Manager Bouw Retail

Doorsturen
 
  • Aanbod Marktconform
  • Vakgebied Facility & Real Estate
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10020945
  • Locatie Soesterberg
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Real Estate

Over deze vacature

Ben jij een manager die lean and mean een ‘retail bouwteam’ kan aansturen? Werk je net zo graag op kleine als op grote schaal zonder te micromanagen? GrandVision Benelux, in Nederland en België marktleider binnen de optiekbranche (o.a. Pearle) groeit en verbetert continu. De divisie (ver)bouwt jaarlijks 100-150 winkels, en jij gaat daar een belangrijke rol in spelen als degene die dat strategisch en met een helicopterview aanstuurt. Het is (ver)bouwen op postzegelformaat: de winkels zijn klein en er zijn verschillende partijen tegelijk aan het werk. Als de ene partij vertraging heeft, zijn er consequenties voor het hele proces. En elke dag later (her)openen is een enorme kostenpost. Dat vraagt om plannen, afstemmen en opnieuw plannen, en dat voor vele projecten tegelijkertijd.

Functie

Jij levert proactief een bijdrage aan de verdere professionalisering van de afdeling Bouw en ontzorgt het Head of Franchise, Real Estate & Store Development. Je leidt een 8-koppig multidisciplinair team en zit er vanaf de conceptfase via de opdrachtdefinitie tot en met de tender en realisatie van een project betrokken bovenop zonder te micromanagen. Strategisch betrokken en inspirerend leidend. Je gaat regelmatig kijken bij de bouwprojecten, en stelt hoge kwaliteitseisen. Je zoekt altijd naar verbeteringen in het bouwproces waardoor het sneller, efficiënter en goedkoper kan. Bovendien heb je een duidelijke visie, ook op de toekomst, die je weet uit te dragen en waarvoor je draagvlak weet te creëren. Je organiseert, rapporteert, verbetert en borgt processen, en stuurt bij waar nodig. Ook ben je initiatiefrijk en heb je oog voor innovatie – bijvoorbeeld op het gebied van bouwmaterialen. Als manager ben je coachend en inspirerend, en je hebt oog voor hoe een organisatie werkt. Je zorgt ervoor dat projectleiders, support en bouwpartners elkaar versterken, bewaakt het budget en houdt de bouwpartners scherp.

Bedrijf

De divisie GrandVision Benelux, waaronder 650 optiekzaken vallen (inclusief 200 franchisewinkels), maakt deel uit van de Essilor Luxottica groep, met circa 180.000 werknemers wereldwijd. GrandVision Benelux levert kwalitatief hoogwaardige en betaalbare oogzorg – in fysieke winkels en via online-winkels. De bedrijfscultuur wordt samengevat in drie begrippen: do, dare en care. Do staat voor werken met passie en inzet. Dare staat voor lef en jezelf overtreffen. Care, tenslotte, staat voor de zorg voor medewerkers en klanten. Samen zijn al die getalenteerde en gepassioneerde collega’s erop gericht de organisatie, haar formules en merken continu naar een hoger niveau te tillen.

Aanbod

De werkcultuur bij Grandvison is informeel, met veel aandacht voor de gezondheid en het welzijn van de werknemers. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan ons fietsplan of online yogalessen volgen. Op de momenten dat je niet onderweg bent werk je deels vanuit huis en deels vanaf het kantoor in Soesterberg. Het salaris is marktconform en daarnaast krijg je een auto, laptop en telefoon ‘van de zaak’. Het aantal vakantiedagen op fulltimebasis is 25. Verder is onze pensioenregeling prima, is er een collectieve ziektekostenverzekering en krijg je korting op je privéverzekering. En natuurlijk mag je elk jaar een nieuwe bril of nieuwe contactlenzen uitzoeken (en krijgen je familie en vrienden korting).

Profiel

Ervaring en een hands-on mentaliteit zijn in jouw job essentieel, net als een helicopterview en denken in oplossingen. Ook stressbestendigheid is onmisbaar – het gaat om grote belangen. Verder heb je minimaal een Hbo werk- en denkniveau (bij voorkeur richting bouwkunde of technische bedrijfskunde), ruime relevante werkervaring en affiniteit met (interieur) bouw. Dat koppel je aan ruime ervaring met het coachend aansturen van een team en ervaring en affiniteit met het optimaliseren van processen. Ook als high potential zonder ervaring binnen Retail/bouwprojecten maar met de capaciteiten om strategisch mee te denken en overzicht te houden ben je welkom.

Doorsturen