Manager Bedrijfsbureau

Doorsturen
 
 • Aanbod marktconform salarispakket
 • Vakgebied Manufacturing
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10009209
 • Locatie Eindhoven
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Engineering, Manufacturing

Over deze vacature

Vind je het uitdagend en inspirerend om sturing te geven aan de operatie in een hightech omgeving? Ben jij een people manager die op alle niveaus kan communiceren en verbeteringen doorvoert? Dan is dit de baan voor jou!

Functie

De afdeling Parts (circa 250 fte) produceert de complexe delen voor haar belangrijkste klant, de afdeling Systems van VDL ETG Eindhoven (systeem integratie) en omvat 2 productiegebieden: Las- & Plaatbewerking en Verspaning.

Parts bevindt zich in een transitie richting industrieel produceren en wordt in een hoog tempo gemoderniseerd.

Als manager Bedrijfsbureau Parts ben je de spin in het web van de logistiek binnen Parts en daarbuiten voor klanten en leveranciers. Je bent lid van het Operations team Parts en rapporteert aan de bedrijfsleider Parts.

Bedrijfsbureau Parts bestaat uit circa 20 medewerkers verdeeld over Planning, Operationele Inkoop, Logistic Engineering, Productie Assistentie en Material Handling en is verantwoordelijk voor een realiseerbare planning en het faciliteren en regisseren van de in- en externe productie. Belangrijke taken betreffen productie- en capaciteitsplanning (man- en machine), materiaalbeschikbaarheid, bewaken van de wekelijkse “hand shake” met productie (input & support), balanceren van de fabrieksbelading (koop/maak), regie en beheer van ERP-gebruik in Parts, voorraadbeheersing, borgen van adequate productflows en doorlooptijdreductie in de keten.

Als manager geef je leiding aan de afdeling, ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en capaciteit van je medewerkers en fungeer je als centraal aanspreekpunt voor escalaties bij klanten binnen de workflow Parts.

Je zorgt voor adequate procesbeschrijvingen en de uitvoering hiervan binnen de verschillende programma’s. Ook stuur je het team om deze processen verder te optimaliseren en je volgt hun prestaties op middels gestelde doelen en daaraan gerelateerde KPI’s. In overleg met Sales, Systems en Inkoop wordt maandelijks het Hoofd Productie Plan (HPP) voorbereid en uitgevoerd, hiertoe vertegenwoordig je Parts wekelijks in de Logistic Control Board (LCB) om de belading van de productiecapaciteit te bewaken. 

Bedrijf

VDL ETG Eindhoven ontwikkelt en produceert (hightech) complexe en innovatieve modules en systemen waarvan anderen zeggen dat het onmogelijk is. Zij bieden technische uitdagingen waarbij een bijdrage wordt geleverd aan de verdere ontwikkeling van computerchips, het bestrijden van ziekten, het onderzoeken van het heelal en het begrijpen van details in cellen en moleculen.

Aanbod

 • Je bent onderdeel van het internationale, industriële familiebedrijf VDL Groep waar continuïteit hoog in het vaandel staat
 • Samenwerken op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap


Profiel

We zoeken een professional die het uitdagend en inspirerend vindt om sturing te geven aan de operatie in een hightech (low-volume/high complexity) omgeving. Je bent een people manager die op alle niveaus kan communiceren en die het bedrijfsbureau, alsook de organisatie als geheel, naar een hoger plan tilt, verbeteringen doorvoert en borgt met je team en je collega’s binnen en buiten Parts.

Een professional die de flexibiliteit en de snelheid (her)kent van de hightech/semicon-markt en de beheersing van de automotive industrie.

Jouw profiel

 • 10 jaar relevante ervaring in een hightech maak-omgeving, significante periode als leidinggever
 • afgeronde hbo/wo-opleiding in logistiek, supply chain management en/of (technische) bedrijfskunde
 • Ervaring met klant- en leverancierscontact en affiniteit met productietechniek (verspaning is pre)
 • Sterke zelfstandige persoonlijkheid die in complexe situaties overeind blijft, analytisch en systematisch
 • Bedreven in ERP (BaaN pre) en MS Excel, ervaring met PLM- en MES -applicaties (digital factory) 
 • Klantgericht, flexibel, besluitvaardig, communicatief, motiverend.
 • Gedegen kennis van en ervaring met QRM (Lean), logistieke processen, project-, verbeter- en verandermanagement.
Doorsturen