Service & Troubleshooting Engineer

Doorsturen
 
 • Aanbod Interessante werkomgeving.
 • Vakgebied Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10018030
 • Locatie Eindhoven
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Automotive

Over deze vacature

Heb jij een afgeronde hbo-opleiding, veel automotive-gerelateerde kennis, praktische werkplaatservaring en sterke analytische vaardigheden? Lijkt het jou een uitdaging om diagnose plannen en informatie te ontwikkelen voor de wereldwijd gevestigde dealers van DAF? Lees dan snel verder!

Functie

De Service & Troubleshooting Engineer heeft als hoofdtaak het DAF/Paccar dealernet te voorzien van de complete en actuele chassisspecifieke service informatie, elektrische schema’s, diagnose informatie en chauffeurs informatie. Deze werkplaatsinformatie voor het diagnosticeren van alle DAF-producten wordt gepubliceerd via DAF-dealernet in een werkplaats applicatie DAF RMI genaamd (Repair and Maintenance Information). Ook is de afdeling verantwoordelijk voor alle informatie voor chauffeurs in de vorm van een chauffeurshandboek, maar ook bedieningshandleiding voor rand apparatuur en opbouw applicaties.

De dealer applicaties zijn continu in ontwikkeling om het complete service proces in de werkplaats steeds weer efficiënter te maken. Ook zijn er ontwikkelingen gaande om de chauffeurs informatie anders aan te bieden dan via het conventionele papieren boekje. Laatste ontwikkeling in het DAF RMI-systeem is een functionaliteit die het diagnoseproces in zijn geheel begeleid voor een Dealer werkplaats. Dit betekent ondersteuning vanaf klant-aanname tot en met klant-terugkoppeling en alle tussenliggende activiteiten zoals het diagnosticeren en vervolgens repareren van de oorzaak. Hiervoor moeten diagnose plannen ontwikkeld worden die interactief gebruikt worden door de Serviceadviseur en Monteurs. In deze diagnose plannen moet het ook mogelijk zijn de diagnose tool DAVIE te activeren.

Om deze diagnose plannen te kunnen maken zijn we op zoek naar auto technische mensen die de nagels ook wel eens zwart hebben gehad en zich de situatie kunnen voorstellen waarin monteurs moeten werken, maar die vooral beschikken over een behoorlijk analytisch vermogen, kennis van complexe automotive techniek en de capaciteit om de complexiteit eenvoudig te beschrijven is onmisbaar. Diagnose plannen worden in eerste instantie gestuurd door een DAF-eigen ‘xml taal’ waarin ook opdrachten geschreven moeten worden om een DAVIE functionaliteit aan te sturen. Dit komt overeen met zeer eenvoudige programmeertaal. Deze ‘taal’ is nodig om de plannen interactief te sturen voor een gebruiker (Serviceadviseur/Monteur). Verder moeten ook de instructies voor de Monteur beschreven worden in een XML-editor. Dit zijn controles, metingen en testen die de Monteur moet uitvoeren om tot een volgende stap te komen in een diagnose plan.

Verantwoordelijkheden

 • Ontwikkelen en onderhouden van service-informatie van voertuigsystemen (Technische meetgegevens, schema’s, functiebeschrijvingen), diagnose-informatie en elektrische schema’s om de data vervolgens te laten publiceren via verschillende (web-) applicaties voor het DAF/Paccar service netwerk
 • Ontwikkelen van Driver Manuals en gerelateerde applicaties zoals bv een Driver app
 • Complexe engineering data (HBO/TU) van Product Development en andere informatie bronnen analyseren en ‘vertalen’ naar bruikbare diagnose-informatie voor het DAF/Paccar service netwerk (LBO/Mbo-niveau)
 • Verantwoordelijk voor het uitwerken van een compleet DAF/Paccar breed gedragen voertuigdiagnose proces, in samenwerking met Repair & Maintenance Engineers en DAVIE auteurs om dit uiteindelijk als een diagnostic step by step procedure te communiceren naar het DAF/Paccar service netwerk
 • Deelname aan Simultaneous Engineering Teams (SE) en After Sales Workgroups om er voor te zorgen dat de nieuwe DAF-producten voldoen aan de gestelde Service Requirements teneinde diagnosibility en serviceability te waarborgen
 • Ondersteunende technische expertise bieden aan interne afdelingen zoals o.a. Service Technical Support, Parts & Service Helpdesk, Warranty, Parts & Repair en Service Training.
 • Regulier contact onderhouden met de gebruikers van de Diagnose-informatie (DAF/Paccar dealers, DAF/Paccar production plants en interne afdelingen) om kwaliteit en praktische bruikbaarheid te waarborgen

Bedrijf

DAF Trucks N.V. is een technologische onderneming en een vooraanstaande fabrikant van bedrijfswagens in Europa. DAF is een volle dochteronderneming van PACCAR Inc., wereldleider in de ontwikkeling en productie van uitmuntende lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen. DAF ontwikkelt en produceert ook geavanceerde dieselmotoren, biedt financiële dienstverlening en informatietechnologie en verkoopt onderdelen voor trucks in het kader van zijn kernactiviteit.

Het Service Information Team is een hecht team van 15 Service & Troubleshooting Engineers met ieder zijn eigen verantwoordelijkheid en expertise op technisch gebied als ook neven taken zoals project begeleiding, data-analyse (Connect, Garantie, gebruikers data, etc.). Een gemoedelijke sfeer en een prettige omgang met elkaar zijn belangrijke kenmerken van het team buiten de professionaliteit die we uitdragen. Ook al heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid, is samenwerking van hoogste belang zowel binnen als buiten het eigen team.

Aanbod

YER Technology biedt jou de mogelijkheid om als Automotive Professional in dienst te komen en uitdagende projecten te combineren met een mooie loopbaan met vooruitzichten op een vast contract bij YER Technology of bij onze relatie DAF Trucks. De volgende arbeidsvoorwaarden zijn van toepassing:

 • Aansprekend (vast) salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 25 vrij te besteden vakantiedagen per jaar
 • Contract voor bepaalde of onbepaalde tijd bij een financieel gezonde organisatie
 • Reiskostenvergoeding
 • Goede pensioenregeling
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd
 • Aandacht voor een evenwichtige balans tussen werk en privé
 • Open cultuur en duidelijke communicatie
 • Een Servicedesk voor al jouw praktische vragen

Profiel

We zijn op zoek naar een hbo-er met gedegen kennis van voertuigsystemen/functies (hbo of pth voertuigtechniek/elektronica). Bij voorkeur met ervaring in moderne publicatie technieken, XML-editors, webapplicaties, actuele automotive diagnoseapparatuur en diagnostic authoring (ODX/OTX). Engelse taal (niveau B2) in woord en geschrift. Daarnaast is het een pre als je ervaring hebt in projectbegeleiding en productintroducties, praktijkervaring hebt in een automotive werkplaats en kennis hebt van de Duitse en/of Franse taal.

Doorsturen