Maatschappelijk Werker Vluchtelingenstroom

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijk Aanbod
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10020065
 • Locatie Noord-Holland
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Sociaal domein

Over deze vacature

Met meer dan 36.000 inwoners en een oppervlakte van ruim 8.000 hectare bestaat deze gemeente uit tien kernen en buurtschappen met een eigen verhaal, eigen tradities en een rijke cultuur. Vissers, boeren en stedelingen. Klederdracht, kaas, paling, veenweiden, polder, water, talloze monumenten, sport, toerisme en muziek. Nuchter, eigenwijs, sociaal, onafhankelijk, coöperatief, betrouwbaar, ambitieus, slagvaardig en werklustig. Een palet van verscheidenheid dat kleur geeft aan onze gemeente en het tevens aantrekkelijk maakt voor mensen van ver buiten de gemeentegrenzen om ons te bezoeken. Deze gemeente is echt een wereldmerk.

Ondernemend en Betrokken

Samen met inwoners, bedrijven en instellingen bouwt het bestuur en de gemeentelijke organisatie aan een gemeenschap die bijdraagt aan het welzijn. De inwoners zijn makkelijk in contact, benaderbaar en hechten waarde aan gelijkwaardigheid. Mensen zijn zichzelf, voelen een onderlinge verbondenheid en houden van hard werken. Betrokkenheid en ondernemerschap zijn de belangrijkste ingrediënten voor onze ambities. Ze staan aan de basis van ons succes. Door onze saamhorigheid en onderlinge verbondenheid weten we wat er leeft en waar we elkaar kunnen helpen. Met onze ondernemende geest krijgen we dingen voor elkaar. We zetten onszelf in als mensen met ieder onze eigen kwaliteiten en bundelen zo onze krachten voor een betrokken en ondernemende gemeente. Onze missie luidt dan ook: ‘Ondernemend en Betrokken’.

Dit is een aantrekkelijke gemeente om in te leven, te wonen en te werken. Als gemeente kijken we van buiten naar binnen (samen met de inwoner), werken we volgens het principe Van Ik-naar-Wij, bouwen we op vertrouwen, zijn we resultaatgericht binnen een goede werksfeer en is er voor de medewerker ruimte voor ontwikkeling, opleiding en doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.

Functie

Als maatschappelijk werker ben je hoofdzakelijk gericht op de doelgroep Oekraïense vluchtelingen. Je voert diverse activiteiten uit op het gebied van ondersteunende gesprekken, praktische regelzaken en meegaan naar belangrijke afspraken. Je informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en verwijst door als er bijvoorbeeld medische en/of specialistische zorg nodig is. Kortom; je bent een steun en toeverlaat voor vluchtelingen met een hulpvraag. Daarbij is het belangrijk dat je een proactieve houding aanneemt en daar waar nodig zelf het contact aangaat en vertrouwen weet te winnen, ondanks de taalbarrière.

Samen met je collega’s probeer je de bewoners in de vluchtelingenopvang zo goed mogelijk te helpen met de dagelijkse bezigheden. Dat betekent dat je afspraken maakt voor bewoners die bijv. medische zorg nodig hebben en helpt met allerlei andere praktische regelzaken. Denk bijvoorbeeld aan het meegaan naar een afspraak met een huisarts of informatie bieden over (financiële) regelingen. Maar de begeleiding gaat verder dan praktische zaken alleen. Je gaat samen met de vluchteling aan de slag om te zorgen dat hij/zij de weg kan vinden in zijn nieuwe woonplaats en in de Nederlandse samenleving. Ook wordt veel aandacht besteed aan hun psychische belastbaarheid. Het leven in de opvang en tijden van oorlog brengen spanningen met zich mee. Daarnaast signaleer je knelpunten en spanningen onder de bewoners. Deze ga je rapporteren aan de locatiemanager. Tot slot voer je administratie door middel van registratie. 

Het gaat om een zeer uitdagende en dynamische functie. De functie is in ontwikkeling en zal mogelijk verder ingevuld worden naar noodzaak en behoefte. Je staat er niet alleen voor. We werken samen in een team van gespreksbegeleiders die de taal machtig zijn, consulenten op het gebied van zorg, werk en inkomen en diverse samenwerkingspartners.

Bedrijf

YER Nederland B.V. bemiddelt HBO’ers en academici naar een volgende stap in hun carrière. Sinds onze oprichting in 1987 hebben we ons ontwikkeld tot een toonaangevende en vernieuwende organisatie met een herkenbare positionering en een professionele aanpak. Dat heeft ertoe geleid dat we in Nederland zelfs marktleider in werving & selectie zijn. Sinds enkele jaren is YER ook zeer actief in detachering, waardoor ons speelveld verder is verbreed. We zijn in meerdere landen en disciplines actief - en in Nederland werken we vanuit negen vestigingen. Daarmee zijn onze doelen echter nog niet bereikt!

Je komt te werken binnen het team YER Public. In een korte periode hebben vele opdrachtgevers de kracht van dit team ontdekt. YER Public is sinds 2013 actief in het sociaal domein en door onze gestructureerde en persoonlijke aanpak zijn we uitgegroeid tot partner van meer dan 150 gemeentes in heel Nederland.

Aanbod

 • 24 vakantiedagen en 8,3% vakantietoeslag
 • Salaris conform CAO gemeenten schaal 9
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer
 • Mooie opdracht voor een langere tijd
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding
 • Meerdere trainingen en opleidingen per jaar via het YER Kenniscentrum die jij zelf kan kiezen
 • Actualiteitencolleges met de nieuwste jurisprudentie en ontwikkelingen

Profiel

 • Een afgeronde hbo opleiding in de richting van SPH
 • Minimaal 1 jaar werkervaring als maatschappelijk werker of begeleider
 • Uiterlijk per 20 april beschikbaar
Doorsturen