Investment Manager Private Equity - Evergreen

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Finance
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10009292
 • Locatie Amsterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Finance

Over deze vacature

Voor Egeria’s Evergreen team is YER Executive op zoek naar een Investment Manager met idealiter 4 tot 6 jaar werkervaring om het team te versterken. Deze rol biedt een uitstekende kans om je passie voor ondernemen en investeren in te zetten binnen Private Equity. Je wordt uitgedaagd om je snel te ontwikkelen door met veel verantwoordelijkheid actief mee te werken om het portfolio van internationale bedrijven verder uit te bouwen.

Functie

Het investment team van Evergreen bestaat uit een Partner, een Investment Director, twee Investment Managers en twee Associates. Op dit moment wordt het team verder uitgebreid en is het doel een additionele Investment Manager en Associate aan het team toe te voegen in Nederland. Daarnaast staat verdere internationale uitbreiding van het Evergreen team ook op de agenda.

Als Investment Manager ben je verantwoordelijk voor het hele investeringstraject; van het vinden van nieuwe investeringsmogelijkheden, het verder bouwen van de bedrijven tot de verkoop van een portfoliobedrijf. Je komt met eigen investeringsvoorstellen en stuurt de sourcing aan. Je bent in staat zelfstandig een deal te leiden (aankoop en verkoop) en je rapporteert hierover op hoofdlijnen aan director of partner. Je beoordeelt strategieën, maakt financiële modellen, voert due-diligence onderzoek uit en regelt bankfinanciering. In de post-deal fase werk je aan prestatieanalyses, strategie, add-on acquisities, herkapitalisaties en tot slot de executie. Je bent verantwoordelijk voor het dagelijks toezicht van 2 tot 3 portfoliobedrijven. Daarnaast heb je een belangrijke rol in het aansturen, ontwikkelen en coachen van associates. Voor de betrokkenheid bij de portfoliobedrijven en op transacties bestaat het Evergreen team standaard uit een partner of director, een investment manager en een associate.

Het Evergreen-fonds heeft een onbepaalde levensduur en een kapitaal onder management van € 700 miljoen. Hierbij heeft het fonds veel flexibiliteit ten aanzien van de geografie en timing van de investeringen met over het algemeen een investeringshorizon per bedrijf van 7-10+ jaar. Anders dan veel andere private equity fondsen heeft het Evergreen-fonds een internationale investeringsfocus gericht op Europese en Noord-Amerikaanse bedrijven die wereldwijd actief zijn in nichemarkten. Op dit moment is het fonds geïnvesteerd in 7 bedrijven in deze markten waar het investment team actief bij betrokken is. Huidige focussegmenten waar reeds in is geïnvesteerd met 1 of meerdere bedrijven zijn Heating Ventitalion Air Conditioning (HVAC), Aviation en Digital Media. Naast het verder investeren in deze segmenten zullen er de komende jaren een aantal additionele focussegmenten worden toegevoegd. Het doel is om een portfolio te houden van Europese en Amerikaanse platform ondernemingen binnen 5 tot 6 huidige en nieuwe focussegmenten.

Bedrijf

Egeria heeft een passie voor het opbouwen van gezonde, groeiende bedrijven, het ontwikkelen van geweldige plekken om te wonen en te werken en het aangaan van betekenisvolle dialogen met managementteams. Daar hebben ze inmiddels meer dan 20 jaar ervaring mee.

Ze zijn pragmatische, nuchtere investeerders die een uitdaging niet uit de weg gaan. Sterker nog, bij uitdagingen zijn ze op hun best. Ze geloven in groei en ze geloven in samenwerking. Of ze nu samenwerken met ondernemers, managementteams, architecten of met hun uitgebreide netwerk van experts, ze streven er altijd naar om bij elke stap een meerwaarde te leveren als partner.

Van origine zijn ze private equity investeerders en dit vormt nog altijd het hart van hun bedrijf. Egeria is een actieve partner die streeft naar versnelde groei, zowel autonoom als via acquisities. Ze investeren in gezonde bedrijven in Nederland en de DACH-regio met een bedrijfswaarde tot € 350 miljoen, waarbij als onderliggend principe geldt dat het management mede-eigenaar is. Ze richten zich op bedrijven met groeipotentieel, die actief zijn in een markt met aantrekkelijke vooruitzichten.

Aanbod

Als je bij Egeria werkt, maak je deel uit van een familie. Ze zijn gefocust op resultaat, maar vinden het net zo belangrijk hoe dat resultaat wordt behaald. Door samen te bouwen, van elkaar te leren en successen samen te vieren. Er is bovendien veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van opleidingen.

Profiel

Werkervaring

 • 4-8 jaar relevante werkervaring in een professionele werkomgeving bijvoorbeeld binnen private Equity, venture capital, investment banking, consultancy, M&A, eigen onderneming of een combinatie daarvan.

Opleiding

 • Afgeronde universitaire master in Finance of een Technische opleiding;
 • Goede academische resultaten.

Overige

 • Zelfstartend en probleemoplossend vermogen;
 • Gevoel voor business; interesse in ondernemingen, investeren en waardecreatie.
 • Leiderschapskwaliteiten;
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Teamspeler;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ervaring met ondernemen en/of werken met ondernemers wordt op prijs gesteld.
Doorsturen