Ontwerper Bovenleiding Railinfra

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Construction & Civil Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10008936
 • Locatie Vianen
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Logistics & Transportation

Over deze vacature

Binnen de spoorbranche kun je het leuke ontwerpwerk binnen combineren met regelmatig een kijkje buiten om te zien hoe het staat met je ontwerp, hoe gaaf is dat! Geldt hoe complexer, hoe uitdagender voor jou? Kom dan het team Bovenleiding in Utrecht versterken!

Functie

Als (Junior) Ontwerper Bovenleiding ben jij degene die de aanbiedings- en uitvoeringsontwerpen opstelt van de tractie en energievoorziening (de bovenleiding) van het railinfra-systeem. Je hebt daarbij korte lijnen met de uitvoering buiten en bent van begin tot eind betrokken bij de realisatie van de bouw van jouw ontwerp. Je wordt hierin begeleid door een ervaren collega.

Je doet dit aan de hand van D&C-contracten en de beschikbare data en informatie. Daarbij houd je nauwkeurig bij welke uitgangspunten en randvoorwaarden er gehanteerd zijn en welke kansen, risico’s en afwijkingen op eisen of voorschriften je signaleert. Tevens bewaak je aantoonbaarheid en traceerbaarheid vanuit de Systems Engineering methodiek. Hierbij houd je rekening met de verschillende bedrijfs-, branche-, en algemene veiligheidsvoorschriften. Denk hierbij aan NVW/VVW en RLN 00128 en RLN 00214.

Je bent ook de vraagbaak betreffende Tractie en Energievoorziening vraagstukken. Hierbij werk je zelfstandig. Je maakt deel uit van een multidisciplinair ontwerpteam, bestaande uit ontwerpers van verschillende vakgebieden, kortom een veelzijdige functie!

Bedrijf

Duurzaam en veilig reizen in Nederland mogelijk maken. Veilig onderweg, daar doe je het voor!

Je wordt onderdeel van een team dat uit 1.100 collega’s bestaat en daarnaast heb je nog zo’n 16.000 collega’s in binnen- en buitenland. Gezamenlijk werken je aan de toekomst en maak je morgen mogelijk.

Aanbod

Een salaris van € 2300,00 tot € 3477,00 bruto per periode van 4 weken, afhankelijk van je opleidingsniveau, kennis en ervaring. Dit betekent dat je dus 13 keer per jaar betaald krijgt én daar komt ook nog vakantiegeld bij! 25 vakantiedagen plus 18 roostervrije dagen.


Profiel

Als ideale kandidaat voor deze startersfunctie beschik je over een afgeronde hbo-opleiding in Civiele of Werktuigbouwkundige richting en ben je woonachtig in de regio Utrecht/Vianen. Je hebt affiniteit met BIM en Systems Engineering als werkmethodiek. Je neemt initiatief, hebt een groot gevoel van verantwoordelijkheid en je communiceert makkelijk met collega’s zoals uitvoerders, calculatoren en werkvoorbereiders. Daarnaast ben je enthousiast en leergierig en kijk je er naar uit om te groeien in de rol van ontwerper!  Vaktechnische ervaring binnen de rail is geen noodzaak. Leergierigheid en een gezonde dosis enthousiasme zijn wel belangrijk. Wil jij graag het vak van Ontwerpen in de Bovenleiding leren? Dan zijn wij bereid om in jou te investeren! Je bent bekend met de volgende systemen/methoden of wil je deze eigen maken:

 • D&C en UAVgc contracten
 • Systems Engineering
 •  AutoCad
 • Revit en Solid Works
Doorsturen