Beleidsadviseur OoV

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke Arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10020488
 • Locatie Provincie Zuid-Holland
 • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
 • Branche Public & Civil

Over deze vacature

Samen met een collega OOV/ARB-er vorm je het team Veiligheid dat collegiaal onderdeel vormt van het team Bestuur en Bedrijfsvoering. Aansturing van het team Veiligheid valt voorlopig rechtstreeks onder de gemeentesecretaris. Samen met je collega geef je inhoudelijk sturing aan en werk je mee aan de opgaven van vijf integraal samengestelde teams: Handhaving, Evenementen, Sociale Veiligheid, Ondermijning, en Crisisbeheersing. Het Team Veiligheid is één van de eerste teams dat werkt volgens model netwerksturing.

Functie

Als adviseur Openbare Orde en Veiligheid adviseer je de portefeuillehouders, het MT en je collega's op het gebied van openbare orde, veiligheid en zorg (dit uiteraard in relatie tot veiligheid). Een belangrijk onderdeel van je werk is het voeren van regie op sociale veiligheidsvraagstukken. Hierbij vervul je een spilfunctie binnen de veiligheidsketen en heb je een cruciale rol in de verbinding tussen de partners binnen deze ketens zoals politie, justitie, het veiligheidshuis, het sociaal team, jongerenwerk, geestelijke gezondheids- en verslavingszorg. Met name de zowel persoonsgerichte als groepsgerichte jongerenaanpak vraagt momenteel aandacht binnen je werkpakket. Je bent onze relatiebeheerder op het gebied van zorg en veiligheid en bent altijd op zoek naar mogelijkheden om binnen jouw vakgebied verbeteringen aan te brengen waar onze inwoners profijt van hebben. Daarnaast werk je ook aan de opgaven Handhaving en Ondermijning.

Bedrijf

YER Public biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers.

Aanbod

Je werkt samen met een team enthousiaste collega’s binnen het ruimtelijk domein en mag daarbij rekenen op een goede balans tussen werk en privé. We belonen jouw inzet en prestaties bovendien met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding of leaseauto
 • Goede pensioenregeling
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd
 • Doorlopend uitdagende opdrachten in het ruimtelijk domein
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding
 • Kans op deelname aan een persoonlijk coachingstraject
 • Inspirerende masterclasses

Profiel

Je hebt aantoonbare kennis over en ervaring met het beleidsveld openbare orde en veiligheid en beschikt over een goed analytisch vermogen. Je hebt gezien de functie bij voorkeur een afgeronde academische opleiding, bijvoorbeeld in de richting van bestuurskunde. Je bent een sterke persoonlijkheid die zijn/haar zaak goed kan presenteren aan betrokken partijen zowel intern als extern. Je bent overtuigend in jouw wijze van aanpak en regisseur tussen partijen waarbij je oog hebt voor de verschillende belangen en deze actief aan elkaar verbindt. Je bent in staat een spilfunctie te vervullen binnen de veiligheidsketen vanuit het perspectief van de gemeente. Je schakelt snel en communiceert gemakkelijk. Je weet de belangen van betrokken partijen goed in te schatten en daar ook rekening mee te houden. Je bent een teamspeler en in staat om goede samenwerkingsrelaties op te bouwen en te onderhouden met collega’s, ketenpartners en inwoners. Je bent in staat zonder een scherp afgebakend takenpakket te functioneren, je bent flexibel en je kunt inspelen op vragen en behoeften binnen het taakveld. Hierbij kun je ook goed prioriteiten stellen. Je bent een visitekaartje voor onze gemeente, zowel in- als externe collega's werken graag met je samen.

Doorsturen