Maintenance Engineer

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Construction & Civil Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10011794
 • Locatie Bunnik
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Engineering

Over deze vacature

Jouw missie

Jij bent in je rol als Maintenance Engineer het technisch geweten van een project!

“Hoe loopt het? Waar zijn mogelijkheden voor verbetering?”   Deze vragen stel je jezelf constant. Met jouw oog voor detail en analytisch vermogen zie jij kansen en risico’s op grote projecten, zoals de Afsluitdijk.

Vanaf de tenderfase ben je al betrokken, waar je actief meedenkt naar oplossingen, risico’s en mogelijkheden. Vanaf de start van een project mobiliseer je teams en onderhandel je met onderaannemers, met jouw natuurlijke overtuigingskracht krijg je dit makkelijk voor elkaar. Je vertaalt plannen vanuit een conceptfase naar de uitvoeringsfase of je maakt vanuit een inspectie een analyse van een bestaand areaal. Je weet dan ook als geen ander hoe je prestatie-eisen omzet naar onderhoudsconcepten.

Jij bent op de hoogte van de nieuwste innovaties en kennisdrager als het gaat over jouw vakgebied. Processen standaardiseer je, zodat het wiel niet elke keer opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Vanuit dit oogpunt ben je constant bezig met vernieuwingen in de sector. Wat kunnen we allemaal met de data die verschillende sensoren ophalen? Of wat doet een voetgangerssensor met het verwachte beheer en onderhoud?

Als Maintenance Engineer draag je actief bij aan standaardisatie, innovaties en verbeteringen op het gebied van onderhoud en monitoring. Ook zie je actief toe op de naleving van richtlijnen als het gaat om veiligheid, gezondheid, kwaliteit, arbeid en milieu.

Eén ding is zeker, geen dag in jouw werkweek is hetzelfde!

Functie

Jouw werkomgeving

Het maintenance engineering team bestaat uit 30 personen die zich onderscheiden door hun kennis op het gebied van het beheer en onderhoud van infra, zoals bruggen, sluizen en tunnels. Maar ook infrastructurele installaties zoals verkeerssystemen en tunneltechnische installaties. De achtergronden zijn divers qua studie, leeftijd en jaren ervaring. Het is een kennisgedreven groep waar sprake is van zelf-aansturing, altijd open staan om elkaar te helpen en gericht op het behalen van goede resultaten in een tenderfase tot en met de uitvoeringsfase. Er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën en verbetersuggesties. Wij houden daarnaast rekening met jouw ambities, wensen en werk/privé balans

Bedrijf

Niet alleen de bereikbaarheid, maar ook de doorstroming van onze steden en mainports is van groot belang voor onze economie. Door inzet van Artificial Intelligence (AI) is BAM in staat om de huidige infrastructuur beter te benutten, zodat mensen en logistiek in beweging blijven.

Door data te ontdekken uit assets kunnen ze er een digital twin van maken en kunnen ze de assets beter begrijpen. Met artificial intelligence simuleren ze de toekomst en zien we nu wat een asset te wachten staat en wat er aan moet gedaan worden om de assets hun functie optimaal te laten vervullen. Ze laten ze communiceren met andere assets en met voertuigen, en hun gecombineerde datastromen leiden tot nieuwe inzichten en mogelijkheden voor optimalisatie.

Aanbod

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een arbeidsvoorwaardenpakket waarmee je, naast een mooi salaris, recht hebt op 30 vakantiedagen en 13 atv-dagen per kalenderjaar.
 • Perspectief! Omdat we projecten hebben in iedere fase van het bouwproces – van ontwerp tot onderhoud – en specialisten in elk vakgebied, zijn er bij BAM volop mogelijkheden om door te groeien.
 • Ontwikkeling! Wij bieden verschillende mogelijkheden voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie. Dit doen wij mede door verschillende modules E-learning beschikbaar te stellen, waarvan jij onbeperkt gebruik kan maken.
 • Ben je 35 jaar of jonger? Dan kan je deel uitmaken van ons Young BAM-team.

Profiel

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding, zoals Elektrotechniek, Installatietechniek of Civiele Techniek;
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van Beheer & Onderhoud van infra-gerelateerde installaties zoals verkeersregelinstallaties, besturingstechniek bij tunnels, (water)keringen, sluizen en (beweegbare)bruggen en/of civiele constructies en verhardingen.
 • Je hebt passie voor het vak en krijgt energie van alle ontwikkelingen in de sector;
 • Je bent analytisch sterk, klantgericht en kan goed samenwerken.
 • Je hebt kennis van PowerBI en Maximo.
Doorsturen