Data Analist

Doorsturen
 
 • Aanbod Marktconform
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10017054
 • Locatie Ouderkerk aan de Amstel
 • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
 • Branche High Tech, Sociaal domein

Over deze vacature

Voor een gemeente in Noord-Holland op zoek naar een Data Analist voor 36 uur per week tot eind 2022. Heb jij minimaal 2 jaar ervaring en kennis van en/of ervaring met BI Tools. Reageer dan snel!

Functie

Als data analist ben je betrokken bij het gehele proces van het ontwikkelen van dataproducten. Dit betekent dat je zowel aan de slag gaat met het helder krijgen van de vraag, het verzamelen en opschonen van data, het modelleren en visualiseren van de resultaten, het realiseren van een eventuele automatisering van de producten en de overdracht naar beheer. Je werkt hierbij met bestanden van de gemeente zelf en de partners van de gemeente, maar bijvoorbeeld ook met data van het CBS. Ook lever je een bijdrage aan het verder ontwikkelen van data gedreven werken binnen het sociaal domein. Hierbij werk je multidisciplinair samen met collega’s binnen de eigen afdeling en met collega binnen andere organisatieonderdelen.

Het is voor Maatschappelijke Ontwikkeling belangrijk dat algoritmen voldoen aan de geldende privacy wet- en regelgeving, uitlegbaar zijn en ethisch verantwoord zijn. Je speelt als data analist hier ook een belangrijke rol in, zodat je de juiste afwegingen kunt maken bij het ontwikkelen van een model en hierover duidelijk kan adviseren naar de uitvoering. Je draait voltijd mee in de projecten (zie programmaplan). Je draagt daarmee enerzijds bij aan het bereiken van concrete resultaten en anderzijds aan het leggen van een basis om de eigen afdeling I&A meer datagericht te laten werken. Eind 2022 moet er een basis liggen waarmee de organisatie zelfstandig verder kan. Je levert een bijdrage aan het adviesrapport hoe de gemeenten en de uitvoeringsorganisatie de uitkomsten van de projecten kunnen borgen in de staande organisatie met als doel dat de ontwikkeling van in datavolwassenheid verder vorm en inhoud krijgen en de (vervolg) activiteiten regulier werk zijn. De data-analist ontwikkelt binnen de proeftuin (zie programmaplan), in nauw overleg met professionals uit beleid en praktijk, informatievoorziening die benut kan worden om te weten wat er speelt binnen het sociaal domein. Dialoog met de klant zoals beleidsadviseurs of professionals speelt hierin een belangrijke rol. Het gesprek helpt om de vraag achter de vraag helder te krijgen en is ook cruciaal voor de duiding van gegevens en de vertaling naar informatie. Naar verwachting bestaan de producten uit dashboards en standaardanalyse. Binnen het sociaal domein wordt gewerkt met de applicatie van Centric zoals Suite Sociaal Domein, Suite voor Regie en Cognos.

Bedrijf

Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. YER Public is sinds 2013 actief in het sociaal domein. Door onze gestructureerde en persoonlijke aanpak zijn we uitgegroeid tot partner van meer dan 150 gemeentes in heel Nederland. Door een ruim aanbod aan opdrachten en onze landelijke dekking hebben we altijd een uitdaging die aansluit op jouw ambities.

Aanbod

Je werkt samen met een team enthousiaste collega’s in het sociaal domein en mag daarbij rekenen op een goede balans tussen werk en privé. We belonen jouw inzet en prestaties bovendien met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 24 vakantiedagen en 8,33% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding of leaseauto
 • Goede pensioenregeling
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding
 • Kans op deelname aan een persoonlijk coachingstraject
 • Inspirerende masterclasses
 • Vakgerichte trainingen of een compleet opleidingstraject

Profiel

Je bent in staat om snel nieuwe informatie tot je te nemen, databestanden te doorzien en kansen te zien voor vertaling hiervan naar informatie. Je kunt data beoordelen op kwaliteit en je hebt ervaring met methodieken om data op te schonen en/of te verbeteren. Ook ben je in staat soms complexe scripts en bewerkingen van data te doorzien en zo nodig te verbeteren. Je hebt ervaring met het beheer, onderhoud, automatiseren en zo nodig optimaliseren van ontwikkelde dashboards, visualisaties en analyses en je hebt hier ook plezier in. Op basis van je ervaring kun je ook adviseren over de verschillende opties en technieken hierbij.

Ten behoeve van de (door)ontwikkeling van de informatieprocessen ben je in staat om in gesprek met beleidsmedewerkers of professionals door te vragen naar de vraag achter de vraag en zo je werk af te stemmen op de behoefte van de gebruikers van de informatie en kennis die je creëert. Bij het realiseren van de oplossingen ben je in staat de werkzaamheden van de verschillende betrokken collega’s te coördineren. Je houdt vanuit een intrinsieke interesse de laatste trends en technologieën op je vakgebied bij en deelt dit met je collega’s.

Opleiding en ervaring:

 • Je hebt Hbo/wo niveau op het gebied van Data Science, Wiskunde, Econometrie, Informatiemanagement of een vergelijkbare opleiding
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als data-analist/sciëntist. Door deze ervaring weet je de vraag te vertalen naar een visualisatie in dashboard/analyses en het automatiseren daarvan en de overdracht naar beheer
 • Je bent communicatief handig en hebt minimaal 1 jaar ervaring in het uitvragen en opzetten van data-oplossingen bij en met de (interne) klant
 • Het is een pre als je ervaring heb in de gemeentelijke sector en specifiek in het sociale domein hebt
 • Kennis van en/of ervaring met BI-Tools (bij voorkeur Cognos en Power-BI), methoden en technieken
Doorsturen