Business Controller

Doorsturen
 
 • Aanbod Goede arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Finance
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10015277
 • Locatie Amsterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Medical & Health

Over deze vacature

Jij & Sanquin

In Nederland doneren honderdduizenden mensen bloed bij Sanquin: de Nederlandse bloedbank en hét instituut voor kennis en innovatie op gebied van bloed. De donaties worden getest en verwerkt, en vinden uiteindelijk hun weg naar patiënten wereldwijd.

In die keten speelt het team Business Control een cruciale rol; dit team adviseert en geeft mede richting aan alle budgetten en bedrijfsprocessen binnen Sanquin. Met jouw analyses zijn jouw stakeholders in staat tot juiste en onderbouwde besluitvorming. Als Business Controller heb je hierin grote impact en ben je medeverantwoordelijk voor de financiële sturing. Zo zorgen jij en Sanquin ervoor dat patiënten 24/7 kunnen rekenen op veilig bloed.

Functie

Hoe ziet je dag eruit?

Als business controller bij Sanquin is geen dag hetzelfde.  

Maar een poging: Een dag uit het leven van een business controller van Sanquin. Het team begint de dag met een digitale stand-up, bijpraten over de lopende zaken, waarbij enkele collega’s thuiswerken. Daarna door naar een stuurgroep voor één van de organisatie brede programma's. Aansluitend tijd om de business case van het programma verder uit te werken en te lunchen met de Directeur Faciltair bedrijf. ’s Middags overleg met de HR-directeur over de forecast en de stand van zaken met betrekking tot de CAO doornemen. Aansluitend afstemming met een andere business controller over de tarieven voor volgend jaar. 

Waar lever jij meerwaarde?

Als Business Controller maak je onderdeel uit van het team Business Control binnen de afdeling Finance & Control en rapporteer je aan het Hoofd Business Control. Jouw aandachtsgebied ligt bij Concernstaf (o.a. HR, Finance, Communicatie, Raad van Bestuur en Juridische Zaken) en je hebt een leidende rol bij de uitvoering van de planning-en-controlcyclus. Daarnaast bestaat je takenpakket uit het managen van en ondersteunen bij projecten (o.a. interne verrekentarieven en vervanging van het ERP-pakket). Vanuit ervaring stuur je op efficiency en kostenbesparing. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie. Jouw takenpakket bestaat onder andere uit:

 • Fungeren als stevige businesspartner voor een aantal afdelingen en daarmee sla je een brug tussen de business en Finance & Control.
 • Professionaliseren van de financiële rapportages en stuurinformatie.
 • Zorgen voor de naleving van financiële afspraken, richtlijnen en procedures.
 • Ondersteunen bij het opstellen van business cases, begrotingen en periodieke prognoses.
 • Verbeteren van de financieel-administratieve processen, initiëren en implementeren van verbetervoorstellen.
 • Leveren van een proactieve bijdrage aan organisatie brede kostenbesparingsprogramma’s en verbeterprojecten.
 • Uitvoeren van bedrijfseconomische analyses en scenario-analyses.

Bedrijf

Je maakt deel uit van het team Business Control en werkt afwisselend thuis en op het hoofdkantoor in Amsterdam-West. Bij Sanquin werken in totaal zo’n 2.000 mensen en bij Finance & Control circa 30.  Op het terrein van Sanquin in Amsterdam wordt de komende jaren een campus gerealiseerd die veel nieuwe start- en scale-ups, recreatiemogelijkheden en andere bedrijvigheid zal aantrekken. Om te ontspannen na een dag hard werken kun je een rondje rennen om de Sloterplas (op 3 minuten afstand) of een filmpje pakken in De Hallen (10 minuten).

De Finance & Control afdeling van Sanquin zoekt een  Business Controller (36 uur)  die ervoor zorgt dat patiënten altijd en overal kunnen rekenen op veilig bloed.

Werken bij Sanquin betekent mensenlevens redden. Niet één keer, maar elke dag opnieuw. Dat doet Sanquin met bloedproducten en geneesmiddelen die veilig en beschikbaar zijn voor iedereen die ze nodig heeft. De kwaliteit van haar bloedproducten en geneesmiddelen bewaken ze continu en daar hebben zij jou bij nodig. 

Een kankerpatiënt die na een zware chemokuur dringend behoefte heeft aan een dosis gezonde, sterke rode bloedcellen. Een jonge moeder die veel bloed verloor bij de bevalling. Een risicovolle operatie van een patiënt met een zeldzame bloedgroep. Bij Sanquin ziet men dagelijks hoe kwetsbaar het leven is en hoe bloed een bron is van hoop en een tweede kans. Wil jij ook werk doen dat er écht toe doet? Word dan Business Controller bij Sanquin!

Aanbod

What’s in it for you?

Je wordt een nog steviger en veelzijdiger Business Controller. De veelheid aan activiteiten in de complexe organisatie van Sanquin maken business control uitdagend. In begin is jouw aandachtsgebied de organisatiebrede Concernstaf, maar in de toekomst word je vanuit Business Control verantwoordelijk voor het Facilitair Bedrijf of het onderdeel ICT. In beide bedrijfsonderdelen spelen grote verandertrajecten waar jij vanuit het team Business Control een stevige bijdrage aan levert en een adviesrol in hebt richting het directieteam. Je komt dus niet in een gespreid bedje terecht en krijgt volop kans om te helpen bouwen en inrichten.

 • Marktconform salaris + eindejaarsuitkering (13e maand bij volledig kalenderjaar)
 • Een ruim aanbod van goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 27 verlofdagen (o.b.v. fulltime dienstverband), reiskostenvergoeding, een eigen ontwikkelbudget, uitgebreid opleidingspakket en een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Profiel

Wat breng je daarvoor mee?

Met verve vervul jij jouw rol als Finance Business Partner. Je hebt meerdere petten op; van stevige adviseur en sparringpartner tot kritische luis in de pels. Je bent een enthousiaste team-player, met een proactieve en verbeteringsgerichte houding. 

Verder heb je:

 • Afgeronde financiële hbo/wo-opleiding.
 • Minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring als Controller en/of binnen de Accountancy.
 • Analytisch sterk en in staat om complexe processen te doorgronden.
 • Je bent een stevige gesprekspartner en hebt er plezier in om het gesprek met jouw stakeholders aan te gaan.
 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.
 • Je kunt gemakkelijk je weg vinden en houd je goed staande in complexe organisaties.
 • Je hebt kennis van SAP (kennis van Business Objects & Power Query is een pre).
 • Een ander perspectief, bijvoorbeeld dankzij je culturele achtergrond of levenservaring, dat beschouwen we als grote pre!
Doorsturen