Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10019845
 • Locatie Reusel-de Mierden
 • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
 • Branche Ruimtelijke ordening

Over deze vacature

De toekomst kleur geven… laten we het ‘Samen Doen’!Gemeente Reusel-De Mierden is in 1997 ontstaan door de samenvoeging van de kernen Reusel, Hulsel, Hooge Mierde en Lage Mierde. De gemeente telt iets meer dan 13.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 78,22 km2. Daarmee is Reusel-De Mierden een dunbevolkte gemeente, maar wel een met een grote schat aan unieke natuurgebieden en uitgestrekte agrarische landschappen. De kernen zijn fraai gelegen in het groen en hebben allemaal hun eigen (dorpse) karakter behouden. Alle kernen hebben bovendien een sterk verenigingsleven.Er heerst een zeer prettig woonklimaat in onze gemeente. Er is ook volop werkgelegenheid door de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen en de rol die onze gemeente heeft in de regio Brainport. Ook toerisme is een belangrijke economische pijler. Met gepaste trots vertellen we je ook dat onze gemeente ook landelijke koploper is op het gebied van de IJslandse aanpak.

In onze gemeentelijke organisatie werken bijna 100 collega’s nauw met elkaar samen. Omdat we een relatief kleine organisatie zijn, is de onderlinge interactie groot en zijn de communicatielijnen kort. Als het nodig is, lopen we net zo makkelijk bij de burgemeester of wethouders binnen als bij een directe collega. Die korte lijnen zetten we door in onze relatie met inwoners, ondernemers en organisaties. . Deze werkwijze noemen we ‘Samen Doen’ en is één van onze speerpunten.

Functie

Jij gaat binnen ons team een belangrijke bijdrage leveren in de herschikking van ons buitengebied en onze woningbouwopgave in de vier kernen. Samen met je collega’s ontwikkel je beleid en ga je onder meer aan de slag met de implementatie van de Omgevingswet. Het grootste deel van je werk bestaat uit het begeleiden van ruimtelijke procedures, zoals principeverzoeken en bestemmingsplannen. Daarbij willen wij de juiste ontwikkeling op de juiste plek. Je gaan daarbij in vroeg stadium in overleg met de initiatiefnemer, zodat maatwerk kan worden geleverd. Wij werken in de geest van de omgevingswet waarbij we wekelijks gezamenlijk integraal plannen en verzoeken bespreken in ons adviesteam.

Je houdt de initiatiefnemer op de hoogte van de stand van zaken en je informeert en adviseert diverse partijen, waaronder je collega’s, het management en het bestuur.

In jouw werk heb je ook korte lijnen met de provincie. Je hebt regelmatig contact met de aanjagers van het provinciale ondersteuningsnetwerk voor de transitie van de intensieve dierhouderij. Je spart waar nodig met collega’s van de provincie op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Zo kun je ook met de provincie maatwerk vorm en inhoud geven.

Bedrijf

YER Public biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers.

Aanbod

Je werkt samen met een team enthousiaste collega’s binnen het ruimtelijk domein en mag daarbij rekenen op een goede balans tussen werk en privé. We belonen jouw inzet en prestaties bovendien met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding of leaseauto
 • Goede pensioenregeling
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd
 • Doorlopend uitdagende opdrachten in het ruimtelijk domein
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding
 • Kans op deelname aan een persoonlijk coachingstraject
 • Inspirerende masterclasses

Profiel

Wij zoeken een bevlogen en enthousiaste collega. Je denkt in kansen en mogelijkheden, bent creatief, handelt proactief en durft beslissingen te nemen. Onze gemeente wil het Samen Doen met bewoners en ondernemers. Dat betekent een open en flexibele houding richting initiatieven. We verwachten dat je meedenkt over wat kan, in plaats van toetst aan wat moet. De rol van aanspreekpunt en klankbord is je dan ook op het lijf geschreven.

Je hebt minimaal een hbo-diploma en aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie. Je bent een generalist met affiniteit met het buitengebied en je bent communicatief vaardig. En als laatste: je vindt het leuk om in een klein en hecht team te werken! 

Doorsturen