Category Manager - Senior Project Buyer

Doorsturen
 
 • Aanbod marktconform arbeidsvoorwaardenpakket
 • Vakgebied Procurement
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10007363
 • Locatie Den Bosch
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Manufacturing

Over deze vacature

De afdeling Procurement binnen GEA Refrigeration is verantwoordelijk voor het managen van verschillende complexe inkoopprojecten en het op lokaal niveau managen van diverse inkoop commodities.

In deze dynamische en pragmatische omgeving wordt aan meerdere projecten tegelijk gewerkt. Het werkgebied van Procurement ligt binnen het spanningsveld van operationele/tactische projecten en de langetermijnontwikkeling van leveranciers die GEA tegen de optimale commerciële condities helpen de voorsprong te behouden en verder uit te bouwen.

De afdeling Procurement bestaat uit een drietal project buyers, die ondersteund worden door een drietal operationele buyers binnen GEA Refrigeration. In deze functie rapporteer je aan de Head of Procurement & Logistics.

Functie

In deze rol richt je je voornamelijk (80%) op met het verwerven van goederen en diensten voor diverse projecten voor de divisie GEA Refrigeration.

Daarnaast ben je 1 dag per week actief met category-management op lokaal niveau in samenwerking met global category-management.

Project Inkoop

Enerzijds ben je in overleg met engineering en R&D voor wat betreft regulier inkoop projecten van bestaande producten. Anderzijds word je betrokken bij diverse productontwikkelingstrajecten (NPI).

Je rol binnen de projecten is kritisch en daarbij is er een nauwgezette samenwerking met andere afdelingen, zoals Engineering, Sales en R&D. Je geeft directe ondersteuning aan het sales team om voor het inkoop deel tot een competitief bid te komen. Gedurende de uitvoeringsfase van een project maak je integraal deel uit van het projectteam. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de juiste scope definitie, offerte aanvragen en uiteindelijk contracting van leveranciers. Met als het meest optimale resultaat en een tijdige en correcte levering. Je bent een sparringpartner voor de projectmanager en je managet de risico’s van het procurement-deel van je projecten.

Category Management

Tevens richt je je op supplier management voor één of meerdere categorieën. Voorbeelden van commodities zijn o.a.: valves, cables, vessels, heating, cooling, serviceparts, subcontracting.

Je werkt in een zeer internationale dynamische en pragmatische omgeving. Je communiceert en onderhandelt met een breed scala aan internationale en nationale leveranciers. Daarnaast neem je deel aan internationale projectgroepen binnen Procurement, ter verbetering van de inkoopstrategie.

Bedrijf

De GEA Group is één van de grootste leveranciers van technologie voor de voedselverwerkingsindustrie en voor een breed scala aan andere (verwerkings)industrieën. Als internationale technologische groep is het bedrijf gericht op procestechnologie van wereldklasse en componenten voor geavanceerde productieprocessen voor verschillende markten.

De GEA Group heeft wereldwijd ongeveer 17.500 mensen in dienst en genereert een omzet van meer dan € 4,6 miljard. GEA gaat voor langetermijngroei. De groep genereert meer dan 70% van zijn omzet in de duurzame voedingsmiddelenindustrie in de breedste zin. Het terugwinnen en opwaarderen van reststromen speelt daar ook een steeds belangrijkere rol in. GEA is opgenomen in de Duitse MDAX-beursindex (G1A, WKN 660 200), de STOXX® Europe 600 Index dat een onderdeel is van de MSCI Global Sustainability Indices. Daarnaast heeft GEA een gesponsord niveau I ADR-programma in de Verenigde Staten.

Als een internationale technologiegroep richt GEA zich op procestechnologie en componenten voor verfijnde productieprocessen in diverse eindgebruikersmarkten. GEA is markt- en technologieleider in de sectoren waarin het bedrijf actief is, waaronder de markt voor koudetechniek en luchtbehandeling (Refrigeration).

De divisie Refrigeration is marktleider op het gebied van koudetechniek en luchtbehandeling. Dat succes dankt GEA Refrigeration aan de onderscheidende inzet van vakmensen. Als onderdeel van de internationale GEA Group levert de divisie al jaren totaaloplossingen op maat voor koude- en besturingstechnische vraagstukken. Van advies en engineering tot montage en onderhoud van industriële koel- en vriesinstallaties, airconditioning en bedrijfskoeling. Vanuit meerdere vestigingen in Nederland en met 24-uurs inzetbaarheid.

Aanbod

 • Aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket + bonus
 • Een afwisselende functie waarin je het verschil kunt maken
 • Een dynamische en inspirerende werkomgeving binnen een ambitieuze internationale organisatie
 • Uitstekende doorgroeimogelijkheden
 • Je krijgt de kans om je verder te ontwikkelen
 • Een interessante functie in een ambitieuze en internationale onderneming, met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • De afdeling is volop in ontwikkeling, er is volop ruimte voor eigen inbreng

Profiel

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 tot 8 jaar relevante inkoopervaring (projectinkoop/categorie-management)
 • Je hebt ervaring in een project gedreven omgeving, ervaring in een technisch maakindustrie/productontwikkel-omgeving is een grote pré
 • Je bent ervaren in onderhandelen en je bent overtuigend
 • Je bent een stakeholdermanager
 • Je ben pragmatisch ingesteld
 • Je weet snel tot de kern van een probleem te komen
 • Je werkt gestructureerd en bent resultaatgericht met voldoende flexibiliteit om over de grenzen van je vakgebied te kijken
Doorsturen