Stedenbouwkundig adviseur

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10006049
 • Locatie Uden
 • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
 • Branche Ruimtelijke ordening

Over deze vacature

Waar kom je te werken?

De gemeente Uden is een ondernemende en toekomstgerichte organisatie waar werken met plezier en vertrouwen centraal staat. Lef, resultaatgerichtheid en verbinding met de Udense samenleving. Dát is waar de gemeente Uden voor staat. Daarnaast zijn we als gemeente volop bezig met een kansrijke ontwikkeling om samen te gaan met de gemeente Landerd per 1 januari 2022. Bij de gemeente Uden werken ongeveer 380 collega’s in 4 afdelingen.

Eén van die afdelingen is de afdeling Ruimte. Deze afdeling bestaat uit vijf teams: Dienstverlening, Inrichting, Ontwikkeling en twee teams Uitvoering. Het team Inrichting bestaat uit circa 30 medewerkers waaronder beheerders, werkvoorbereiders en adviseurs op gebied van groen, ecologie, cultuurtechniek, recreatie, wegen, openbare verlichting, kunstwerken, riool en water. Daarnaast maken een aantal juristen (contracten, bestemmingsplannen en openbare ruimte), stedenbouwkundigen, verkeerskundige en adviseurs op gebied van milieu en bodem deel uit van het team. Het team wordt aangestuurd door een teamleider.

Functie

Wat ga je doen?

De stedenbouwkundig adviseur verzorgt het stedenbouwkundig advies in verzoeken om bestemmingsplanafwijkingen, in afwijkingsprocedures en in (ruimtelijke) projecten. Daarnaast draag je bij aan het opstellen van beleid.

Het werkveld is breed:

 • Van advisering in bouwplannen, tot het opstellen van randvoorwaarden en uitgangspunten ten behoeve van complexe ruimtelijke ontwikkelingen en de planbegeleiding naar een eindontwerp;
 • Van het toetsen van ruimtelijke onderbouwingen en bestemmingsplannen tot advisering en ontwerpwerkzaamheden in multidisciplinaire projecten en het ondersteunen in beleidsontwikkeling.
 •   De stedenbouwkundig adviseur werkt vanuit de gedachte van de omgevingswet; integraal werken, loslaten waar het kan en regelen wat moet. Je hebt er plezier in om te werken in het belangenveld tussen gemeente, het initiatief en de omgeving, en om tegenstellingen te overbruggen.

Ook vindt de stedenbouwkundig adviseur het leuk om samen te werken met diverse disciplines en partijen. Intern heb je contact met bijvoorbeeld projectleiders, Wabo-regisseurs, beleidsadviseurs, alsook het bestuur en het management. Extern overleg vindt plaats met initiatiefnemers en hun adviseurs, als ook met omwonenden, de woningbouwvereniging en maatschappelijke partijen over de inpassing en uitwerking van ruimtelijke initiatieven. Vanzelfsprekend is er veel contact met de twee vaste stedenbouwkundigen, welke de directe collega’s zijn. Met hun worden de gevraagde werkzaamheden nader verdeeld.

Bedrijf

YER Public biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. 

Aanbod

Je werkt samen met een team enthousiaste collega’s binnen het ruimtelijk domein en mag daarbij rekenen op een goede balans tussen werk en privé. We belonen jouw inzet en prestaties bovendien met een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding of leaseauto
 • Goede pensioenregeling
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd
 • Doorlopend uitdagende opdrachten in het ruimtelijk domein
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding
 • Kans op deelname aan een persoonlijk coachingstraject
 • Inspirerende masterclasses

Profiel

Kandidaatomschrijving

De kandidaat beschikt bij voorkeur over een afgeronde WO-opleiding op het gebied van Stedenbouw aangevuld met vakspecifieke trainingen. Daarnaast beschikt de kandidaat over minimaal 5 jaar recente werkervaring in een soortgelijke functie. De kandidaat beschikt over aantoonbare ervaring in de discipline stedenbouw, in advisering en ontwerp. De kandidaat is in staat om digitaal te adviseren en visualiseren en heeft inzicht in ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen.

Competenties

De kandidaat is proactief, creatief, resultaatgericht, daadkrachtig en is in staat om integraal te denken en heeft gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen. De kandidaat is klant- en kwaliteitsgericht en denkt in oplossingen. Het verkrijgen van medewerking gaat de kandidaat makkelijk af. De kandidaat beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, is stressbestendig en heeft een gezond relativeringsvermogen.

Doorsturen