Juridisch Adviseur Handhaving

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10021015
 • Locatie Molenlanden
 • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
 • Branche Public & Civil

Over deze vacature

Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.

In de gemeente Molenlanden staan de behoeften, energie, kennis en kracht van inwoners en ondernemers voorop. Zowel in de kerngerichte manier van werken als bij de dienstverlening. Ook met onze partners werken we graag op professionele én persoonlijke wijze samen. Samenwerken kan niet zonder elkaar te ontmoeten, en een ontmoeting begint met contact.

Functie

Dit ga je doen

Als gemeente zorgen we voor een veilige en leefbare omgeving. Een onderdeel daarvan is het verlenen van vergunningen, toezicht houden en handhaven. Jij werkt binnen een klein, leuk vakteam (10 collega’s). Met je collega-adviseur handhaving vorm je een hecht duo. Samen verdelen jullie het werk. Zij ondersteunt je bij zaken die je (nog) niet geheel zelfstandig kan oppakken of waar je minder goed in bent.

Veel contacten met stakeholders

Onze toezichthouders ondersteun je door de regie te nemen over juridische handhavingstrajecten. Denk onder meer aan het voeren van handhavingsprocedures voor bouwen, de APV, bijzondere wetten en openbare orde en veiligheid. Je handelt klachten en handhavingsverzoeken af, stelt beschikkingen op en verzorgt de aanschrijvingen op het gebied van bouwregelgeving en bestemming omgevingsplannen . Verder behandel je bezwaar- en (hoger)beroepschriften en vertegenwoordig je de gemeente in overleggen en in procedures. Bij alles wat je doet, stem je goed af met de betrokkenen, zoals onze inwoners. Mensen voelen zich door jou gehoord en het lukt je om ingewikkelde, juridische zaken goed uit te leggen. Je bent kritisch, maar blijft ook bij weerstand in verbinding.

Hoe worden we beter?

Voor je collega’s van het team bouw- en woningtoezicht over de uitvoerbaarheid of handhaafbaarheid van regels. Daarnaast adviseer je het management en het bestuur. Met de betrokken wethouder bespreek je geregeld lopende dossiers. Bij onze informele organisatie zijn er korte lijnen naar het bestuur. Elk jaar lever je een inhoudelijke bijdrage aan het uitvoeringsprogramma en jaarverslag VTH. Daarnaast heb je oog voor het verbeteren van het van het handhavingsproces en verwerk je opgedane inzichten in nieuwe uitgangspunten voor beleid.

Bedrijf

YER Public biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers.

Aanbod

Je werkt samen met een team enthousiaste collega’s binnen het ruimtelijk domein en mag daarbij rekenen op een goede balans tussen werk en privé. We belonen jouw inzet en prestaties bovendien met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding of leaseauto
 • Goede pensioenregeling
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd
 • Doorlopend uitdagende opdrachten in het ruimtelijk domein
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding
 • Kans op deelname aan een persoonlijk coachingstraject
 • Inspirerende masterclasses

Profiel

Dit ben jij

Je hebt een juridische opleiding op academisch niveau en kennis van bestuurs- en Omgevingsrecht. Je werkt al een paar jaar voor een gemeente, de Provincie, een advocatenkantoor, juridisch adviesbureau of een juridisch loket. Adviseren vanuit een integrale, juridische benadering vind je belangrijk. Je bent een fijne gesprekspartner die duidelijk communiceert op elk niveau, zowel mondeling als schriftelijk. Het onmogelijke mogelijk maken, is je motto. Je wilt altijd meedenken en bent gericht op het vinden van oplossingen. Als het nodig is, kun je doorpakken. 

Doorsturen