Product marketeer

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Marketing & Communication
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10013284
 • Locatie Apeldoorn
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Consumer Goods

Over deze vacature

Vind jij het een uitdaging om klantgroep gericht te denken en dit te vertalen naar een product markt introductieplan? Met de focus op oplossingen voor warmtecomfort? Dan is deze functie misschien wel iets voor jou!

Functie

Als Product Marketeer ben jij de eigenaar van het bestaande product portfolio binnen het segment Particulier. Dit begint met het introduceren van nieuwe producten, en eindigt met het uitfaseren van oude. Je bent ervoor verantwoordelijk dat het particuliere sales team te allen tijde over de juiste en laatste informatie van de producten beschikt. Daarnaast vertaal je kennis van de markt, het segment en de klant in verkoopacties en -strategie. Waarbij jij intern de schakel bent tussen het salesteam residentiële vervanging en de afdeling Productmanagement.

De energiemarkt is continu in beweging. Jij vertaalt samen met de Segment Manager en Marketeer de signalen vanuit de markt naar een concreet introductie plan.

Je voert gedegen marktonderzoek uit en maakt analyses, waarna je aan de slag gaat met het uitvoeren van je strategie. Hierbij zorg je voor de juiste marketingmix, waarbij je werkt vanuit de klantbehoefte. Je bezoekt zelf ook de relevante stakeholders zoals installateurs en adviseurs. Hierbij werk je nauw samen met de accountmanagers van het segment Particulier, Sales Support en Service.

Het segment Particulier kenmerkt zich doordat er naast de installateur, ook aandacht is voor de consument. Deze doelgroep krijgt veel aandacht. Het onderscheidend vermogen van deze organisatie ligt met name in het ontwikkelen van innovatieve producten/diensten en concepten in combinatie met een typische eigen persoonlijke klantbenadering. Hierbij speelt de groothandel ook een belangrijke rol in het bereiken van verschillende groepen van installateurs. Daarom geldt voor deze organisatie dat hier een duidelijke, op deze diverse klantgroepen geëigende, verkoop- en marketingbenadering ontwikkeld moet worden. Die tevens op de groothandel en bouwbedrijven is afgestemd.

Het team Residentiële vervanging bestaat uit ongeveer 10 collega’s, waarvan jij de enige Product Marketeer bent. Binnen de organisatie werk je nauw samen met o.a. sales, marketing en product management

Bedrijf

Een vertrouwd merk met meer dan 80 jaar historie, kennis én een wereldwijde speler. Een continue innoverende organisatie die is uitgegroeid tot één van de meest succesvolle bedrijven in innovatieve klimaat- en warmwateroplossingen. De organisatie is actief in de particuliere markt, utiliteitsmarkt en projectenmarkt. In deze markten spelen energietransitie en digitale revolutie een grote rol. Voor deze organisatie is één gegeven allesbepalend: de ervaring van de klant. Zij zijn actief in meer dan 82 landen over de hele wereld, met meer dan 6500 werknemers en behoort tot de belangrijkste merken.

Aanbod

 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Profiel

Je bent analytisch sterk, data gedreven en altijd op zoek naar de (cijfermatige) trends en ontwikkelingen in de markt. Jij weet met deze kennis dit segment met de Segment Marketeer door te vertalen naar nieuwe product marketing concepten, waarbij jij de kloof tussen het huidige prestatieniveau en het wenselijke toekomstbeeld overbrugt.

Voor deze functie heb je verder nodig:

 • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting Marketing, (technische) Bedrijfskunde of Commerciële Economie;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Denk aan Product Manager of Business Development marketeer;
 • Ervaring in de installatiebranche is een pre;
 • Ervaring met het vertalen van de klantwens naar concepten, producten en/of customer journey.
Doorsturen