Projectvoorbereider (proces-/plancoördinator)

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Construction & Civil Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10006298
 • Locatie Utrecht
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Construction

Over deze vacature

Ben jij oprecht, enthousiast en gedreven en toe aan een nieuwe uitdaging? Wil jij graag voor een snel groeiende landelijke aannemer werken met sterke regionale wortels?

Dan is dit de nieuwe uitdaging voor jou!

Voor Directeur Rob van der Jagt zoeken wij een Projectvoorbereider voor Van Wijnen Utrecht. Deze functie behoeft wellicht wat uitleg.

Je bent eigenlijk naast iemand die de techniek beheerst ook een Procesmanager. Je begeleidt projecten in het voortraject (je zit met de afdeling ontwikkeling ook in hetzelfde pand) tot aan de overdracht aan de realisatie. De rol zal zich het best kunnen omschrijven als een proces-/projectcoördinator, een kruising tussen een projectvoorbereider” en “projectmanager”. Belangrijk onderdeel is het coördineren van het project(en) en je fungeert als sparringpartner voor je opdrachtgever(s), veelal woningbouwcorporaties.

Functie

In jouw rol als projectvoorbereider weet je vanuit de techniek en procesmatige kennis de projecten in het voortraject te begeleiden. Je signaleert de behoefte van de klant en gebruiker en weet daar voor jezelf een duidelijke opdracht uit te formuleren. Je beoordeelt of een ontwerp realistisch en haalbaar is, kennis van contractmanagement en wet- en regelgeving is hierbij een must. Met deze kennis en expertise durf je eventuele optimalisaties aan te dragen en een verdiepingsslag te maken. Met in het oog houdend de visie van de opdrachtgever, de financiële haalbaarheid en de kansen en risico’s. Na deze toetsing ontwikkel en werk je in hoofdlijnen het project uit op basis van de GROTIK-aspecten (geld, risico organisatie, tijd, informatie en kwaliteit). De speerpunten voor deze functie binnen van Wijnen zijn ondernemerschap, verantwoordelijkheid nemen, klantgerichtheid, resultaatgericht en samenwerken.

Bedrijf

Van Wijnen Utrecht B.V.

Vanuit 24 vestigingen werkt Van Wijnen sterk lokaal. Daardoor spreken ze de taal van de opdrachtgevers en werken ze duurzaam met lokale mensen, partners en toeleveranciers. Bij Van Wijnen zijn de lijnen kort, ze zijn gericht op samenwerken. Ze zijn eerlijk, open en direct in de dagelijkse omgang. In de nog jonge vestiging in Utrecht profiteer je van het beste van twee werelden. Enerzijds werk je bij één van de grootste specialisten van het land, anderzijds kom je terecht bij een hechte club mensen binnen een groeiende onderneming in de regio. Inventiviteit, maatwerkoplossingen en ondernemerschap: daar houden ze van de klanten ook.

Aanbod

 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Profiel

Je bent, door jouw ervaring in de nieuwbouw, in staat om met een frisse, scherpe en enthousiaste houding het voortraject van de projecten tot een succes te maken. Je hebt een afgeronde hbo vastgoed/bouwkundige opleiding en beschikt over de volgende kwaliteiten, je:

 • Bent communicatief sterk en in staat om op een open en transparante manier met opdrachtgevers te communiceren;
 • Bent creatief en vindingrijk. Je weet altijd meerdere manieren te bedenken om een taak uit te voeren, experimenteert met mogelijkheden en probeert andere manieren van aanpak uit
 • Signaleert nieuwe trends en waar relevant vertaal je deze naar de organisatie;
 • Switcht gemakkelijk naar een andere effectieve aanpak als een gebruikelijke aanpak op belemmeringen stuit.
Doorsturen