(Interim) Sr. HR Business Partner

Doorsturen
 
  • Aanbod (INTERIM) Senior Business Partner: Change, leidinggeven, projecten, strategisch
  • Vakgebied HR
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10019885
  • Locatie Rotterdam
  • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER, Detavast
  • Branche Energy, Gas, Water

Over deze vacature

Werk waar je trots op kan zijn.

De energietransitie komt met uitdagingen. Als Stedin moeten we continu meebewegen met ontwikkelingen in de maatschappij, politiek en samenleving. Daar willen we de beste mensen voor binnenhalen én binnenhouden. HR gaat daarbij helpen. Onze ambitie: een optimale experience bij kandidaten, in- en externe medewerkers en leidinggevenden. Waar data de route bepaalt van innovatieve optimale klantenbeleving.

Functie

Dit ga je doen.

Het team van HR Business Partners levert een cruciale bijdrage aan business-targets en begeleidt organisatievraagstukken en -veranderingen als ‘people‘ change expert. Maatschappelijke en interne ontwikkelingen vertalen ze door naar het People plan, waarbij de cultuur, organisatieontwikkeling en inzet van HR-instrumentarium wordt meegenomen. Het resultaat: tevreden medewerkers, een kwalitatieve en kwantitatieve personeelsbezetting, prestatiemanagement, productiviteit, gezondheid en welzijn. Het team coacht, daagt uit en adviseert het senior management op alle HR onderwerpen en realiseert een optimale people experience.

Als HR Business Partner ben je eigenaar van de strategische HR-agenda van verschillende afdelingen binnen Stedin. Je implementeer interventies en ontwikkelt ze verder. Je vertaalt de strategie naar cultuur, organisatieontwikkeling en het HR instrumentarium. Het MT vaart blind op jouw strategische en tactische advies. Je participeert in multidisciplinaire teams en leidt of participeert in strategische projecten. Bij grote organisatieveranderingen ben je strategisch sparring-partner, coach en soms projectleider. Intern werk je intensief samen met de HR collega’s op het optimale resultaat te bereiken. Tevens jaag je teamontwikkeling aan en manage je externe partijen. Het management voorzie je van door data bewezen analyses en informatie voor de business. Kortom, genoeg te doen!

Bedrijf

EEN LEEFWERELD VOL NIEUWE ENERGIE, DAAR MAKEN WE SAMEN WERK VAN

365 dagen per jaar rekenen 2,3 miljoen klanten op ons. 24/7 leveren we energie via onze netten. Die tot de meest betrouwbare van de wereld behoren. Daar zijn we trots op. Want nu de vraag naar energie groter is dan ooit, moet er ook groot vertrouwen zijn. Zoals we ook voor de komende energiegeneraties vol vertrouwen overgaan op schone energie. Uit bronnen die niet opraken en de planeet niet uitputten of vervuilen. Dit vraagt om flinke aanpassingen van ons energiesysteem. Nieuwe technieken helpen ons daarbij. Net als een goede samenwerking tussen iedereen die betrokken is bij onze energievoorziening. Alleen dan is energie in onze leefwereld straks net zo vanzelfsprekend als vandaag. Samen kunnen we dat voor elkaar krijgen. 

Aanbod

Een goed team. Daar hoor je bij.

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van het HR Business Partner team. Dat bestaat uit 7 professionals die een drive hebben HR te vertegenwoordigen in de business. HR Stedin is volop in ontwikkeling. Er heerst een goede dynamiek met collega’s die samen een vernieuwingsslag willen maken. Dat kent natuurlijk zijn uitdagingen, maar het uitzicht is nog veel mooier. Want dankzij ons werk, is Stedin straks nog beter klaar voor alle grote veranderingen die komen.

We werken volgens ons Stedin@Work concept. Je werkt als het weer kan en mag ongeveer de helft van de tijd op ons kantoor in Rotterdam; de plek waar jij je collega’s ontmoet. De andere helft van de tijd werk je thuis. Wel zo flexibel.

Profiel

Jouw sterke punten. Worden wij blij van.

Je bent een HR business partner met een track record in het vertegenwoordigen van de people agenda. Je overziet de dagelijkse business, maar verliest daarbij de lange termijn nooit uit het oog. Je begrijpt de uitdagingen van de business als geen ander en weet daar vanuit HR de juiste oplossingen voor te vinden. Je implementeert makkelijk nieuwe ontwikkelingen of beleid. Daarin neem je de business mee, creëert draagvlak en overtuigt. Je gelooft in data, zet deze strategisch in. En je voelt naadloos aan welke interventie op welk moment het meeste effect heeft. Wat jou verder onze nieuwe HR business partner maakt?

  • Je hebt wo-werk- en -denkniveau met een opleidingsachtergrond in HRM of bedrijfskunde
  • Je hebt +/- 10 jaar relevante werkervaring
  • Je hebt ervaring in projectmanagement en met het begeleiden van grote verandertrajecten
Doorsturen