Kostendeskundige

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Construction & Civil Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10018474
 • Locatie Eindhoven
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Construction

Over deze vacature

Een organisatie in omgeving Eindhoven is op zoek naar een kostendeskundige. Het bedrijf is marktleider in het prefab beton en doen zowel grote als kleine projecten in Nederland en in het buitenland. Het bedrijf waar ik wervend voor ben stelt medewerkers centraal door een ontwikkelingsplan op te stellen waarbij je langetermijnambities naar voren komen.

Functie

Als kostendeskundige ben je verantwoordelijk voor het berekenen van de kostprijs op basis van globale informatie en kengetallen. Hierbij kom je ook met eventuele optimalisatievoorstellen. Je beoordeelt het ontwerp in een vroeg stadium en stelt een kostenraming op, waarbij je risico’s in kaart brengt. Je vraagt offertes op bij leveranciers of onderaannemers in de breedste zin van het woord en je maakt prijsvergelijkingen. Je maakt analyses van nacalculaties en beoordeelt of normen en prijzen moeten worden aangepast. Je bewaakt het calculatieproces, draagt actief bij aan de ontwikkeling van moderne calculatie-methodieken gebaseerd op parameters die voortkomen uit een 3D Model, en je komt met voorstellen tot optimalisaties van processen.

Bedrijf

Samen met een grote groep vakkundige collega’s werken ze ontzettend hard aan innovatieve en duurzame bouwconcepten. Van aanvraag en ontwerp assemblage in een van hun fabrieken, gevolgd door montage op de bouwplaats. Ze denken graag al in een vroeg stadium mee, zodat het meest geprofiteerd kan worden van hun werk en hun oplossingen.

Aanbod

 • Marktconform salaris
 • Voldoende ontwikkelingsmogelijkheden
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een prettig werksfeer

Profiel

Je bent in staat om van zeer globaal tot zeer gedetailleerd te begroten. Je analytisch vermogen is uitstekend ontwikkeld en het maken van een goede kostenraming op een hoog abstractieniveau is voor jou geen probleem. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en dat maakt dat je een duidelijke toelichting kunt geven op gemaakte begrotingen. Je signaleert kansen, je hebt het lef om anders te denken en je durft risico’s te nemen. Je bent een teamplayer en je werkt nauw samen met collega’s om een gezamenlijk resultaat te bereiken. Je draagt bij in het Salesproces en stelt je daar flexibel in op.

Je beschikt over hbo-/wo- werk- en denkniveau en je hebt bij voorkeur een opleiding Bouwkunde afgerond. Je hebt meerdere jaren werkervaring als kostendeskundige en ervaring bij een adviesbureau is een pre. Je hebt affiniteit met 3D/BIM en je wilt je graag verder ontwikkelen binnen een internationaal, groeiende organisatie.

Doorsturen