werkgeluk, en aan de balans tussen beiden.

Doorsturen