HR-Professional

Doorsturen
 
  • Aanbod groeikansen
  • Vakgebied HR
  • Dienstverband Fulltime, Parttime
  • Vacaturenummer VAC-10015522
  • Locatie Amsterdam
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Finance

Over deze vacature

Meebouwen aan succesvolle organisatie

Functie

Wij zijn op zoek naar een HR Professional die het als een uitdaging ziet om mee te groeien met het bedrijf. Je wordt de eerste HR verantwoordelijke, in alle opzichten: een nieuwe functie en eindverantwoordelijk voor HR. Dat betekent dat er nu nog een operationele component in het werk zit. Maar daarvoor is zeker ondersteuning aanwezig. Jouw missie is bouwen aan een volwaardige HR functie.

De belangrijkste uitdaging is oog hebben voor de toekomst. Meedenken over cultuur, over integreren van overgenomen bedrijven, arbeidsvoorwaarden. Maar ook over werving en talent management om “first in class” te blijven. 

Bedrijf

Onze opdrachtgever is een middelgrote speler in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Ruim 1,5 jaargeleden heeft een private equity partij een belang genomen in het bedrijf, teneinde door een buy en build strategie een van de toonaangevende partijen te worden. Inmiddels is de organisatie al meer dan verdubbeld, zowel in personeel als in omzet. Deze groei vraagt ook om professionele invulling van de HR functie.

Aanbod

Het salaris is marktconform. De uitdagingen en de groei in de functie niet. Deze zijn uniek! In mogen stappen bij een organisatie met zowel een stevig fundament als veel groeipotentie kan je loopbaan een enorme boost geven!

Profiel

We realiseren ons dat we veel vragen: HR beleid opzetten en vooralsnog ook operationele werkzaamheden uitvoeren. Dat vraagt van de nieuwe HR Professional aanpassingsvermogen, creativiteit en lef. Voor zaken die je zelf (nog) niet weet, schakel je “hulplijnen” in. En verder heb je een dosis gezond verstand waarmee je in staat bent situaties goed in te schatten. Je opleiding (HBO/WO) en je werkervaring hebben je kennis laten maken met HR- en organisatie cultuur vraagstukken. Je laat je niet uit het veld slaan door het operationele karakter van een deel van je werk, maar je bedenkt hoe deze te optimaliseren. Je bent een stevige gesprekspartner voor het management en je weet op MT niveau te opereren. Je hebt een visie op HR en de menskant van organisaties en weet daarbij stakeholders te enthousiasmeren.

Doorsturen