Vergunningverlener

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10021946
 • Locatie gemeente Helmond
 • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
 • Branche Ruimtelijke ordening

Over deze vacature

Helmond wil een stad zijn van kansen en ontwikkeling. Een stad waar je graag woont en werkt. Een stad waar iedereen meedoet en zich geborgen weet. Dit vereist een stevige basis van veiligheid: in en rond de woning, in de straat en in de buurt. Maar ook in het centrum van de stad, in het winkelgebied, op bedrijventerreinen. En verder: in De Peel, in de regio Oost-Brabant, want (on)veiligheid houdt zich niet aan gemeentegrenzen. Veiligheid in de zin van zo weinig mogelijk criminaliteit en overlast. Maar ook veiligheid in de zin van veiligheidsgevoel. Daar staat gemeente Helmond voor, daar werken ze aan. Door veiligheidsproblemen zo goed mogelijk te voorkomen. En problemen die zich tóch voordoen, breed aan te pakken. Gemeente Helmond werkt samen met een scala aan organisaties. Traditionele veiligheidsorganisaties zoals politie, Openbaar Ministerie, brandweer en veiligheidsregio, het Zorg- en Veiligheidshuis en het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum. Maar ook zorg-, welzijns- en onderwijsinstellingen. En maatschappelijke partners zoals woningcorporaties, ondernemersverenigingen, de industrie en kennispartners.

Functie

Als Vergunningverlener adviseer je vanuit verschillende oogpunten (technisch en juridisch) bij de behandeling van Wabo aanvragen. Je trekt vergunningen waar nodig in en behandelt zienswijzen. De Casemanager die wij zoeken is een alleskunner met voorliefde voor de publieke sector en de Wabo. Vanuit deze rol bouw jij mee aan de stad. Denk hierbij aan Brainport, De Braak, Het Speelhuis.

Je werkt binnen een team van 25 collega’s. Belangrijk om te weten is dat deze functie voor een deel solistisch is, maar voor een zeker zo groot deel veel vraagt van je samenwerking skills in de hele keten vanaf idee tot aan vergunningverlening. Voor het uiteindelijk verlenen van de vergunning en het waarborgen van de kwaliteit ervan, ben je afhankelijk van je collega’s. Denk hierbij aan onze juristen, projectleiders, programmamanagers, beleidsadviseurs, enzovoorts. Verder heeft het team de mooie uitdaging om de wet- en regelgeving waar mogelijk te verminderen en begrijpelijk te maken voor burgers en ondernemers. Het uitgangspunt is dat zij efficiënt geholpen worden bij hun vergunningsaanvragen door stevige professionals met de juiste expertise.

Met de volgende thema’s krijg je te maken…

Je bent regisseur en zorgt ervoor dat je vroegtijdig betrokken wordt bij de toetsing, zodat de aanvraag de meeste kans van slagen heeft. Communicatie: Wij zijn van mening dat in gesprek zijn met de klant het sleutelwoord tot succes is. En dan bedoelen we ‘klant’ in de breedste zin van het woord: of het nou een burger, ondernemer, projectleider van de gemeente of een wethouder is. Jij bent een echte adviseur en bevindt je daar waar je klant is: wellicht is dat achter een bureau, maar dit kan evengoed op locatie zijn bij de ondernemer die een vraag heeft. Weet dat je in deze functie niet enkel bezig bent met het beoordelen en adviseren van de vergunningsaanvragen, maar we je een diversiteit aan werkzaamheden te bieden hebben. Denk hierbij aan het meedenken in beleid, procesoptimalisatie en het maken van jaarplanningen. De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is de basis voor een groot deel van de vergunningen in het domein van de fysieke leefomgeving. De Wabo maakt het mogelijk om, binnen een project, met één omgevingsvergunning verschillende activiteiten (bouw, aanleg, oprichten, gebruik) uit te voeren.

Bedrijf

YER Public biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers.

Aanbod

Je werkt samen met een team enthousiaste collega’s binnen het ruimtelijk domein en mag daarbij rekenen op een goede balans tussen werk en privé. We belonen jouw inzet en prestaties bovendien met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding of leaseauto
 • Goede pensioenregeling
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd
 • Doorlopend uitdagende opdrachten in het ruimtelijk domein
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding
 • Kans op deelname aan een persoonlijk coachingstraject
 • Inspirerende masterclasses

Profiel

 • Hbo-werk- en -denkniveau in de vorm van een afgeronde juridische of bouwkundige opleiding (MER, bouwkunde, bouwtechnische bedrijfskunde, planologie).
 • Werkervaring in een soortgelijke functie bij een andere (lokale) overheidsinstelling
 • Voelsprieten voor de hoofd- en bijzaken bij elk dossier dat je in behandeling hebt
 • Goede communicatie skills. Je bent een sterke verbinder en kunt omgaan met tegenstrijdige belangen
Doorsturen