Ervaren Wabo-regisseur

Doorsturen
 
  • Aanbod Aantrekkelijke Arbeidsvoorwaarden
  • Vakgebied Public
  • Dienstverband Fulltime, Parttime
  • Vacaturenummer VAC-10006664
  • Locatie Roosendaal
  • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
  • Branche Ruimtelijke ordening

Over deze vacature

Voor een gemeente zoeken wij een ervaren Wabo-regisseur die graag een uitdaging aangaat en kwaliteit wil leveren! De opdracht is op basis van 27 uur per week voor 6 maanden.Functie

Jouw opdracht

De groep WABO is belast met het proces van vergunningverlening. De Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO) regelt de vergunningen voor de fysieke leefomgeving. De nieuwe WABO-regisseur is er verantwoordelijk voor om dat proces in goede banen te leiden.

Als ervaren WABO-regisseur regisseer je enkelvoudige, meervoudige, complexe aanvragen voor een omgevingsvergunning. De complexiteit van deze aanvragen zit hem in de verschillende belangen, maar ook de invloed op het milieu of de leefomgeving.  Nadat je de intake hebt uitgevoerd, haal je zowel binnen als buiten de organisatie alle adviezen op die je nodig hebt voor het opstellen van een zorgvuldige beschikking. Hierbij kun je denken aan adviezen over ruimtelijk ordening, het bouwbesluit of redelijke eisen van welstand, maar ook bodem, geluid of milieu. Je bent als ervaren WABO-regisseur de schakel tussen de aanvrager en de gemeentelijke organisatie. Maar ook ben je aanspreekpunt voor in- en externe samenwerkingspartners. Je bewaakt de voortgang van de procedures, afspraken en termijnen in het proces en stuurt hier ook op. Daarnaast ben jij degene die waakt over de kwaliteit van de vergunningverlening, zodat deze geborgd wordt.  Daarnaast verzorg je de bouwbesluittoetsing.

Vanzelfsprekend ben je communicatief vaardig in woord en geschrift. Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je biedt de juiste balans tussen denken en doen en beschikt over een hoge mate van mens-, klant- en resultaatgerichtheid. Je bent tactvol, organisatie-sensitief en beschikt over een groot probleemoplossend vermogen. Daarbij ben je scherpzinnig, kritisch-constructief, toon je lef en ben je productiegericht.

Bedrijf

Bij deze gemeente hanteren ze een autonomere werkwijze. Dat houdt in dat ze in kleine groepen werken van acht tot twaalf medewerkers zonder teamleiders. Zij geloven in de kracht van hun medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeel je werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar, ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven en is het werkplezier hoog dankzij de vrijheid in je werkzaamheden. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij hun drie kernwaarden.

Aanbod

  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Profiel

Jouw kracht

Je bent uiteraard als WABO-expert op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht. Je durft  kritisch naar zaken te kijken, maar weet vervolgens een  praktische vertaling te maken en  probleemoplossend te denken. Je weet mensen te  overtuigen en mee te nemen in jouw verhaal. Je kunt dus als geen ander goed met mensen op verschillende niveaus  samenwerken en weet jezelf goed uit te drukken in woord en geschrift. Hierdoor wek je  vertrouwen bij jouw gesprekspartners, van collega tot directeur als een inwoner van de gemeente Roosendaal.

Je bent in het bezit van een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld bouwkunde of een juridische richting, aangevuld met specialistische kennis van de WABO en bouwbesluit. Verder heb je ervaring met het afhandelen van vergunningaanvragen en bestuurlijke processen. Kennis over de wet Bibob is een pre. Het gaat je in deze functie ook erg helpen wanneer je  omgevingsbewust bent en kennis hebt van SQUITXO. 

Het gaat om een opdracht voor de duur van 6 maanden.

Doorsturen