Beheerregisseur openbare ruimte

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke voorwaarden
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10007386
 • Locatie Den Bosch
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Ruimtelijke ordening

Over deze vacature

De afdeling Beheer en Programmering Openbare Ruimte, als onderdeel van de sector Stadsbeheer, heeft als belangrijkste taken het beheren en onderhouden van het openbaar gebied van de gemeente ‘s-Hertogenbosch en het programmeren van civiele en cultuurtechnische projecten. Klantgericht werken en samenwerking zijn belangrijke uitgangspunten. De afdeling bestaat uit meerdere bureaus. De functie maakt deel uit van het bureau Programmering openbare ruimte.

De functie- en taakverdeling van het bureau wordt begin 2021 aangepast. Hierdoor ontstaat de nieuwe functie beheerregisseur. Naast vier vaste medewerkers die deze functie gaan vervullen, gaan we aanvullend met twee mensen ‘de pool van beheerregisseurs’ versterken. Dit doen we in de eerste periode op basis van inhuur. Met een mix van vaste en ervaren tijdelijke krachten gaan we voor een goede start en het helder neerzetten van rol- en taakverdeling. Daarvoor zoeken we een kandidaat met een flinke brok ervaring met het regisseren,  organiseren en programmeren van het beheer van de openbare ruimte. In deze functie verleggen we de focus van inhoud richting organisatie van beheer.

Als beheerregisseur zorg jij voor het regisseren, organiseren en programmeren van het beheer van de openbare ruimte. Je maakt deel uit van een pool van zes beheerregisseurs. Jullie zijn samen integraal verantwoordelijk en verdelen onderling de taken en aandachtsgebieden. Door jouw ruime ervaring kun je samen met je collega’s een forse bijdrage leveren aan een goede start en ‘het zetten’ van deze nieuwe werkwijze.

Functie

Het takenpakket van de functie omvat:

 • sturing en regie van beheer van de openbare ruimte door middel van organiseren van beleid, beheer en programmering (Uitvoeringsprogramma openbare ruimte (UPOR) en beheer) inclusief alle budgetten en bestuurlijke en beleidsmatige advisering;
 • zorgdragen voor en regie houden op de basis van beheer/Assetmanagement: data op orde, risico’s in beeld, P&C-producten, budgethouderschap, tijdige uitvoering van beheerprocessen en –producten;
 • regie op contractmanagement en op ondersteunende beheer- en datasystemen;
 • opstellen, monitoren en bijsturen van integrale meerjarenprogrammering openbare ruimte (sectoren Stadsbeheer, Stadsontwikkeling en externe partners);
 • (gedelegeerd) opdrachtgeverschap voor beheertaken en (integrale) uitvoeringsprojecten;
 • bewaken van tijdige inbreng beheeraspecten bij nieuwe (her)inrichting;
 • integrale beleidsadvisering en sturen op beleid(sdoelen);
 • strategische en tactische advisering van bestuur en management;
 • verbinden tussen collega’s, stakeholders, bewoners en bestuur;
 • verder ontwikkelen van adaptief werken/participatie;
 • vernieuwen: kansen zien, experimenteren, anticiperen op ontwikkelingen (bijv. Slimme Buitenruimte, duurzaamheid, energietransitie, biodiversiteit,integrale wateropgave).


Bedrijf

Werken in ’s-Hertogenbosch betekent werken in een inspirerende omgeving. Een prettige werkomgeving is van invloed op het plezier waarmee mensen werken. Dat heeft weer een positieve invloed op de kwaliteit en kwantiteit van het werk. Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel.

Aanbod

Zeer aantrekkelijke voorwaarden.

Profiel

Je bent een veelzijdige regisseur met een brede scope, die weet hoe het beheervak in elkaar steekt. En ook ervaring heeft met de veranderende rol van beheer. Je vindt het vanzelfsprekend om te verbinden, in kansen te denken, en de basis en organisatie van beheer op orde te hebben.

Door je kennis van en ervaring met beheerprocessen kun je goed regisseren, weet je het maken van de juiste producten weg te zetten in de organisatie en daar de goede vragen over te stellen. Voor de vakinhoud vertrouw je op de betreffende collega’s en je kunt dit dus los laten.

Je adviseert over integraal beleid en stuurt op de uitvoering daarvan. Je kunt zowel mondeling als schriftelijk kort maar krachtig adviseren aan bestuur en management. Je neemt de ruimte en zichtbaarheid die past bij de nieuwe rol van beheer, stimuleert vernieuwing, waarbij je de haalbaarheid niet uit het oog verliest. Je vertaalt ambities en doelen naar opgaven om deze samen op te pakken.

Je gaat actief op zoek naar input voor het UPOR en stimuleert collega’s om mee te denken bij afstemming, prioritering en budgettering.

Je schuwt niet om ergens op af te stappen, belangen af te wegen en door te pakken naar een besluit.

Als beheerregisseur heb je visie, overzicht en ben je gericht op samenwerking.

Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent flexibel, resultaatgericht en creëert inzicht en overzicht. Je hebt een natuurlijk overwicht en groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Doorsturen