Project Procurement Manager

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Procurement
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10007358
 • Locatie Den Bosch
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Engineering

Over deze vacature

Ben je een daadkrachtige, proactieve en resultaatgerichte project inkoper die houdt van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid? Dan is (technisch) project inkoper bij GEA een mooie uitdaging voor je.


Ben je een techneut / engineer en vind je het interessant om de techniek te gaan combineren met een commerciële rol dan is dit wellicht ook een mooie uitdaging.

Functie

De afdeling

De afdeling Procurement is verantwoordelijk voor het managen van verschillende complexe inkoopprojecten.

In deze dynamische en pragmatische omgeving wordt aan meerdere projecten tegelijk gewerkt. Het werkgebied van Procurement ligt binnen het spanningsveld van operationele/tactische projecten. 

De afdeling Procurement bestaat uit 3 project buyers, die ondersteund worden door een drietal operationele buyers binnen GEA Refrigeration. Daarnaast zijn er Strategic Buyers die bezig houden  met het op lokaal niveau managen van diverse inkoop commodities. In deze functie rapporteer je aan de Head of Procurement & Logistics.

De functie

In deze rol richt je je op met het verwerven van goederen en diensten voor diverse projecten voor de divisie GEA Refrigeration.

Enerzijds ben je in overleg met engineering en R&D voor wat betreft reguliere inkoopprojecten van bestaande producten. Anderzijds word je betrokken bij diverse productontwikkelingstrajecten (NPI). 

Je rol binnen de projecten is kritisch en daarbij is er een nauwgezette samenwerking met andere afdelingen, zoals Engineering, Sales en R&D. Je geeft directe ondersteuning aan het salesteam om voor het inkoopdeel tot een competitief bid te komen. Gedurende de uitvoeringsfase van een project maak je integraal deel uit van het project team. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de juiste scope definitie, offerte aanvragen en uiteindelijk contracting van leveranciers. Met als het meest optimale resultaat en een tijdige en correcte levering. Je bent een sparringpartner voor de projectmanager en je managet de risico’s van het procurement-deel van je projecten.

De projecten hebben een zeer innovatief karakter, waar je enerzijds veel creativiteit in kwijt kan en anderzijds je stempel op kan drukken. Voorbeeld project waar de afdeling Inkoop bij betrokken is, is o.a. het Innocence project. Hierbij staat de GEA-technologie centraal in een CO2-neutrale smoothiefabriek (https://bit.ly/2LyMDbT).

Je werkt in een zeer internationale dynamische en pragmatische omgeving. Je communiceert en onderhandelt met een breed scala aan internationale en nationale leveranciers. Daarnaast neem je deel aan internationale projectgroepen binnen Procurement, ter verbetering van de inkoopstrategie.

Bedrijf

De GEA Group is één van de grootste leveranciers van technologie voor de voedselverwerkingsindustrie en voor een breed scala aan andere (verwerkings)industrieën. Als internationale technologische groep is het bedrijf gericht op procestechnologie van wereldklasse machines en componenten voor geavanceerde productieprocessen voor verschillende markten.


De GEA Group heeft wereldwijd ruim 18.000 mensen in dienst en genereert een omzet van meer dan € 4,6 miljard. GEA gaat voor langetermijngroei. De groep genereert meer dan 70% van zijn omzet in de duurzame voedingsmiddelenindustrie in de breedste zin. Ook het verminderen van CO2 uitstoot, plasticgebruik en voedselafval in productieprocessen. GEA is opgenomen in de Duitse MDAX-beursindex en de STOXX® Europe 600 Index en ook opgenomen in de DAX 50 ESG en MSCI Global Sustainability Indexes.


GEA is markt- en technologieleider in de sectoren waarin het bedrijf actief is, waaronder de markt voor koudetechniek en luchtbehandeling (Refrigeration).Dat succes dankt GEA Refrigeration aan onderscheidende inzet van vakmensen. Als onderdeel van de internationale GEA Group levert de Refrigeration divisie al jaren totaaloplossingen op maat voor koude- en besturingstechnische vraagstukken.


Voorbeeldproject is o.a. het innocent project. Hierbij staat GEA-technologie centraal in een CO2-neutrale smoothiefabriek (Carbon neutral juices, the innocent way (gea.com)).


GEA is actief vanaf advies en engineering tot montage en onderhoud van industriële koel- en vriesinstallaties, airconditioning en bedrijfskoeling. Dit doen zij vanuit meerdere regionale vestigingen in Nederland en met 24-uurs inzetbaarheid.


Intererssante achtergrond informatie:Aanbod

 • Aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket + bonus
 • Een afwisselende functie waarin je het verschil kunt maken
 • Een dynamische en inspirerende werkomgeving binnen een ambitieuze internationale organisatie
 • Uitstekende doorgroeimogelijkheden
 • Je krijgt de kans om je verder te ontwikkelen 
 • Een interessante functie in een ambitieuze en internationale onderneming, met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • De afdeling is volop in ontwikkeling, er is volop ruimte voor eigen inbreng

Profiel

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar relevante inkoopervaring (projectinkoop/categoriemanagement) 
 • Je hebt ervaring in een project gedreven omgeving, ervaring in een technisch maakindustrie/productontwikkel-omgeving is een grote pre
 • Je bent ervaren in onderhandelen en je bent overtuigend
 • Je bent een stakeholdermanager
 • Je ben pragmatisch ingesteld
 • Je weet snel tot de kern van een probleem te komen
 • Je werkt gestructureerd en bent resultaatgericht met voldoende flexibiliteit om over de grenzen van je vakgebied te kijken
Doorsturen