Online Marketeer

Doorsturen
 
 • Aanbod Duurzame arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Marketing & Communication
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10013829
 • Locatie Rotterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Energy, Gas, Water

Over deze vacature

Greenchoice kan jouw energie goed gebruiken! Wil jij graag bijdragen aan de groene missie van Greenchoice door niet te praten maar te doen? Kun je ervoor zorgen dat de online kanalen optimaal presteren en ben je bekend met omni-channel initiatieven? Dan ben jij de Online marketeer die wij voor Greenchoice zoeken!

Functie

Als Online Marketeer ben je verantwoordelijk voor het beheer en optimaliseren van het SEA-kanaal en zorg je voor sterke SEA- en SEO-integratie. Daarnaast coördineer je alle CRO-testen voor digitale activiteiten binnen de organisatie. Je komt met eigen initiatieven voor omni-channel activiteiten en bent continu op zoek naar mogelijkheden om klanten (online) te werven en te behouden én de klantervaring online verder te optimaliseren. Er is genoeg ruimte en vrijheid voor innovatie en het zelf starten van nieuwe activiteiten binnen het digitale domein van Greenchoice. Je werkt hiervoor intensief samen met een externe partner. Voor dit ‘digital bureau’ ben jij het eerste aanspreekpunt: van strategische vraagstukken tot afstemming over lopende zaken.

Je bent verantwoordelijk voor de forecasting, monitoring en performance van het SEA-kanaal, de online klantreis en CRO. Je zet de strategie uit per kanaal en bouwt zo mee aan de digital strategie van Greenchoice. Je komt met innovatieve oplossingen om de online sales verder te professionaliseren. Zo weet je als geen ander wat de mogelijkheden zijn voor personalisatie, hoe je een segmentatie kunt vormgeven, een CDP-strategie kunt doorvertalen naar jouw kanalen en een CLV in kunt zetten. Je werkt geheel datagedreven en kijkt dagelijks naar Google Analytics, dashboards, A-B testresultaten om klantsignalen te vertalen naar structurele online verbeteringen.

Binnen de organisatie geef je regelmatig updates over je behaalde resultaten en inspireer je jouw stakeholders met mogelijkheden om de digitale strategie verder uit te bouwen. Daarnaast werk je aan domeinoverstijgende projecten binnen team marketing en met team sales consument.

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw dag start met een korte stand-up met jouw collega’s. Jullie bespreken de belangrijkste prioriteiten voor de komende week. Deze week heb je de resultaten binnen van een neuro-usability onderzoek. Op basis van de resultaten ga je aan de slag met nieuwe CRO-testen voor het optimaliseren van de tarievenpagina op greenchoice.nl, en het versterken van de merkbeleving op de homepage en verlengpagina’s. Samen met het digital bureau breng je in kaart welke testen jullie gaan klaar zetten. Ook bespreek je de performance van het SEA-account en welke acties er gedaan moeten worden om de performance te verbeteren. 's Middags ga je samen met team sales aan de slag met het optimaliseren van de huidige omni-channel tool. Tot slot heb je nog een brainstorm met de digital & marketing automation marketeer over websitepersonalisatie en denk je mee over een personalisatiestrategie.

Bedrijf

Als Nederlands eerste duurzame energieleverancier levert Greenchoice haar klanten al 20 jaar uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas. Hiermee is Greenchoice de trotse en échte pioniers van groene energie. Gelukkig zijn we met elkaar steeds bewuster bezig met verduurzamen, maar Greenchoice vindt dat het sneller moet. Hoe? Door samen met klanten eigen energie op te wekken, energie te besparen en het gas wat we (nu nog) gebruiken te compenseren. En dat is waar de mensen bij Greenchoice iedere dag hard aan werken: Nederland steeds een stukje groener maken. Doe je mee?

Het team Marketing is jong, gedreven en creatief. Het team is verantwoordelijk voor het sterke merk Greenchoice, klantbehoud, proposities, online kanalen en digitale platforms. Ze zetten altijd de klant voorop en zijn niet voor niets onlangs uitgeroepen tot meest duurzame energiemerk van Nederland. Greenchoice is gedreven om hierin nog meer het verschil te maken, door het uitbouwen van het onderscheidend vermogen en het ontwikkelen van een ultieme klantervaring. Binnen het team zal jij werkzaam zijn in het subteam CX & Digital.

Aanbod

 • Een marktconform salaris
 • Een dertiende maand in de vorm van een individueel keuzebudget waarmee je zelf keuzes kunt maken in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld het kopen van extra verlofdagen
 • Een bonusregeling van maximaal 2 bruto maandsalarissen per jaar
 • Ruim 500 enthousiaste collega’s
 • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen
 • Een duurzamer leven, want pas op: het is besmettelijk!

En zodra het weer mag...

 • Een geweldig mooie werkplek in een hip monumentaal pand vlakbij Rotterdam Centraal
 • Een NS-Business Card, want je reist natuurlijk duurzaam met het OV
 • Gedurende het hele jaar organiseert de activiteitencommissie sportieve, creatieve en toffe activiteiten.

Profiel

Je hebt een hbo/wo-diploma en minimaal drie jaar werkervaring, bij voorkeur als online marketeer. Je hebt ervaring met datagedreven werken gericht op consumenten. Je hebt ervaring met samenwerken en aansturen van een digital bureau. Je bent analytisch sterk, neemt eigenaarschap en weet zaken voor elkaar te krijgen. Je hebt ervaring met het opzetten van succesvolle CRO-testen of SEA. Daarnaast heb je veel ideeën om de online klantreis verder te optimaliseren.

En daarnaast:

 • Vind je ‘groen’ boeiend
 • Wil je graag onderdeel zijn van een actieve jonge club mensen
 • Ben je nieuwsgierig van aard en hou je van op z’n Rotterdams aanpakken
 • Ben je beschikbaar voor minimaal 32 uur
Doorsturen