Afdelingshoofd Assetmanagement & Monitoring

Doorsturen
 
 • Aanbod Modern arbeidsvoorwaardenpakket
 • Vakgebied Management
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10009090
 • Locatie De Bilt
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Engineering

Over deze vacature

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de duurzame samenleving en steden van de toekomst. Zij groeien volop en zijn daarom binnen de divisie Transport & Mobiliteit op zoek naar een Afdelingshoofd Assetmanagement & Monitoring. Ben jij enthousiast, betrokken en staan blije klanten en tevreden medewerkers bij jou voorop? Weet je dit te combineren met een overtuigende ontwikkelvisie voor assetmanagement? Durf je koers te bepalen en wil je samen met klanten bouwen aan de toekomst? 

Functie

Binnen het werkveld Assetmanagement & Monitoring ben je hét gezicht van Sweco. De afdeling bestaat uit een groep van 50 enthousiaste professionals in zowel operationeel, tactisch als strategisch assetmanagement. Het team is in staat om een transparante, beheersbare en optimale balans te creëren tussen prestaties, kosten én risico’s gedurende de gehele levenscyclus van kapitaalgoederen binnen het domein van de weginfrastructuur. Monitoring is een belangrijk onderdeel van de levenscyclus en heeft een eigen positie binnen de afdeling met twee laboratoria.

Je bent mensgericht en werkt graag samen met gedreven professionals. Als inspirerende en motiverende leidinggevende weet jij het beste uit je team te halen. Jij bent gedreven en sterk in het bouwen van goede relaties op basis van respect, vertrouwen en expertise. Je hebt een heldere visie op ontwikkelingen in de markt en bent in staat je netwerk in het marktgebied voortdurend uit te bouwen en uit te nutten. Je bent vooruitstrevend en initieert verbetervoorstellen en creatieve oplossingen voor klanten. Samenwerken en kennis uitwisselen tussen de verschillende teams en afdelingen binnen Sweco Nederland zijn speerpunten. Daarnaast draag je met jouw visie bij aan het door- ontwikkelen van assetmanagement binnen Sweco.  

Als Afdelingshoofd Assetmanagement & Monitoring werk je in de divisie MT Transport & Mobiliteit aan het resultaat van de divisie en het realiseren van de divisiedoelstellingen. Tevens neem je deel aan het leiderschapsprogramma Connected Leadership van Sweco Nederland. Een inspirerende omgeving waarin je nauw samenwerkt met collega-afdelingshoofden, business directors, staf en directie aan de integrale ambities van Sweco.

Bedrijf

Bij Sweco geloven ze in de combinatie van menselijke nieuwsgierigheid en de kunst van ontwerp en techniek. Ze houden zich dagelijks bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van onze toekomstige samenleving. Dit doen ze op een unieke manier. Met een nieuwsgierige vooruitstrevende instelling en expertise maken zij het verschil voor de samenlevingen en steden van de toekomst dat is wat de medewerkers drijft en waar ze graag hun energie in steken. Met meer dan 17.500 experts in Europa helpen zij hun klanten de uitdagingen van morgen succesvol op te lossen. Zo maken ze samen de samenlevingen en steden voor de generaties na ons veiliger, schoner en prettiger leefbaar.

Aanbod

Sweco kent een modern arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere een marktconform salaris, standaard 32 vakantiedagen, mobiliteitsregeling (o.a. NS Businesscard) plaats- en tijdonafhankelijke werken en ruime ontwikkelmogelijkheden. Zo is het prettig werken bij én met Sweco.

Profiel

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau met ruime werkervaring binnen een assetmanagement omgeving.
 • Je bent mens- en samenwerkingsgericht; je weet mensen te motiveren en ideeën gezamenlijk verder te brengen.
 • Je bent initiatiefrijk en denkt en handelt als een ondernemer.
 • Je bezit een relevant netwerk bij publieke en private partijen.
 • Je hebt een zakelijke grondhouding en bent in staat financiële doelen te halen.
 • Je werkt doelmatig en resultaatgericht en bent flexibel en stressbestendig.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en coachende vaardigheden.
 • Kennis van ISO 55000 is een sterke pre.
Doorsturen