Kostprijsdeskundige

Doorsturen
 
 • Aanbod € 4.200 - € 6.000
 • Vakgebied Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10010348
 • Locatie Oldenzaal
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Engineering

Over deze vacature

Word jij warm van projecten zoals de N34 Witte Paal – Drentse Grens, Europa’s langste fietsbrug de blauwe loper of recreatiesluis de blauwe diamant in Zeewolde? Als kostprijsdeskundige werk je samen met ambitieuze en enthousiaste collega’s aan diverse projecten in voornamelijk beton- en waterbouw. Iets voor jou? Word kostprijsdeskundige en bereken zelfstandig projecten tot 25 miljoen!

Functie

Als kostprijsdeskundige ben je vanaf het allereerste begin betrokken bij de projecten in voornamelijk beton- en waterbouw en speel je een belangrijke rol in de tenders. Denk hierbij aan de realisatie van bruggen, viaducten, mast-fundaties of sluizen. Het is jouw taak om de wensen van de klant op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding (BKPV, UAV-GC) te vertalen naar een kostprijsberekening.

Als kostprijsdeskundige stuur je collega’s aan en bewaak je de kwaliteit van de uitvoering van het calculatieproces. Je beoordeelt contractdocumenten, vraagt offertes aan en initieert alternatieven die je uitwerkt. Je stelt risicoanalyses op en signaleert tijdig mogelijke risico's en kansen. Verder zorg je ervoor dat de aanbieding en de bijbehorende inschrijvingsdocumenten worden opgesteld. Jij bent degene op wie we kunnen bouwen als het gaat om het calculatieproces en onze strategie om toekomstige projecten te verwerven.

Ook ben jij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van dit proces. Jij houdt daarvoor goed contact met onderaannemers en leveranciers en je bent het aanspreekpunt voor kostprijsdeskundigen, calculators en begroters. Jij zorgt ervoor dat de organisatie op dit gebied naar een hoger level wordt getild.

Bedrijf

Een bouw- en spoorbedrijf met ruim 6600 medewerkers en een jaaromzet van zo'n 2 miljard euro. Dit bedrijf houdt zich bezig met ontwerp, financiering, bouw, beheer en onderhoud van infrastructuur en accommodaties.

Aanbod

Wie goed werkt levert, wordt goed beloond!

Jouw salaris ligt tussen de € 4.200 en € 6.000 betaald in 13 periodes. Je ontvangt een goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage, collectieve zorgverzekering en 43 vakantiedagen per jaar.

Voor de functie werk je voornamelijk op kantoor in Oldenzaal en/of Groningen. Daarnaast ben je gemiddeld 1 tot 2 dagen in de maand op een projectlocatie, waarbij het werkgebied zich kan uitstrekken in Oost-Nederland. Omdat je af en toe reist naar verschillende locaties, heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een leaseauto.

Profiel

Jij houdt ervan om het maximale uit jezelf en de organisatie te halen. Je bent dan ook resultaatgericht en je weet hoe je verantwoordelijkheid kan nemen. Daarnaast ben je communicatief vaardig. Goed kunnen samenwerken is ontzettend belangrijk. We werken niet in hokjes, maar zoeken elkaar gewoon op.

Verder:

 • Heb je hbo of wo werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde opleiding Civiele Techniek;
 • Heb je ervaring als calculator of kostprijsdeskundige in het zelfstandig begroten van multidisciplinaire en UAV-GC projecten vanaf €5 miljoen;
 • Ben je in het bezit van rijbewijs B;
 • Is het een pré wanneer je een netwerk hebt in de beton- en waterbouw branche.
Doorsturen