Salesmanager

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Sales
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10016984
 • Locatie Landelijk
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Energy, Gas, Water

Over deze vacature

Ben jij een energieke, ondernemende Salesmanager met leidinggevende ervaring? En ben jij bekend met de markt van energietechniek en middenspanningsinstallaties? Dan hebben wij een kans die je moet grijpen! Voor Kenter zoeken wij een Salesmanager die streeft naar groei: groei op duurzaam, persoonlijk én commercieel gebied. Klinkt dit als een uitdaging voor jou? Lees dan verder.

Functie

Als Salesmanager ben jij verantwoordelijk voor het realiseren van de omzetdoelstellingen. Door jouw marktkennis van energietechniek (middenspanningsinstallaties) weet jij de vertaalslag te maken van commercie naar techniek en vice versa. Met deze kennis stel jij een realistisch en uitdagend jaarplan op. Op basis van dit jaarplan maak jij een operationele planning, welke de rode lijn naar succes vormt voor jou en je team van 14 Accountmanagers. Met jouw proactieve, strategische houding weet jij zowel korte- als langetermijnsucces te realiseren. 

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

 • Je stelt een commercieel jaarplan op met targets voor acquisitie, klantbehoud en verkoop
 • Je stuurt een team aan volgens een operationele planning waarmee je de commerciële jaardoelstellingen realiseert. Door deze sturing breng je het team naar een hoger plan
 • Je zorgt voor klantbehoud en cross- en upselling
 • Je draagt zorgt voor de volledigheid van klantgegevens
 • Je verzorgt periodieke rapportages

Als Salesmanager geef jij leiding aan Accountmanagers die verantwoordelijk zijn voor de acquisitie van nieuwe klanten en het uitbouwen van bestaande relaties. Jij zorgt ervoor dat zij primair hun klantenportfolio uitbreiden en daarnaast de Kenter-omzet verder laten groeien door middel van cross- en upselling. Je rapporteert aan de Commercieel Manager.

Bedrijf

Je komt te werken bij Kenter, onderdeel van Alliander. Kenter biedt een compleet pakket aan energievoorzieningen, meetdiensten en integrale oplossingen voor meer dan 30.000 klanten.

Binnen de organisatie hebben zij alle kennis en expertise in huis om klanten optimaal te adviseren over eigentijds energiemanagement. Hiermee laat Kenter bedrijven kostenefficiënt en duurzaam ondernemen. Kortom: Kenter laat energie werken door slimme innovatieve oplossingen.

Aanbod

Kenter biedt een functie die gepaard gaat met verantwoordelijkheid en veel ruimte voor initiatief. Je krijgt de leiding over 14 gedreven Accountmanagers die onder jouw leiding zowel hun persoonlijke als de bedrijfsdoelstellingen realiseren. Persoonlijke groei staat hoog in het vaandel, gezien dit jou en Kenter beter maakt. Juist daarom biedt Kenter veel ontwikkelingsmogelijkheden.

Kenter biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met een salaris passend bij kennis en ervaring. Je hebt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een persoonlijk keuzebudget van 18% van jouw jaarinkomen die je naar eigen wens kunt besteden (bijvoorbeeld extra vrije dagen kopen), eindejaarsuitkering, leaseauto, 25 vakantiedagen en een NS-Business Card.

Profiel

Kenter zoekt een Salesmanager met leidinggevende ervaring die het team weet te motiveren en mensen verder ontwikkelt. Je bent proactief, ondernemend, kwaliteits- en servicegericht en altijd op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen op gebied van energietechniek. Je bouwt een relatienetwerk op die niet alleen relevant is voor jouw afdeling, maar ook voor verwante organisatieonderdelen. Verder neem je verantwoordelijkheid, ben je stressbestendig, analytisch, risicobewust en je durft mensen aan te spreken op gedrag om samen tot betere resultaten te komen.

Verder breng jij:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting Elektrotechniek of Installatietechniek 
 • Aantoonbare commerciële werkervaring in B2B binnen de energiesector
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als leidinggevende
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als schrift
Doorsturen