(Senior) Associate Sanctierecht & Interne Onderzoeken

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Legal
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10014234
 • Locatie Amsterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Legal

Over deze vacature

Mooie uitdaging in een hoog aangeschreven Sanctierecht & Interne Onderzoeken praktijk, waar je de ruimte krijgt om jezelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen en waar wordt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling.

Functie

Strafrechtelijke handhaving en sancties kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor ondernemingen en individuen. Het team Sanctierecht & Interne onderzoeken staat cliënten bij wanneer zij te maken krijgen met handhaving door toezichthouders, vraagstukken op het snijvlak van het straf- en bestuursrecht of met integriteitsmeldingen. Het team heeft ruime (internationale) ervaring die varieert van juridisch advies en bijstand bij handhaving, tot interne onderzoeken advies op het gebied van business conduct en compliance.

Het team maakt onderdeel uit van de procespraktijk en werkt nauw samen met verschillende specialismen en teams binnen kantoor. Deze geïntegreerde aanpak is uniek en cruciaal voor goede advisering en bijstand.

Het team heeft ruime ervaring op het gebied van interne onderzoeken in zowel de publieke als de private sector. De zaken zijn nationaal en internationaal van aard en variëren van fraude en corruptie tot andere vormen van wangedrag, waaronder seksuele intimidatie. De advocaten treden regelmatig op als trusted advisor voor directie en management. Met de (in-house) ervaring en diversiteit van het team zijn de advocaten ook in staat om cliënten inhoudelijk en to-the-point juridisch advies te geven op het gebied van business conduct, gedragscodes en integriteitskwesties. De advocaten begrijpen de dynamiek die speelt binnen een organisaties en met interne en externe stakeholders. Zij helpen cliënten bij het verbeteren en verstevigen van hun interne beleid en (de governance rondom) gedragscodes en (klokkenluiders)meldregelingen, zowel in Nederland als wereldwijd. Vaak worden zij gevraagd om interne procedures te beoordelen of als 'extra paar ogen' voor legal en compliance en integriteitscommissies.

Bedrijf

Van Doorne is een onafhankelijk Nederlands kantoor van advocaten, notarissen en fiscalisten. Met circa 185 juristen adviseert het kantoor haar cliënten al 90 jaar op de voor hen van belang zijnde rechtsgebieden. Van Doorne werkt voor Nederlandse en internationale ondernemingen, zakelijke en financiële dienstverleners, semipublieke organisaties en overheidsinstellingen. Ook is het kantoor Rijksadvocaat. Van Doorne streeft naar duurzame relaties met haar cliënten. 

De juristen worden internationaal erkend als vooraanstaande experts, zowel op hun vakgebied als in de sectoren waarin zij opereren. Daarnaast beschikken zij over een uitgebreid wereldwijd netwerk van leidende, onafhankelijke kantoren. Daardoor kan het kantoor vrijwel overal ter wereld snel schakelen om haar cliënten met raad en daad terzijde te staan, zonder daarbij aan enig ander kantoor te zijn gebonden.

Van Doorne is een informele, open organisatie waarin mensen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. Om een vraag vanuit verschillende perspectieven te bekijken, is creativiteit nodig en een open blik. Daarom hecht het kantoor aan diversiteit. Dat leidt tot betere oplossingen voor haar cliënten. Als cliënten succesvol kunnen opereren, heeft Van Doorne haar doel bereikt.

Het effect van deze aanpak ziet Van Doorne terug in mooie prijzen en hoge scores in de ranglijsten. Maar belangrijker vindt het kantoor dat zij door cliënten wordt gewaardeerde vanwege haar expertise, persoonlijke relatie, aandacht en betrokkenheid. Van Doorne gaat verder én blijft dichtbij. Dat is in de eerste plaats een belofte aan cliënten, maar ook aan zichzelf en aan nieuwe talenten.

Aanbod

Van Doorne is een informele, open organisatie waarin mensen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen en waar wordt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling.

Verder biedt Van Doorne een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioen, mobiliteitsvergoeding, bonus en winstdeling.

Profiel

 • Een teamplayer met een afgeronde master Nederlands (straf)recht
 • Bij voorkeur 4-6 jaar werkervaring, binnen en/of buiten de advocatuur
 • Achtergrond in/kennis van interne onderzoeken en/of compliance
 • Inhoudelijk sterk, zelfstartend, stressbestending en oplossingsgericht
 • Uitstekende contactuele en communicatieve vaardigheden
 • Vloeiend in Nederlandse en Engelse taal
Doorsturen