Manager Purchase

Doorsturen
 
  • Aanbod jaarsalaris marktconform met max. € 72.500/jaar ruime opleidingsmogelijkheden
  • Vakgebied Procurement
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10021222
  • Locatie Nijnsel, Sint-Oedenrode
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Industrial

Over deze vacature

Als Purchase Manager (Hoofd Inkoop) word je onderdeel van een succesverhaal. Je komt te werken bij een organisatie met een duidelijke visie op het gebied van voedselreductie. Een innovatief, jong en dynamisch bedrijf met voldoende ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Je kunt in deze rol invloed uitoefenen op het (inkoop) beleid van Contronics. De ambities reiken ver. Op financieel gebied: In vijf jaar tijd de omzet verdrievoudigen. Op sociaal gebied: ervoor zorgen dat de almaar groeiende bevolking van vers eten wordt voorzien. Wil jij de inkoop verder professionaliseren bij dit succesvolle en innovatieve bedrijf? Floreer jij in een dynamische, internationale omgeving met een duidelijke missie en ben je een echte bouwer? En wil je daarbij alle vrijheid om je rol vorm te geven? Dan is dit echt een baan voor jou.  

In deze rol rapporteer je aan de Technisch Operationeel Directeur, een jonge en gedreven manager die je alle vrijheid geeft om van deze rol een succes te maken. Je gaat in een internationale omgeving werken voor A-klanten. We zijn niet op zoek naar een zware senior manager maar naar een 2e of 3e stapper in zijn of haar carrière. We zoeken een senior inkoper met enige jaren leidinggevende ervaring of en medior inkoper die toe is aan een nieuwe inkoopuitdaging waar hij of zij leidinggevende ervaring kan opdoen.

Functie

Als Purchase Manager is je belangrijkste verantwoordelijkheid de afdeling inkoop verder te professionaliseren. Daar krijg je ook alle vrijheid in. Je brengt mensen, processen en systemen samen en bouwt aan een stevig, strategisch inkoophuis. Onderhandelen, contacten onderhouden, afstemmen en volhouden: jij vindt het een sport. Je bent hands on en hebt duidelijke ideeën over hoe je verder wilt bouwen op wat er al is. Simpel gezegd ga jij ervoor zorgen dat goederen op tijd, met de juiste kwaliteit en tegen zo goed mogelijke condities worden geleverd. Je zorgt voor een optimaal voorraadniveau van goederen en je voorkomt dat de productie stilvalt. Daarnaast lever je een positieve bijdrage aan de samenwerking tussen de verschillende interne afdelingen.

Daarin ben je analytisch, denk je in kansen en mogelijkheden en heb je goede voelsprieten voor de markt. Je werkt samen met de Manager Productie en krijgt ondersteuning van 2 inkoopmedewerkers. Je rapporteert aan de Technisch Operationeel Directeur, een jonge en gedreven manager die je alle vrijheid geeft om van deze rol een succes te maken. Je gaat in een internationale omgeving werken voor A-klanten. 

Bedrijf

In 2050 zijn we met 9 miljard mensen op deze wereld. Het is de missie van Contronics om deze alsmaar groeiende bevolking te voorzien van gezonde en verse voedingswaren. Geweten dat 40% van de gewassen niet op ons bord eindigt, gaat Contronics de strijd aan tegen voedselverspilling door producten te ontwikkelen die een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.

Contronics (50 medewerkers, Sint Oederode) maakt mist. Of, beter gezegd: maakt machines die mist maken. Gewikkeld in een dekentje van mist, blijft groente en fruit langer (dauw) vers en vermindert de voedselverspilling. Inmiddels zijn er zo’n 15.000 systemen operabel. Ze staan bij supermarkten, bij productiebedrijven die de mist inzetten bij de oogst en bij transportbedrijven die de distributieverliezen laag willen houden. De techniek van het dauwvers houden van de producten gebeurt bovendien op een duurzame manier: het verdampen van de mist heeft een verkoelend effect, waardoor het energieverbruik van de koelsystemen met 70% wordt verminderd. Het streven is voedselverspilling verder te laten afnemen en de ‘mistmethode’ in de hele keten toe te passen – van oogst tot supermarktvak.  Kijk voor meer informatie over Contronics ook eens op: www.contronics.nl

Aanbod

Het jaarsalaris voor deze functie is met maximaal €72.500 per jaar marktconform. Daarnaast zijn er ruime opleidingsmogelijkheden. 

Profiel

Je hebt een Hbo-werk- en -denkniveau en beheerst de Engelse taal in woord en geschrift (Duits is een pré). Daarnaast zijn je sociale en communicatieve vaardigheden uitstekend: je weet (werk)relaties op te bouwen met in- en externe leveranciers. Verder kun je goed overweg met ERP-systemen, heb je affiniteit met en interesse in techniek en ben je initiatiefrijk en zelfstartend. Tenslotte ben je een echte zelfstarter, hands-on en vasthoudend. Je bent analytisch sterk en resultaatgericht en stelt kritische vragen.

Dit is bij uitstek een baan voor een senior inkoper met enige jaren leidinggevende ervaring of een medior inkoper die toe is aan een nieuwe inkoopuitdaging waar hij of zij leidinggevende ervaring kan opdoen.

Doorsturen