OEM Business Developer

Doorsturen
 
 • Aanbod uitdagende rol tegen goede voorwaarden
 • Vakgebied Sales
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10015109
 • Locatie Rotterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche High Tech, Wholesale, IT & Telecom

Over deze vacature

Heb jij commerciële ervaring in de elektronicabranche en gaat jouw hart sneller kloppen van smart building-oplossingen? Crownstone biedt jou de kans om met “state of the art” techniek (inter)nationale partnerships op te bouwen met OEM’s en tussenpartijen. Is een Business Development rol met vrijheid, verantwoordelijkheid en een strategische component jou op het lijf geschreven? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie

Als Business Developer OEM bij Crownstone ligt de focus op het vinden en binden van OEM’s die de oplossingen van Crownstone willen integreren. Het doel van deze rol is het verhogen van (afzet)volume en creëren van (netwerk)groei. Door jouw ervaring en netwerk in relevante markt(en) weet jij deuren te openen bij interessante bedrijven en fabrikanten. Daarnaast ben jij actief op beurzen waar jij het product onder aandacht brengt van potentiële relaties. Tot slot ben jij actief op zoek naar nieuwe ingangen, contacten en partners: met jouw strategische, analytische blik weet jij kansen voor Crownstone te detecteren en te realiseren. Je krijgt een kick van het kunnen sluiten van de deal.

Met 5 medewerkers en een wisselend aantal stagiairs heeft Crownstone een hecht team, dat klaar staat om de groei te realiseren. Samen met de CEO ontwikkel jij de commerciële strategie en zorg je voor succesvolle opschaling van Crownstone via de OEM-kanalen. Voor de technische details schakel je tijdig met je collega’s en werk je samen om zo tot goede afspraken te komen met de samenwerkingspartners.

Bedrijf

Crownstone is een innovatieve start-up die smart building-oplossingen biedt om het leven makkelijker, efficiënter en duurzamer te maken. Crownstone ontwikkelt en produceert smart elektronica, inclusief software, voor bijvoorbeeld stopcontacten en lichtschakelaars. Door de implementatie van Crownstone wordt de kamer “smart”, denk hierbij aan lichten die aan gaan wanneer er mensen aanwezig zijn en stopcontacten die uitschakelen wanneer er geen volwassenen in de kamer zijn. De markt van technologie voor positiebepaling binnenshuis ontwikkelt zich harder dan positiebepaling buitenshuis (GPS). De ambitie en verwachting van Crownstone is dan ook om in hoog tempo op te schalen.

Naast het ontwerpen en produceren van nieuwe productlijnen van OEM’s, denkt Crownstone ook mee in de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. Zo leveren zij een bijdrage aan de R&D van deze partijen. Crownstone opereert op gebied van connectiviteit (Bluetooth Mesh, Matter), embedded development en elektronisch ontwerp. Crownstone verkort zo de time-to-market met haar innovatieve bijdragen voor verschillende samenwerkingspartners.

Aanbod

Crownstone biedt een diverse en uitdagende, groeiende werkomgeving met een kantoor in het centrum van Rotterdam. Er wordt een aantrekkelijk salaris geboden, met interessante secundaire voorwaarden zoals een auto van de zaak. Binnen Crownstone heerst een ambitieuze, innovatieve sfeer waar jij onderdeel van kunt zijn door de organisatie gezamenlijk van start-up naar scale-up te brengen.

Profiel

Jij haalt energie uit het detecteren van marktkansen en het identificeren van potentiële relaties. Je bent goed in staat tot het realiseren van hechte, gelijkwaardige klantrelaties en het onderhouden ervan en je hebt affiniteit met techniek en elektronica. 

Jouw profiel

 • Je bent hbo/wo opgeleid in een commerciële richting
 • Je hebt ervaring in een soortgelijke rol (minimaal 3 jaar)  
 • Je hebt ervaring en liefst een netwerk in de markt van fabrikanten van stopcontacten, licht(schakelaars) en/of soortgelijke elektronische apparatuur
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels, Duits is een pre
 • Je bent een strategische en commerciële denker          
 • Je bent energiek en gedreven
 • Je hebt affiniteit met techniek/elektronica
Doorsturen