Inkomensconsulent Bijzondere bijstand (energietoeslag)

Doorsturen
 
  • Aanbod Inkomensconsulent Bijzondere bijstand (energietoeslag)
  • Vakgebied Public
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10019938
  • Locatie Leeuwarden
  • Type overeenkomst Detachering via YER
  • Branche Sociaal domein

Over deze vacature

Ben jij thuis in de sociale wet- en regelgeving, en krijg je energie van het op weg helpen van klanten? Kun je daarnaast goed situaties inschatten en heb je een stressbestendige houding? Lees dan snel verder over de functie Inkomensconsulent!

Functie

Wat ga je doen?

Je handelt aanvragen energietoeslag af en maakt hierbij draagkrachtberekeningen. Dit toets je op grond van relevante wet- en regelgeving en het gemeentelijk beleid. Daarnaast heb je oog voor de klant en tegelijkertijd ben je fraudealert. Je ondersteunt de klanten zo goed mogelijk en voelt aan wanneer de klant hulp nodig heeft. Je verwijst hen waar nodig naar de juiste instanties.

De resultaten van je onderzoeken leg je gemotiveerd vast in rapportages en beschikkingen. De uitkomst verwerk je in het cliënt- en uitkeringsdossier in Suite.

Bedrijf

Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. YER Public is sinds 2013 actief in het sociaal domein. Door onze gestructureerde en persoonlijke aanpak zijn we uitgegroeid tot partner van meer dan 150 gemeentes in heel Nederland. Door een ruim aanbod aan opdrachten en onze landelijke dekking hebben we altijd een uitdaging die aansluit op jouw ambities. Team Groningen staat altijd voor jou klaar als professional. Wij van team Groningen zetten jou als persoon met jouw ambities altijd op nummer 1. Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen doen? Lees dan snel verder of neem contact op.

Aanbod

Waar ga je werken?

In een dynamische omgeving maakt Publieke Dienstverlening continu afwegingen tussen individuele en collectieve belangen. We streven ernaar dat contacten met inwoners, ondernemers, instellingen, bezoekers en partners soepel verlopen. We doen wat nodig is, zodat iedereen kan deelnemen aan de samenleving. 

De bejegening door onze medewerkers is uitstekend en de afhandeltermijnen zijn kort. Een goede bejegening betekent deskundig, duidelijk, vriendelijk, snel en meedenkend zijn.

Profiel

Wie ben jij ?

Om deze functie goed en met plezier uit te kunnen oefenen heb je minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding, aangevuld met enkele jaren werkervaring. Je bent op de hoogte van de wet- en regelgeving van de Participatiewet.

Je bent nieuwsgierig ingesteld en durft beslissingen te nemen. Daarnaast ben je communicatief vaardig, zowel via de telefoon en e-mail als ook face to face. Je hebt feeling met de computer en diverse systemen, je kunt hierin snel schakelen en de klant op de juiste manier te woord staan. Je beheerst diverse gesprekstechnieken en weet je aan te passen aan de klant. Ook kun je goed omgaan met weerstand. 

Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal en kan gemakkelijk situaties op papier zetten in simpele en gebruikelijke taal (B1 niveau). Je bent geduldig richting de klant en neemt de tijd om hen goed te woord te staan. Je staat stevig in je schoenen en je bent duidelijk richting de klant. 

Bovendien kun je jouw werk goed plannen en organiseren en bewaar je overzicht tijdens drukke perioden, met andere woorden: je bent stressbestendig! Je kunt zelfstandig werken, je eigen werkvoorraad beheren en je bent administratief goed onderlegd. Ook zoek je de samenwerking op met je naaste collega’s of andere afdelingen binnen de gemeente Leeuwarden.

Doorsturen