Junior Buyer

Doorsturen
 
  • Aanbod Marktconforme arbeidsvoorwaarden
  • Vakgebied Sales
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10021572
  • Locatie Oud-Beijerland
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Sales & Marketing, Consumer Goods

Over deze vacature

Ben jij een commerciële inkoper die op een totaal nieuwe manier wil (leren) inkopen? Niet vanuit de vraag maar vanuit het aanbod? Heb jij oog voor handel en gevoel voor trends en kun je snel schakelen? Dan is Topbrands, een internationaal en dynamisch handelsbedrijf in onder andere A-merk stocklots in personal care en home care, op zoek naar jou. Als Junior Buyer zorg je ervoor dat de juiste producten voor de juiste prijzen worden ingekocht. Daarvoor zijn goede contacten met de internationale leveranciers essentieel. In deze functie komen analyseren, rekenen, onderzoeken, onderhandelen en bieden samen.  

Functie

Je komt te werken in een team van inkopers, assistant buyers en orderverwerkers. Samen bedienen jullie één groep leveranciers – vanaf het moment van offerte tot het vastleggen van de orders. Jij bereidt zelfstandig biedingen voor en legt ze voor aan de purchase manager. Ook onderhandel je over prijsafspraken en leveringscondities. Zodra er een partij beschikbaar is, zijn snelheid en commercieel inzicht van groot belang. Verder zorg je voor een gestroomlijnd proces - van inkoop tot levering -, houd je de markt nauwlettend in de gaten en zoek je actief nieuwe leveranciers. Je onderhoudt goede contacten met onze internationale leveranciers, en bezoekt met je team regelmatig inkoopbeurzen binnen Europa. Daarnaast stem je binnen de organisatie af aan welke producten behoefte is en weet je die tegen een scherp tarief te verkrijgen. Omdat de inkooprol bij Topbrands niet traditioneel is, word je vooral al werkende vertrouwd met de processen. Natuurlijk krijg je daar alle begeleiding bij. Op termijn kun je doorgroeien naar de functie van Inkoper. 

Bedrijf

Topbrands levert sinds 2002 cosmetica, lichaamsverzorgingsproducten en huishoudelijke producten over de hele wereld. Het bedrijf bedient meer dan 500 klanten met A-merk stocklots, brand- en private label artikelen en licentie-artikelen en heeft de missie een one stop shop te zijn. Elk jaar lanceert het bedrijf meer dan 250 nieuwe artikelen, waardoor het assortiment altijd up-to-date is. Daarnaast biedt Topbrands innovatieve oplossingen voor de wereldwijde logistiek en distributie van de producten. Groei en continue innovatie zijn sleutelbegrippen. 

Aanbod

Je komt te werken in een internationale organisatie met een informele werkcultuur en krijgt veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Door cursussen of een opleiding te volgen. Verder zijn de arbeidsvoorwaarden goed: een passend salaris, 25 vakantiedagen en een reiskostenvergoeding. Ook betaalt Topbrands 2/3 van de premie van je pensioenregeling. 

Profiel

Jij hebt commercieel inzicht en talent, een passie voor handel en bent gepassioneerd en leergierig. Je functioneert prima onder stress, en bent niet bang voor verantwoordelijkheden. Dat combineer je met 3 jaar werkervaring – liefst binnen de FMCG. Uiteraard is het een pre als je affiniteit hebt met de producten waar Topbrands in thuis is. Verder werk je georganiseerd en nauwkeurig, ben je teamplayer maar ook zelfstandig en communicatief heel sterk. Omdat je in een internationale organisatie komt te werken, zijn een goede beheersing van het Nederlands en het Engels vereist. Je hebt een hbo-opleiding afgerond en ervaring met MS Office (Excel). Ervaring met Navision en Business Central is een pre. Tenslotte woon je op maximaal 45 minuten reizen van Oud-Beijerland 

Doorsturen