Software engineer automatisering

Doorsturen
 
  • Aanbod Goed salaris met mooie secundaire voorwaarden
  • Vakgebied Engineering
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10013824
  • Locatie Appingedam
  • Type overeenkomst Detachering via YER
  • Branche Engineering

Over deze vacature

Heb jij een technische achtergrond en wil jij impact hebben op een duurzame wereld? Wil je Bollegraaf Recycling Solutions verder helpen groeien? In verband met een toenemend aantal uitdagende projecten, zijn wij voor Bollegraaf Recycling Solutions op zoek naar een enthousiaste Software Engineer!

Functie

In de wereld van de techniek staat niets stil en ook bij Bollegraaf zijn zij voortdurend bezig om hun producten te verbeteren. Als Software Engineer ben je verantwoordelijk voor het eindproduct qua aansturing, visualisatie en dataverzameling. Nieuwe ontwikkelingen in SCADA-systemen, Robotica, PLC, sensortechnologie en hardware componenten maakt het mogelijk om zoveel mogelijk informatie uit de systemen te halen zodat de machines efficiënter en langer kunnen draaien. Jij bent verantwoordelijk om deze ontwikkelingen bij te houden, te implementeren en onze producten daardoor te verbeteren.

Bedrijf

 Bollegraaf Recycling Solutions staat internationaal bekend als toonaangevend producent van zeer grote turn-key systemen voor de recyclingindustrie. Zij hebben vestigingen dan wel agenten in de meeste Europese landen, Noord-Amerika, Australië en Azië en hun machines vind je terug over de hele wereld. Zo wordt bijvoorbeeld 80% van het huisafval in New York door een Bollegraaf machine verwerkt! 

In Appingedam en Emmen werken circa 200 werknemers continu aan de producten. Van R&D tot productie alles hebben ze in eigen ‘huis’.

Met de producten leveren zij een positieve bijdrage aan een duurzame wereld. De systemen kunnen grondstoffen van afval scheiden dankzij innovatieve en hoogwaardige technieken. Je kunt je vast voorstellen dat zij zich in een groeimarkt begeven, hergebruik en recycling is immers de basis van een circulaire economie waar veel overheden naar (gaan) streven.

Aanbod

We bieden een uitdagende baan binnen een groeiende onderneming die continue bezig is met technische innovatie. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel.

Daarbij kom je te werken in een leuk en professioneel team die staat voor samenwerking. Bollegraaf is een project gedreven organisatie waarbij je kleine ontwikkelingen aan het begin van een project tot aan de SAT van complete productieplant mag verzorgen. Ook heb je hierdoor een gevarieerde functie.

Daarbij krijg je;

  • Een goed salaris afhankelijk van ervaring en kennis
  • 25 vakantiedagen per jaar + 13 Adv-dagen
  • De mogelijkheid om een aantal dagen per week thuis te werken

Profiel

Jij hebt een hbo werk- en denkniveau en beschikt daarnaast over kennis op het gebied van elektrotechniek, databasesystemen waarbij vooral ervaring met programmeertechnieken op een hoog abstractieniveau is gewenst.

Qua technische kennis ben je bekend met PLC’s (Schneider Electric en Siemens), HMI Software (Video Designer en/of Tia Portal (of Step 7). Daarnaast is extra kennis met betrekking tot hardware componenten een pre.

Je beschikt over een gezonde dosis zelfredzaamheid, goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheden en je vindt het prettig om bij te blijven en voorstellen te doen binnen je vakgebied.

Vanwege het internationale karakter van de onderneming en de flexibiliteit van deze functie kan het voorkomen dat je buiten kantooruren en/of op locatie aan het werk bent. Dit i.v.m. commissioning en/of ondersteuning van de serviceafdeling

Doorsturen